Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 el. roleta zavazadlového prostoru
Re: E61 el. roleta zavazadlového prostoru
Trošku oživím svoje téma
Prvně zmiňovaná závada rolety, byla celkem jednoduchá. Tlakem zavazadel roleta přeskočila přes ten mechanismus, který jí vrací zpět dolů. Takže stačilo se zavřít v kufru, roletu uvonit z pojezdových drážek a zaháknout opět dolů.
Nyní mám, ale novou závadu, roleta nechce vyjíždět nahoru, zatím jsem nepřišel na to proč, pomůže někdo?

Prvně zmiňovaná závada rolety, byla celkem jednoduchá. Tlakem zavazadel roleta přeskočila přes ten mechanismus, který jí vrací zpět dolů. Takže stačilo se zavřít v kufru, roletu uvonit z pojezdových drážek a zaháknout opět dolů.
Nyní mám, ale novou závadu, roleta nechce vyjíždět nahoru, zatím jsem nepřišel na to proč, pomůže někdo?
A ja se znovu ptam - el. roleta funguje jako tak, ze pri otevreni kufru/skla, se roleta zvedne pomoci servomotorku a pri zavreni se sama zatahne zpet?
Mne to funguje tak, ze otevru kufr, roleta vyskoci nahoru, ale dolu ji pred zavrenim kufru musim dat sam.
Mne to funguje tak, ze otevru kufr, roleta vyskoci nahoru, ale dolu ji pred zavrenim kufru musim dat sam.
-
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se do těch "ližin" po kterých má jezdit nahoru. U mě to byl povolený imbus a bránil té roletce. 

Nyní: BMW E61 530i 05"/BMW E46 325Ci 03"/VW Transporter 2,5Tdi-Long 06"/Yamaha FZS 1000 04"
EX: BMW e36 316i 97"/BMW e39 523i 97"/BMW e39 525i 01"/LADA NIVA Offroad spec. 99"/Toyota 4Runner Offroad special 94"
EX: BMW e36 316i 97"/BMW e39 523i 97"/BMW e39 525i 01"/LADA NIVA Offroad spec. 99"/Toyota 4Runner Offroad special 94"
Ano, přesně tak funguje sama vyjede nahoru i dolu, myslím, že ta el. roleta se dávala k el. otvíraným pátým dveřím.Jirke píše:A ja se znovu ptam - el. roleta funguje jako tak, ze pri otevreni kufru/skla, se roleta zvedne pomoci servomotorku a pri zavreni se sama zatahne zpet?
https://www.youtube.com/watch?v=T9QhHaHz5Kk
Twl nekecas. Tak to vyzkusim u kamosovo E61 co ma el. 5. vrata.
Jinak jak pise Lucas, mne se taky zasekavala chvili nez sem prisel na uvolnenej sroubek..
Jinak jak pise Lucas, mne se taky zasekavala chvili nez sem prisel na uvolnenej sroubek..
A ten uvolněný šroubek jste měli kde? Při zběžném pohledu, nikde žádnou závadu nevidím, vše vypadá v pořádku.
Při otevření kufru ten zobáček (označeno červeně) zajede aby roletu postil nahoru, ale ta modře označená část za kterou je roleta zaháknutá se ani nehne a zůstane dole.
Přestalo to fungovat zničeho nic, předtím žádný náznak nebyl

Při otevření kufru ten zobáček (označeno červeně) zajede aby roletu postil nahoru, ale ta modře označená část za kterou je roleta zaháknutá se ani nehne a zůstane dole.
Přestalo to fungovat zničeho nic, předtím žádný náznak nebyl

hele me to taky funguje ze dolu ji davam sam...a ani nevyjizdi takhle pomalu.
Nemusi byt neco ve vybave?
Nemusi byt neco ve vybave?
A mas el.vrata?
myslis comfort access? ten nemám. Mám u řidiče jen tlačítko kterým otevřu kufr stejně jako tlačítkem na klíči
ne, má na mysli automatic tailgate operation. Comfort acces je něco jiného
to nemam
tak tim je to jasne

Tak můj servis problém ohledně nevyjíždění rolety neodhalil
Je tady někdo kdo tomu rozumí a měl by čas se na to podívat? Nehlaste se všichni

Je tady někdo kdo tomu rozumí a měl by čas se na to podívat? Nehlaste se všichni

Na rolete je v tech zobackach plisek a v koncovych polohach cidlo a podle toho to zjistuje zda ta roleta je nahore nebo dole. Zkontroluj zda tam ten plisek mas.