Zdravím,
přestal fungovat zadní stěrač, nevíte, čím by to mohlo být?
Že by motorek? Když ho zapnu, nic se neděje, ani ostřikovače. Jak je to s demontáží? Dá se to udělat dom?
Četl jsem o zamrznutém stěrači, bohužel, když vyklopím jen okno, se stěračem jde otáčet docela hezky.
ad1. Ještě "problém" se spojkou.. Teď jak je zima, když nechám auto ohřát a pak se začnu pomalu rozjíždět, příjde mi, jako kdyby ta spojka trochu "kopala" nebo "klouzala"?! Příjde mi, že se to děje jen když je auto studené. Není to razantní, jen tak lehonce.. Ale i tak..
Prosím prosím
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E91 - zadní stěrač
Re: BMW E91 - zadní stěrač
A když zapneš ten stěrač, tak se neozve ani zvuk motorku v něm? Pokud jo, měl by být jen zarezlý motorek, teoreticky by mělo stačit ho rozhýbat s WD40 nebo nečím podobným. Mě to tak opravili kluci v servise. Co mě trápí teď je, že mi nefachá otvírání zadního okna tím mikrospínačem, nesvítí třetí brzdové světlo a před pár dny přestalo otvírat auto dálkovým ovladačem. Musím "potupně" vytahovat klíček... podezření mám na kabeláž ve dveřích kufru u e91. Prej se to hodně láme.. Ale zajímavé je, že ten sterač ještě dělá...
jo a dneska mi z nepochopitelného důvodu přestaly stříkat ostřikovače oken.. nemrznoucí tam je.. destilka taky.. wtf?..
jo a dneska mi z nepochopitelného důvodu přestaly stříkat ostřikovače oken.. nemrznoucí tam je.. destilka taky.. wtf?..
Ono v tom hle je to trošku složitější,. Já si myslím, že by to mohla být pojistková skříň. Jenže jsem Ještě nikde nenašel schémazapojení pojistek. Nemáte ho někdo? Našel jsem pouze hodnoty které by to měly být.
Schéma pojistek by mělo být tady: https://dl.dropboxusercontent.com/u/698 ... 3-2007.pdf

Super, ano, je to ten slot F48 a horší je, že stěrač normálně fungoval a pojistka tam nebyla?! Nechápu to.. Vyplněný je až slot F49 z toho sloupce.. Divné..
Tak, teď raďte

Je tu nějáký elektrikář ? Nejradši bych vyfotil pojistkovku, aby mi někdo řekl, co je kde špatně.. Přiznávám, příjde mi, že všechno funguje, jediný čím si nejsem jistý je rozehřívání zadního okna. Jinak všechno jede..