Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hoši pomoc. E36, 1.8Ti, M44B19 nejede.
Hoši pomoc. E36, 1.8Ti, M44B19 nejede.
Zdravím. hezký večer. Mám problém. Auto nemá výkon, reakce na plyn nulová, jakoby se dusí, vynechává a kolísají otáčky(nedrží). Nový vlnovec sání, všechny filtry, motorový olej, baterie, svíčky. Volnoběžný ventil vyčištěný, snímač klikové hřídele a škrtící klapky vyčištěný, vyfoukaný. Nevím si už rady. už mě nic nenapadá.
Předem děkuji za rady, chtěl bych moc, aby to zase jelo dobře.

- icecold
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hoši pomoc. E36, 1.8Ti, M44B19 nejede.
byl jsi na diagnostice?
e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Znám - taky jsem rozebral sání, klapku, nakonec jsem diagnostikou vymazal všechny adaptace, vypnul, zamknul a šel domů. Následující den zděšení, reakce na plyn nulová, vynechává a kolísají otáčky, sotva jsem vyjel z garáže. Potom jsem si vzpoměl, že se dají adaptace smazat bez diagnostiky a vrátit do pojízdného stavu:
- zapnout klíček do zapalování, nestartovat,
- 5x plynule sešlápnout plynový pedál až k podlaze a zase pomalu pustit,
- vypnout zapalování na 20 sekund,
- hotovo- nastartovat, fuguje to, jede to - zkus to !

- zapnout klíček do zapalování, nestartovat,
- 5x plynule sešlápnout plynový pedál až k podlaze a zase pomalu pustit,
- vypnout zapalování na 20 sekund,
- hotovo- nastartovat, fuguje to, jede to - zkus to !

Zkus odpojit váhu vzduchu a nastartovat co to bude dělat. Nebo u běžícího motoru váhu odpoj. A uvidíš co se stane. Diagnostika by byla fajn
Ahoj, na diagnostice jsem nebyl. Zitra chci rozebrat cely sani, zkontrolovat, vyčistit, vyměnit těsnění a komplet zkouknout plus hadicky, hadice všechny. Zkusim to vecer, az pojedu do prace. Váha vzduchu reagovala, snížili se otáčky a a pak se to znovu chytlo, tim jsem usoudil, váha vzduchu Ok.
-
- Kontaktovat uživatele:
nejsem expert na auta, ale reaguje ti teda klapka sání? Měla by tam myslím být nějaká přímá úměra když se děje něco s plynovým pedálem, jakoby to bylo spolu nějak provázaný 
celý sání bych kvůli tomu nerozebíral, žádná myš ti tam snad nevlezla...
na co bych se podíval, ale už si přesně nepamatuju umístění, jestli ti třeba nevypadla hadička co vede do volnoběžnýho ventilu, nebo celý ten ventil... Je to zespodu sání.
Prostříknul bych kontaktolem konektor škrtící klapky a nechal auto dobře vyspat, někdy jsou takový náladový.

celý sání bych kvůli tomu nerozebíral, žádná myš ti tam snad nevlezla...
na co bych se podíval, ale už si přesně nepamatuju umístění, jestli ti třeba nevypadla hadička co vede do volnoběžnýho ventilu, nebo celý ten ventil... Je to zespodu sání.
Prostříknul bych kontaktolem konektor škrtící klapky a nechal auto dobře vyspat, někdy jsou takový náladový.