Zdravim vsechny,
potrebuju prosim poradit. Ted jsem resil nejaky padani motoru do nouzaku a skoncilo to komplet vymenou oleje a hlavne uplne zdeformovanyho filtru. Filtr v podstate vcucnutej do sebe a dela se mi tam fakt hodne karbonu. Vtipny bylo ze olej se predim menil cca rok a ctvrt zpet, a najeto na nej necelejch 8tis. Pritom auto ma opravdu realne najeto jen 130tkm.
Musely se i vycistit nejaky sitka u solenoidu.
Fakt je ten ze vetsinou relativne kratky useky, delsi trasu tak 2x do mesice.
Diag nic zajimavyho neukazuje. Napadne vas nekoho na co se zamerit pri zjistovani proc se vytvari tolik karbonu?
Dik vsem.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 530xi 2008 LCI N53 - mooc karbonu
E61 530xi 2008 LCI N53 - mooc karbonu
- Přílohy
-
- filtr.jpg (301.71 KiB) Zobrazeno 1531 x
-
- karbon.jpg (396.53 KiB) Zobrazeno 1531 x
-
Re: E61 530xi 2008 LCI N53 - mooc karbonu
Bud malo teplotne odolny olej (nizka viskozita - je predepsany kvuli nizsim odporum a tudiz i spotrebe od vyrobce), nebo moc dlouhe intervaly vymeny. Nejspis kombinace obojiho..
Tohle není problém auta, ale bývalého majitele. Takhle vypadají všechny benzíny, co jezdí LL výměny oleje.
bohužel spousta lidí do těchto aut leje ruzny 0W30, 5W30 apod, a to je pro tydle motory ještě s prodlouženym intervalem celkem jistá smrt na karbon.
N53 navíc díky celkem malému výkonu a taky přímovstřiku karbonují celkem dost.
chce to udělat výplachy a vhodně zvolit olej a bude pokoj.
N53 navíc díky celkem malému výkonu a taky přímovstřiku karbonují celkem dost.
chce to udělat výplachy a vhodně zvolit olej a bude pokoj.
JaraXi Ty děláš jakým způsobem výplachy? Už mi psal něco málo Francis, ale rád si poslechnu více názorů. Díky 

k tomuhle se pridam, taky bych rad detailPajk85 píše:JaraXi Ty děláš jakým způsobem výplachy? Už mi psal něco málo Francis, ale rád si poslechnu více názorů. Díky
mam vyzkoušený LM Engine Flush, ale jestli to nebude jen terpentýn těžko říct, ale funguje to dobře, u svyho auta to leju při každé výměně a po 3 výměnách je motor uplně jako novej.
Diky.JaraX píše:mam vyzkoušený LM Engine Flush, ale jestli to nebude jen terpentýn těžko říct, ale funguje to dobře, u svyho auta to leju při každé výměně a po 3 výměnách je motor uplně jako novej.