Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nové Led Angle Eyes hlásí chybu - e90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
amadeus69

Nové Led Angle Eyes hlásí chybu - e90

#1 Příspěvek od amadeus69 »

Ahoj mám v autě přes tři roky LED Cree 20w do originál kroužků e90 r.v06. Před měsícem levý začal hlásit chybu a postupně přestal svítit. O víkendu jsem instaloval nové tentokrát slabší 10w vše fungovalo ok. Po ujetí cca 20km mi ten stejné levý občas zahlásil chybu přesto že svítil, dneska ráno hlásí chybu oba dva plus přestal úplně svítit i pravý (se kterým předtím problém nebyl).

Auto bylo ve vytápěné garáži tudíž žádná vlhkost atd..

Má s tím někdo zkušenosti co by to mohlo způsobovat, má to třeba nějakou jednotku nebo něco co se rádo kazí? Docela mne to sere evidentně u těch původních ledek asi vše fungovalo takže jsem nové kupoval zbytečně navíc potřebuji na technickou a s tímhle asi neprojdu :D
Bury

Re: Nové Led Angle Eyes hlásí chybu - e90

#2 Příspěvek od Bury »

Taky jsem dával nedávno cree led markery a tak mě tvůj příspěvek docela vyděsil... tak přemýšlím co s tím a jak tomu předejít, tady pár rad, po nastudování tematiky z různých zahraničních fór... co se u ledek obecně doporučuje je nastavit řídící jednotku tak, aby nemonitorovala napětí a nehlásila chyby světel, pokud jezdíš dlouhodobě s chybovou hláškou, pak se asi po 50 vystrahach přeruší napájení (ochrana proti zkratu, požáru atd.) jednotka se musí znovu inicializovat (ale některé prý nejdou). Takže moje doporučení sehnat někoho z okolí s diag, re inicializovat jednotku a pokud markery pujdou, tak pak vypnout monitorování napětí pro markery.
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)
amadeus69

Re: Nové Led Angle Eyes hlásí chybu - e90

#3 Příspěvek od amadeus69 »

Bury píše:Taky jsem dával nedávno cree led markery a tak mě tvůj příspěvek docela vyděsil... tak přemýšlím co s tím a jak tomu předejít, tady pár rad, po nastudování tematiky z různých zahraničních fór... co se u ledek obecně doporučuje je nastavit řídící jednotku tak, aby nemonitorovala napětí a nehlásila chyby světel, pokud jezdíš dlouhodobě s chybovou hláškou, pak se asi po 50 vystrahach přeruší napájení (ochrana proti zkratu, požáru atd.) jednotka se musí znovu inicializovat (ale některé prý nejdou). Takže moje doporučení sehnat někoho z okolí s diag, re inicializovat jednotku a pokud markery pujdou, tak pak vypnout monitorování napětí pro markery.
Problém byl v samotných ledkách vrátil jsem na zkoušku originál žárovičky a ty běhají v pohodě takže je tam nechám (originál díl bude vždy originál) a ledky půjdou na reklamaci nebo do koše a už je tam nechci. Oproti žárovičkám nemají o moc delší životnost. Navíc jsme zjistil že ty žárovičky se dají z toho originál markeru vyndat a samotná žárovička stojí 35korun :)))))

Kdyby s tou výměnou nebylo tolik práce tak to neřeším ale takhle men nebaví řešit neustále blbnoucí ledky
Odpovědět