Historie:
Než napíšu bližší info, rád bych uvedl trochu historie, protože je mi jasné, že to vzbuzuje určité otázky. Je to cca 3/4 roku, co jsem zjistil, že mám vůli v řízení, všichni víme, že u e39 je to bolest. Jelikož jsem neměl zrovna moc peněz, hloupě jsem si myslel, že koupím funkční použité za rozumnější peníz. Přestože pracuju ve firmě, která shodou okolností vyrábí řízení (ale ne pro BMW), neověřil jsem si při koupi, jestli je řízení v pořádku. Že je ještě v horším stavu jsem zjistil až když jsme to s mechanikem sundali z mého auta a porovnali jsme je mezi sebou. Mechanik mi řekl, že repasovací sada na to neexistuje a protože mi bylo proti srsti řízení jen tak vyhodit, rozhodl jsem se, že ho rozeberu a podívám se, jak to uvnitř vypadá a uvidím co se s tím dá dělat.
Nakonec jsem sehnal nová gufera přes internet a uložení jsem si vyrobil nové. Jak už jsem zmínil, pracuju ve firmě, která řízení vyrábí, takže mám přístup k informacím, které potřebuji a za pomoci kolegů z oddělení technologie jsem si zjistil druh plastu, ze kterého jsou kroužky vyrobené. Pak už byla jen otázka času kroužky vyrobit, protože zas až tak jednoduchý to taky nebylo.
Na svém autě mám to z repasované řízení od 19.9.2016 a do této chvíle s tím nemám nejmenší problém. Bouchání a uvolněnost při řízení zmizely a já si zase užívám tu pohodu funkčního řízení. Mechanik, který mi řízení na autě přehazoval je tady na fóru znám pod nickem Author (pro některé Tomáš z Chlístova)
Info:
Řízení servotronic pro BMW e39 - repasované z důvodu vůle v řízení (vyměněné uložení a nová originální gufera)
Cena 3 700,- v případě výměny za starý vadný díl. Bez výměny za starý díl je cena 7 000,-
Záruku bych mohl dát 1 rok
Plastu mám ještě celkem dost, protože se prodává v metráži a nevím co s ním, takže pokud bude mít někdo zájem si to nechat u mě z repasovat, můžeme se domluvit.
Tady je několik fotek. Kroužky a gufera v horní části fotky jsou nové, ve spodní části fotky jsou demontované z řízení.
Případní zájemci pište do SZ