Zdravím Vás, prosím o radu, už asi půl roku se snažím přijít na problém, který vzniká vždy jen při prvním rozjezdu za studena, kdy auto asi cca 10 sekund cuká a lehce poskakují otáčky i občas docela silný smrad, vyjímečně se také neděje nic. Nikdy jindy se žádné škubání neděje, jen při prvním studeném nastartování a vzápětí rozjezdu, když však auto nechám pár minut běžet a lehce zahřát, neděje se to. Už pár měsíců googluju co by to mohlo být - svíčky jsou v pořádku, byl měněn separátor oleje, někde jsem četl, že by to mohl být snímač otáček vačkové hřídele, či prasklina v sání.
BMW 325i 160kw/ automat
Mockrát děkuji za jakékoliv tipy a rady.
Mám 318 a měl jsem podobný problém. Dlouho jsem laboroval a příčina je prostá. Vytahaný rozvodový řetěz, nejde potom dobře časování ventilů valvetronic a tím si motor dělá co chce. Dokonce mi to padalo do nouzáku. Nový rozvody No problem 7tis celkem.
Měl jsem stejný problém. Po studeném startu kolísaly otáčky, při rozjezdu to cukalo a někdy spadlo do nouzáku. Vyřešila to výměna vstřiků. Pokud máš přímovstřik, tak je to taky možná závada.
Ahoj - každopádně předem díky za zkušenost - tuším, že přímé vstřikování bylo až roku 2008, jedná se o motorizaci s nepřímým vstřikem. 2 týdny dozadu jsem nabral nádrž 100 oktanového benzínu a od té doby zádné cukání ani vyšší vibrace, hmm.