Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vibrace motoru e39
Vibrace motoru e39
Dobrý den, prosím o radu, když jsem dnes ráno nastartoval auto bmw 520i e39 110kw. Tak se mi na studený motor začalo chvet cele auto.. doopravdy silne vibrace a rozsvítila se kontrolka motoru při zvyšeni otáček to bylo ok a jak to padlo do volnoběhu tak zase to silne chvění. Když jsem se rozjel tak to jelo uplne v pohodě a při ujeti cca 1km bylo všechno ok i při opětovném nastartování . Kontrolka asi po 10 min jízdy zhasla nevíte, co by to mohlo dělat? Děkuji
Re: Vibrace motoru e39
z tohohle popisu mne napadá, že by motor třeba nepálil na všech šest válců. Ale těžko soudit, informací je málo
takže asi možná špatný vstrik ?
Nevím. Věšteckou kouli jsem si zapomněl u babičky...
Ale spíše než vstřik bych u benzínu tipoval na nějaký problém v zapalovací soustavě.
Každopádně ten tebou popsaný problém vůbec nemusel být tím, že by třeba motor vynechával, to je ta největší prdel
Chceš tu o něčem polemizovat, ale fakta tady nezná vůbec nikdo včetně tebe
První projet diag, vyčíst paměť závad a pak se od tohohle odpíchnout dál. Píše se to tady dnes a denně. Kor u takovéhle sporadické závady
Ale spíše než vstřik bych u benzínu tipoval na nějaký problém v zapalovací soustavě.
Každopádně ten tebou popsaný problém vůbec nemusel být tím, že by třeba motor vynechával, to je ta největší prdel

Jasný to chápu, ze diagnostika by řekla víc já jen jestli někdo nemá nějakou zkušenost s tím, jestli se někomu něco podobného jak popisují já nestaloMisanek píše:Nevím. Věšteckou kouli jsem si zapomněl u babičky...
Každopádně ten tebou popsaný problém vůbec nemusel být tím, že by třeba motor vynechával, to je ta největší prdelChceš tu o něčem polemizovat, ale fakta tady nezná vůbec nikdo včetně tebe
První projet diag, vyčíst paměť závad a pak se od tohohle odpíchnout dál. Píše se to tady dnes a denně. Kor u takovéhle sporadické závady

Může to dělat i falešný vzduch. Zkontroluj těsnost sání. Nějak se to to sype pod rukama to auto
To řízení už si vyřešil? Dokonce jsem koukal že auto je na prodej.

Vapinecko píše:Může to dělat i falešný vzduch. Zkontroluj těsnost sání. Nějak se to to sype pod rukama to autoTo řízení už si vyřešil? Dokonce jsem koukal že auto je na prodej.
Na sání mám hadici zaslepenou

Naposledy upravil(a) Maniak129 dne sob 04.02.2017 17:47, celkem upraveno 4 x.
A otázka na to řízení už je to ok ten patlal nezapojil konektorManiak129 píše:Vapinecko píše:Může to dělat i falešný vzduch. Zkontroluj těsnost sání. Nějak se to to sype pod rukama to autoTo řízení už si vyřešil? Dokonce jsem koukal že auto je na prodej.
Na sání mám hadici zaslepenoutak mrknu.. Ano auto prodám tak max do 20k.
I když podle toho co tu píšu, tak se muže zdát, jako kdyby to byl vrak každopádně to moje o čem píšu je daleko lepší( Jak vzhledově tak i okolo) při mích 445 000 ,než někoho tu při 200 000tkm tak to prostě je no..

- soukupadam
Tohle je klasika, diagnostika kolikrát nic neukáže. Děravý sání, lambdy, čidla na vačkách.
Píše se na forum o tom hodně.
Píše se na forum o tom hodně.
....
Naposledy upravil(a) Maniak129 dne sob 04.02.2017 22:06, celkem upraveno 2 x.
Tak to tam dopiš do toho tématu ať je to uzavřený, kdyby se někomu stalo to samý.
A tady u toho pohledej tady na fóru. Je tady toho mrak.
A tady u toho pohledej tady na fóru. Je tady toho mrak.
Poslete mi někdo prosím odkaz na nějaké odkazy k tomuto tématu co jsem psal nemůžu jich moc dohledat díky
- soukupadam
Zkus nejdřív diag, z těch vláken tady se nic konkrétního nedozvíš, protože to nikdo nevyřešil. Ale upřímně pokud to prodáváš za 20, tak bych to snad ani neřešil. Já po tom pátral několik zim a nakonec jsem se na to vysral.
Nejhorší je když se auto večer třeba přeparkuje studený, tak se zaserou lambdy a ráno to hodí chybu.
Nejhorší je když se auto večer třeba přeparkuje studený, tak se zaserou lambdy a ráno to hodí chybu.
Něco na tom pravdy bude nosoukupadam píše:Zkus nejdřív diag, z těch vláken tady se nic konkrétního nedozvíš, protože to nikdo nevyřešil. Ale upřímně pokud to prodáváš za 20, tak bych to snad ani neřešil. Já po tom pátral několik zim a nakonec jsem se na to vysral.