JaraX píše:jj, protože v autorizáku jsou strašní odborníci a strašně tomu rozumí
HarryXXL a v čem je ten plyn teda špatnej? nějak jsem to nevyčetl, strašne by mě to zajímalo a tak mi to nějak odborně vysvětli proč nemít BMW na LPG, řekněme že jsem laik.
Já jako laik vidím že budu moct jezdit za levno, za polovinu, taky jsem četl na netu že auto díky LPG má větší spolehlivost, když odejde benzínová pumpa, auto jede na LPG. když bych teoreticky tankoval obě paliva, tak mám větší dojezd než z benzíne. přijdu o rezervu, ale to mi zas tak nevadí, zaplatím si asistenci a koupím spray, stejně třeba řada F už vůbec ani rezervu mít nemůže. tak přemýšlím v čem může být LPG špatné, asi bych si měl najít dobrého plynaře at se to kvalitně udělá, o tom jsem hodně slyšel jak to dělá hodně lidí špatně.
Já nevím, ukamenuj mě, asi tady čteme oba dva jiné vlákno a fórum, ale lidi mají problémy s LPG. A je jedno, jestli to je Škodovka, Audi nebo Bmw.
Když chce někdo V8, dává údajně "randál" za servisy a pak chce ušetřit na spotřebě, tak mi to nějak nedává smysl. Ta technologie LPG prostě není úplně vychytaná. Jezdíš pak při problémech jako pitomec od plynaře k plynaři a trávíš hodně času jejich "kouzelnictvím", platíš jim za to a ve finále to stejně nejde. A nemyslím si, že to bude jen tím, že jsou všichni špatní plynaři, spíše to bude tou technologií. Ano, máš pravdu, že jsou lidi, kteří si to nedovedou vynachválit, ale otázka je, zda také nekecají. A pokud tu existuje technologie, která u někoho funguje a u někoho ne, tak sorry, ale to raději budu jezdit za 15 a více litrů v benzínu a budu mít větší klid a jistotu, že auto pojede a já vůbec nastartuju než řešit, proč to zase na ten plyn nejede. Abych to každý měsíc či čtvrt roku musel štelovat, no to fakt ne! To není dobrá technologie! Toť můj názor, který se může a nemusí líbit, ale já bych za plyn LPG ruku do ohně nedal. Ty ano?!
A opakuju, když chceš V8 nebo V12, tak spotřeba je bohužel vlastnost a nemá smysl to řešit, když chceš šetřit, tak si kup čtyřválec, dojedeš stejně a za méně, ale holt z toho nikdo nebude PAF!, že máš V8 nebo V12. Takže to je vlastně také o egu a především o penězích. Mám vrtuli na kapotě a všichni se z toho zblázněte! A s oturbenými V8 a V12 máme všichni vymalováno, ty odejdou dříve na jiný "kurvítka", než, přesněji řečeno, zase někdo vymyslí technologii LPG na přímovstřiky za slušný peníze...
Řešit tu toroidy místo rezervy a nějaký odtahy je asi úplně mimo téma LPG, to v pojistkách standardně už dnes bývá, že máš minimálně jeden odtah zdarma od své pojišťovny, jinak doporučuji přejít nebo si "vydobít" lepší podmínky na svého miláčka.