Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Topení 118i e87
-
Topení 118i e87
Zdravím. Zjistil sem že mi v autě topí jen řidičova strana a to dost bídně. U spolujezdce fouká jen studený vzduch. Byla vyměněna nemrzka a vše je odvzdušněné. Moc todkazů na toto téma v 1er není ,ale prej by to mohl být ucpaný výměník tepla. Měl už někdo stejný problém? Nevím jestli se zaměřit jen na tohle nebo i na něco jiného. 

-
Re: Topení 118i e87
Takže opraveno byl to výměník tepla. Bylo zjištěno že byl z poloviny ucpaný proto topilo jen půl auta. 

Jakože uvnitř zarostlý vodním kamenem? Nechápu, že moderní auta maji problémy, o kterých 30 let stará kára nikdy neslyšela :-/
“Ability is what you're capable of doing.”
-
Bohužel nevím čím to bylo ucpané já jsem opravu neprováděl. První byla v podezření některá z klapek cirkulace vzduchu které byli ale funkční a posléze se došlo na výměník který už okem nebyl v pořádku. Prej byl ve stavu že už propouštěl kapalinu. Nechápu proč raději nenechali u motoru vodní ventil a nasrali pod palubovku výměník.
Ahoj, tohle jsem řešil pár let zpět a psal jsem to i zde na fóru
úplně stejný problém. Vyřešeno opakovaným proplachováním octem. Předchozí majitel tam asi lil, co teklo. Od té doby dolévám pouze destilku a nerzku a NOproblem.

Kam, co doléváte?:-)
Špatně jsem to napsal.Miki1 píše:Kam, co doléváte?:-)
Výměník jsem vymontoval z auta.
Poté plnil octem, chvíli nechal působit, poté propláchnul hadicí ve sprše a pořát dokola, dokud nepřestaly vytékat černé částečky (asi vodní kámen???).