Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rezerva bmw e91
Rezerva bmw e91
Zdravim, mám bmw e91 320d z roku 2007, vadí mi, že ve vozidle není dojezdové rezervní kolo. Mám možnost sehnat dojezdové rezervní kolo R16 z bmw e46, myslíte, že bude pasovat na e91 bez problému aniž by dřelo o brzdič, nebo mělo jinou středovou díru atd.? Ještě nemáte taky někdo zkušenost, zda se dá poupravit prostor pod deklem v kufru, aby se tam rezervní kolo dalo umístit? Koukal jsem že jsou tam různé přihrádky, tak jestli to jde vyndat a dát tam rezervu, či ne? Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rezerva bmw e91
Myslim si ze existuje moznost vany pro rezervni kolo, ale mam ten dojem ze cena byla nesmysl, matne okolo 10k kc. Je mozne ze si to ale pletu s jinym autem a hledat se mne to nechce. Nicmene bramborak ma predepsane runflaty, tudiz pokud je mas, nemusis rezervni kolo vubec resit. Vsadil bych i boty ze defekt nepoznas, driv ho pozna elektronika a zacne kricet, snizis rychlost jizdy a hura do nejblizsiho servisu pro hribecek. Sice se runflaty lepit nesmi, ale kdo by to vyhazoval, ze -)
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
kola z e46tky pasují bez problémů .. nicméně jestli R16 je OK poznáš podle tvého techničáku = pokud tam máš nejmenší kolo R17 tak se R16 nevleze a naopak pokud máš v TP i R15 tak bez problémů dáš.

-
- Kontaktovat uživatele:
Na 320 jdou R16 bez problemu, maji nejmenne vykonne a nejmensi brzdy.
zrovna minulý měsíc jsem píchnul 17" non-runflat. Nepoznal jsem nic. Auto zahlásilo nízký tlak. Ještě jsem najel 500 metrů k volnému placu a pak obešel auto. Takže hlášení funguje dobře. 

Je píchnout a píchnout:) Foto mýho na kusy roztrhanýha runflatu se tady taky někde toulá:)
-
- Kontaktovat uživatele:
A moji devatenactky taky... Na obycejne to pozna samozrejme mnohem driv, protoze se mu "zborti" bocnice ale na 255/30/19 RSC uz to ma tak trochu ( spis jako ze dost ) problem. Mozna i proto uz maji novejsi generace opravdove mereni tlaku a ne odhadovani od rychlosti otaceni kola.
Zdravim všechny. Mám dotaz. Jedu na dovolenou se svou e91 325d. Nemám rezervu ani runflaty. Kola origo bmw r17. Chci se ujistit zda mi budeto pasovat rezerva r17 z e46. Raději se ptám, ještě než ji koupím. Děkuji za odpověď.
Tady v inzerátu píše, že r17 neni vhodna pro 3.0...
https://auto.bazos.cz/inzerat/105496789 ... 61-E90.php
Po jaké se mám teda dívat???
- TurboShnek
Když máš na autě 17 palcový kola, tak ti tam bude pasovat 17 palcová rezerva e46.bmwwalmez píše:Tady v inzerátu píše, že r17 neni vhodna pro 3.0...
Lidi do ní kupujou ještě takovou molitanovou výplň se zvedákem.

A takovejhle pytlík, což vypadá jako něco z 1960 a ne Ultimate Driving Machine:

Já bych ti doporučil koupit si jiný auto a nenechat BMW ti říkat, zaplať nám 10,000kč za vanu na rezervu.

Mimochodem, existuje oficiální rezerva na e90 od BMW: 36 11 2 159 860
A tento retro doplněk z 1960 který ti zabere 1/3 kufru stojí 14,000kč.

pasovat bude,ale jet na dojezdovce je peklo-ja koupil origo 18 alu a uplne super.bmwwalmez píše:Zdravim všechny. Mám dotaz. Jedu na dovolenou se svou e91 325d. Nemám rezervu ani runflaty. Kola origo bmw r17. Chci se ujistit zda mi budeto pasovat rezerva r17 z e46. Raději se ptám, ještě než ji koupím. Děkuji za odpověď.
Díky oboum za info.
Je to fakt jen pro jistotu při takové dlouhé cestě mimo ČR.
ja ji taky kolem komina nevozim,ale jet napr.z Nl na dojezdovce max.80km/hod.....bmwwalmez píše:Díky oboum za info.