Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 poface jednotka ohřevu sedaček
E39 poface jednotka ohřevu sedaček
Neřešil jste to někdo? Sedačka řidiče hřeje pořád naplno. Typoval bych to na VN460, spínací obvod. Jsou tam čtyři, příprava na zadní sedačky? asi. Vodičů je deset neobsazených. Na cz trhu ho nějak nemají. Takže vyndat ten nadbytečný? dík
Re: E39 poface jednotka ohřevu sedaček
kde se prosím nacházejí ty spínací obvody?
V jednotce pod klimou, DSC, roletka.....
ok, díky mrknu na to. 

Ten plošňák je moc nacpaný. Na to, že to reguluje dvě sedačky-ohřev, vyp/zap DSC a roletku nahoru/dolů, je tam procesor jak prase, komunikační obvod, smd montáž, to je jasný. Pořeším to jinak.
A tobě to i na kontrolkách jede buď naplno (tzn. svítí všechny tři) nebo je vypnuto?
Jde mi jenom o to, jestli ti to takhle signalizuje i na kontrolkách nebo ti to tak jede jenom "pocitově"
Jde mi jenom o to, jestli ti to takhle signalizuje i na kontrolkách nebo ti to tak jede jenom "pocitově"
Kontrolky zhasínají, ale proud je furt naplno. Kašlu na to, udělám krabičku s PWM, ze začátku plný výkon, po pár minutách aby to slezlo na 1/3. Vrazím pod sedačku.
Mám za to, že proud je konstatní, jen se podle zvoleného stupně hlídají tři různé teploty / termostat.
Termostat je jeden, havarijní. Nevím, jak by hlídal tři teploty. Koukni do schema.
-
- Kontaktovat uživatele:
V každé sedačce je teplotní čidlo a regulace funguje hlavně na základě nich. Tak se nejdřív přes diagnostiku potřeba mrknout jestli funguje jak má, nebo někdo například nepřehodil dráty na čidlo pro L/P sedačku. Nejspíš čidlo nezaznamená zvýšení teploty a tak to topí furt na max. Je pak jedno jestli to je zaplé ne 1,2,3 zelené ledky. Dokud není nahřáto tak topí, pak se to omezuje teprve na 32° 34° 36°C (nevím teď přesné hodnoty, ale nějak podobně to je), podle toho na kolik ledek je to zaplé.
Tak to jsem nevěděl, že i tyhle parametry umí diag vypsat! Na to se schválně taky mrknu
Tak za prvé diag. chybu nepíše. Za druhé-takhle to bylo předface. Tam je termistor, ten skutečně snímá teplotu a reguluje ji na nastavenou (kolečko). Poface má jen termostat. Katování, už tenkrát.
Omluva, lhal jsem. Funguje to s termistorem, jenže ho neumí kreslit.
Takže je přerušený termistor. Při této závadě topí naplno, při zkratu vůbec. Nasimuloval jsem odpor a přepínač naplno/třetina.
A výměna termistoru asi nepřipadá v úvahu, co? 

termistor jde vyměnit musíš jenom sundat potah sedáku
To mně může něco. Teď si mohu vybrat naplno-pro začátek a potom snížit na 1/3 cca. To stačí.
Nevíte někdo jaký termistor je u starých sedaček před face ? Mám přendané poface sedačky a auto předface s kolečkem.Bohužel po zapojení topí výhřev stále protože hodnota termistoru bude jiná než u elektronického (3 LED) ovldacího panelu.Proto jsem raději nezapojoval. Dodělával jste někdo nové sedačky na staré ovládání ? Díky za SZ.