Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
A přepínání světel
A přepínání světel
Čau kluci
Chci se zeptat co znamená to ,,A,, na ovladači světel? Zdá to je náklon či co...
Diky
Chci se zeptat co znamená to ,,A,, na ovladači světel? Zdá to je náklon či co...
Diky
Re: A přepínání světel
Auto co ? Díky:)
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
AUTOmatický provoz. To znamená, že přes den nesvítí, nebo svítí denní svícení, podle toho, co máš naprogramováno. A pokud se setmí nebo vjedeš do neosvětleného prostoru, např. tunelu, tak se světla automaticky rozsvítí a dokud se světelné podmínky nezmění, tak budou svítit.
Jako další opičárna :
- je automatické zapínání a tlumení dálková - tlumená, podle toho, jestli proti Tobě někdo jede nebo je osvětlená ulice,
- natáčení světlometů do směru jízdy asi do 40km/hod (pokud taková světla máš),
- přisvěcování levou nebo pravou mlhovkou při zatáčení, zase do nějaké rychlosti,
Když ten přepínač otočíš na druhou stranu, tak budou svítit pořád, pořád rovně bez těch opičáren. Ale v hustém nočním provozu na dálnici je tohle nejspolehlivější způsob, jak vyřadit to automatické zapínání a vypínání dálkových světel - nefunguje to na 100% spolehlivě.
Jako další opičárna :
- je automatické zapínání a tlumení dálková - tlumená, podle toho, jestli proti Tobě někdo jede nebo je osvětlená ulice,
- natáčení světlometů do směru jízdy asi do 40km/hod (pokud taková světla máš),
- přisvěcování levou nebo pravou mlhovkou při zatáčení, zase do nějaké rychlosti,
Když ten přepínač otočíš na druhou stranu, tak budou svítit pořád, pořád rovně bez těch opičáren. Ale v hustém nočním provozu na dálnici je tohle nejspolehlivější způsob, jak vyřadit to automatické zapínání a vypínání dálkových světel - nefunguje to na 100% spolehlivě.
Díky za odpověď.
Já jsem totiž přesvědčen nebo si myslím že mi to nedělá vůbec nic . Auto svítí i přes den e91 2006. Ale zase se divím že mi to nehazi chybu nebo tak
Já jsem totiž přesvědčen nebo si myslím že mi to nedělá vůbec nic . Auto svítí i přes den e91 2006. Ale zase se divím že mi to nehazi chybu nebo tak
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Když to přepneš na ten AUTOmat, svítí ta zelená LEDka trvale = OK, nebo bliká = porucha?
Svítí světýlko na tom přepinači A a chybu to nehlasi ale světla svítí furd
Podle mě máš nastavený ECE DLR, tj že světla svítí pořád i v poloze auto, pokud bys je neměl nastavený, tak za světla by ti to nesvítilo, nebo bys mohl mít nastavený US DLR, kde za světla by to svítilo dálkovkama na 20% a v okamžiku kdy se setmí, tak by se rozsvítil plně tak jak má....
Svítí jen potkavaci. Myslíš že by to šlo nějak zapnout ? Mám idrive tak jestli někde tam
co chceš zapnout v iDrive ? US DRL ? Pokud ano, tak to musí někdo diagnostikou nakodovat v LM jednotce.
Tak nechápu k čemu je tam ta automatika..
Kde je vůbec ten senzor na světlo?
tam kde deštový
takže v krytu vnitřního zrcátka (čelní sklo)

Mirda86 píše:Kde je vůbec ten senzor na světlo?
V zemích, kde není povinné svítit přes den, tak je to nastavený tak, že auto nesvítí, a když se setmí, tak se rozsvítí, v USA zase svítí přes den dálkovky tlumeně + blinkry, a při setmění se přepne na plný světla, pro to je tam ta automatika....Mirda86 píše:Tak nechápu k čemu je tam ta automatika..
Jo ale když mě to nedělá ani jedno 

-
Nemůže to být tím, že tam máš nějak divně dobastlený ty světla (viz jak řešíme v jiném vlákně ty led markery)?
Funkce je taková, jak popisuje El_Fuego, tedy pokud máš nastavenu automatiku a vypnuté denní svícení v menu, tak ve dne nesvítí nic (předface modely nemají ještě EU denní svícení) a vše (parkovačky/kroužky + hlavní světlomety) se rozsvítí teprve při horších světelných podmínkách.
Pokud máš nastavenu automatiku a zapnuté denní svícení v menu, tak po nastartování svítí rovnou vše (parkovačky/kroužky + hlavní světlomety).
Funkce je taková, jak popisuje El_Fuego, tedy pokud máš nastavenu automatiku a vypnuté denní svícení v menu, tak ve dne nesvítí nic (předface modely nemají ještě EU denní svícení) a vše (parkovačky/kroužky + hlavní světlomety) se rozsvítí teprve při horších světelných podmínkách.
Pokud máš nastavenu automatiku a zapnuté denní svícení v menu, tak po nastartování svítí rovnou vše (parkovačky/kroužky + hlavní světlomety).
No majitel předemnou jsi udělal s před facelift po facelift čumák a dal tam i (tuning bixenon) tak jestli to nemůže být tím.. klíčový pro mě je ze si psal že v menu je nějaké nastavení tak s3 podívám tam a zkusím to
-
Předpokládám, že původní majitel vyměnil jenom světla a nárazník/ledvinky, s FRM modulem (jednotka, která ovládá světla) nic nedělal, takže funkčnost zůstala stejná, jako maji předfacelift modely (bez plnohodnotného denního svícení kroužky).
Určitě. Proto mi je divný že to nedělá nic . No zkusím se mrknout do menu idrive a dám vedet
Originál je to tak, že na automatiku to zapíná světla při snížené viditelnosti, např. i při vjezdu do tunelu. Druhá možnost je na to A nakódovat světla, aby pořád svítily, nemusí se s tím potom kvedlat, při vypnutém zapalování nesvítí obrysovky (na rozdíl od polohy 2)
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic