Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
filtr pevných částic
Re: filtr pevných částic
Většinou tma ta chyba při regeneraci naskočí zase znovu, pokud je některá ze žhaviček nebo celá jednotka v prdeli. Při regeneraci totiž dde aktivuje i žhavení jednak kvůli zvýšení teploty výfukových plynů a taky kvůli většímu zatížení motoru. Myslím že jsem tady četl, že dde kvůli regeneraci zapíná i výhřev zadního okna aby byl odběr el. en. co největší a tudíž alternátor kladl co největší odpor
Dnes vecer po praci to projedu a pak dam vedet, jak jsem dopadl. Pokud tedy neco zjistim 

Good Luck und viel Spass 

Ja ted jel cca 5km po dalnici neco si zaridit, teplita motoru nevysplhala 58°, muze to byt venkovni teplotou -1°? Natankuju a jedu to projet...
Mas vadny termostat, pri jedne praci vymenit urcite oba. Rozhodne to neni venkovni teplotou.
Dpf nezacne regenerovat.
Dpf nezacne regenerovat.
Jeste k memu autu, kdes jsem pres carly vycet, ze posledni regenerace probehla pred 4000km. Behem te doby doslo k 7 neuspesnym pokzadavkum na regeneraci. Dnes jsem vymenil zhavice i modul zhaveni a DDE je zatim bez chyby. Tak snad jsem Dpf jeste na nejakou dobu zachranil a bude se regenerovat automaticky sam. Dnesni druha vynucena regenerace trvala asi jen 10min. a soot mass padla az na 1,6g.
To je ale nádherně podchlazený motorabcent500 píše:Ja ted jel cca 5km po dalnici neco si zaridit, teplita motoru nevysplhala 58°, muze to byt venkovni teplotou -1°? Natankuju a jedu to projet...

Tak jsem zpet, teplota stoupla na cca 64°, pri stani na 71°, vic ani ťuk. Takze rikate termostaty. Projel jsem to skoro 100 km, rychlost 100-120 km/hod na pate rychlosti, zpet jsem tomu slapal, no chyba po nastartovani vyskakuje stale. Takze to nepomohlo. V utery diagnostika, vynucena regenerace a asi ty zminovane termostaty. Je to financne narocne? Jelikoz jsem do toho letos narval uz pres 60 000 Kc....
termostaty jsem delal pred 14-ti dny. pohodova prace tak na hodku, max dve. vse zezhora, po vytazeni ventilatoru spousta mista.
drahe rozhodne nejsou, oba me vysly neco malo pres litr. samozrejme neorigo.
kazdopadne vymenou termostatu zacni !!!
drahe rozhodne nejsou, oba me vysly neco malo pres litr. samozrejme neorigo.
kazdopadne vymenou termostatu zacni !!!
No kazdopadne origo!! Jen tak mas jistotu ze vymena mela smysl.
Abcent500: mas uplne stejnou diagnozu jak ten znamy co sem popisoval. Termostaty vymen co nejdriv a pak to jed projet. Jestlize budes dalsich 24 dnu jezdit s podchlazenym mororem po meste, muzes dpf totalne odepsat.
Kolik ma tvy auto najeto?
Abcent500: mas uplne stejnou diagnozu jak ten znamy co sem popisoval. Termostaty vymen co nejdriv a pak to jed projet. Jestlize budes dalsich 24 dnu jezdit s podchlazenym mororem po meste, muzes dpf totalne odepsat.
Berme moje neorigo termostaty za litr jako testovaci, dam vedet az kleknou.
Otazkou je, jak dlouho uz nefunguji. Skryte menu jsem mel zapnute naposledy v lete a to byla teplota motoru pres 90°, nefunkcni budou jiste dele, proto ta chyba pdf. Vymenim je, musim pockat do utery.Jirke píše:No kazdopadne origo!! Jen tak mas jistotu ze vymena mela smysl.
Diky
Edit: Dnes jsem koupil termostat egru, zitra to zkusim vymenit a uvidime. Snad nic nepo*eru

Egr termostat je hracka 

Hotovo, teplota porad do 60°, ted zbyva jeste velkej termostat. Na ten si ale netroufnu, takze v utery servis.
Ten je taky hračka. Když si vyndáš saharu, tak je k němu krásnej přístup. Divim se ti, že jsi neudělal rovnou oba najednou. Je zbytečný to rozdělávat 2x.
Podle navodu na youtube to jako hracka nevypada. Sundat saharu, klapu s egrem, dale privod vzduchu k vaze vzduchu? Potom plastovou trubku od termostatu a druhou z druhe strany pak se k tomu pres desitky sroubu dostanuTeddy píše:Ten je taky hračka. Když si vyndáš saharu, tak je k němu krásnej přístup. Divim se ti, že jsi neudělal rovnou oba najednou. Je zbytečný to rozdělávat 2x.

hele, jestli se na to necitis, tak to nech radeji udelat.
Egr termostat sem si delal samozrejme sam, hlavni jsem nechal delat servisaka, co uz bmw parkrat videl.
Hotovo! Prace asi na dve hodky, termostat na miste, teplota cca 90°!! Projel jsem to, rychlost 100-120 na paty stupen, otacky okolo 2000, 90 km stalou rychlosti po dalnici, jestli se to zregenerovalo, tezko rict...v utery to necham regenerovat manualne pres diagnostiku a uvidime. Jinak mam najeto 189tis.