Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problem chvěje/vibruje motor e39 nové téma.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maniak129

Problem chvěje/vibruje motor e39 nové téma.

#1 Příspěvek od Maniak129 »

Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o nějaký rady popř. udělal bych s tím autem už rychly proces.
Téma č.1.když jsem dnes ráno nastartoval auto bmw 520i e39 110kw. Tak se mi na studený motor začalo chvět cele auto.. doopravdy silne vibrace(Něco jako třeba špatný setrvačník) a rozsvítila se kontrolka motoru při zvyšeni otáček to bylo ok a jak to padlo do volnoběhu tak zase to silne chvění. Když jsem se rozjel tak to jelo uplne v pohodě.
Auto startuje uplně v pohodě.

Téma č.2
Dnes když jsem s tím křápem jel, tak se mi začalo znovu vibrovat rozsvítila se kontrolka motoru a už se to chvělo i po cestě a nějak to ani netáhlo. prostě sem jel a klepalo se cele auto.. děje se to jen pri studentem motoru.

Ale, většinou, když to chcípnu a znova natočim tak to běží uplně v pohodě.
Možná, jako kdyby to jelo předtím jen na 5 válců.

Kdyby někdo byl ochotný a chtěl mi poradit, ale nerozuměl přesně co mám na mysli mohu poslat video.

Předem děkuji..
Bervid28

Re: Problem chvěje/vibruje motor e39 nové téma.

#2 Příspěvek od Bervid28 »

Dobrý den , toto samé se mi stává u 530D u me je vada na zhavicce kdyz se ohřeje tak začne pálit , mozna bych byt vámi zkusil se podívat na svíčky popřípadě cívku . Protoze to je známka ze jeden válec nejede . Mozna by vám pomohla Aji diagnostika . Ale určitě bych hledal v závadu tady .
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Prvně bych udělal diagnostiku, pokud se rozsvítila kontrolka motoru, bude tam zapsaná chyba, která ji vyvolala. Já osobně bych to tipnul, že to opravdu jelo na 5 válců, čili špatná cívka / svíčka, ale diagnostika je základ, bez té ti nikdo od stolu nic neřekne
Misanek

#4 Příspěvek od Misanek »

To už mu lidi (včetně mě) radili i v jeho předchozím tématu, jehož obsah byl úplně to samé co tady. Nevím, co chce slyšet víc...
Ewou

#5 Příspěvek od Ewou »

Odkud si maniaku ?
horan

#6 Příspěvek od horan »

Misanek píše:To už mu lidi (včetně mě) radili i v jeho předchozím tématu, jehož obsah byl úplně to samé co tady. Nevím, co chce slyšet víc...
Chce slyset cim to je. Proc mu neporadite? :lol:
Odpovědět