Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F10 po jizde dost horko pod kapotou normal nebo ne ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jofrey

F10 po jizde dost horko pod kapotou normal nebo ne ?

#1 Příspěvek od jofrey »

zdravim, v unoru jsem koupil bmw 535d F10 230 kw, ted jak je tepleji pozoruji kdyz zajedu po jizde (napriklad dnes cca 40 km, obcas jsem tomu radne nalozil) do garaze, a zpod kapoty tak jakoby sala horko.. kdyz sahnu na zelezne tyce kolem motoru co tam jsou tak jsou dost horke, ale ruku na nich udrzim.. kdyz kouknu do masky narazniku tak vidim ze jsou tam nejake jakoby roletky ktere jsou zavrene.. nemeli by byt nahodou otevrene ?:)

foto zde:
http://www.imgup.cz/image/LBW0

nevim jestli je to normalni nebo ne.. teplota vody na palubni desce ukazuje normal na stredu.. vzdy kdyz zajedu do garaze citim jakoby i tak jak je to vsechno zahrate nosem.. diky za rady.
Naposledy upravil(a) jofrey dne ned 19.03.2017 20:26, celkem upraveno 1 x.
mi00wa

Re: F10 po jizde dost horko pod kapotou+zavrene pruduchy v m

#2 Příspěvek od mi00wa »

žaluzie se otevírají náporem vzduchu (když bude potřeba) aspoň u e60ky.
Neprobíhala ti regenerace DPF (smrad spáleniny z výfuku) ?
jofrey

Re: F10 po jizde dost horko pod kapotou normalni nebo ne ?

#3 Příspěvek od jofrey »

aha, na vejfuk bych to nevidel.. je normal ze po 40 km kdyz se tomu slape z toho tak jakoze sálá horko a je vse pod kapotou hodne horky ? neni citit vylozene spalenina ale tak je citit jak je to hodne horky + mozna nakej prach nebo neco co se na tom pripejka.. registruju to jen v garazi kde je to zavreny v malym prostoru..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

Re: F10 po jizde dost horko pod kapotou normal nebo ne ?

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Musí to být ledový, když je venku zima... :-/ po 40km je celý motor a chladiče ohřáté, tak logicky i motor prostor bude horký, přestaň to pozorovat a jezdi .-)
:D
“Ability is what you're capable of doing.”
jofrey

#5 Příspěvek od jofrey »

ok :)
BoarD

#6 Příspěvek od BoarD »

mi00wa píše:žaluzie se otevírají náporem vzduchu (když bude potřeba) aspoň u e60ky.
Mě se žaluzie u E61 otevírají elektricky, když je venku horko, tak se otevřou i stojícího auta.
jofrey

#7 Příspěvek od jofrey »

takze vi nekdo jak je to s temi zaluziemi u f10 ?:)
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Elektricky měla žaluzie i E90, takže bych se vsadil, že je F10 bude mít elektricky taky
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
kmplx

#9 Příspěvek od kmplx »

BoarD píše: Mě se žaluzie u E61 otevírají elektricky, když je venku horko, tak se otevřou i stojícího auta.
To ti otevře nasávaný vzduch od vrtule ;) Já to tak u E60 mám taky v létě, když po nastartování zapnu klimu :)
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Joshuax »

kmplx píše:
BoarD píše: Mě se žaluzie u E61 otevírají elektricky, když je venku horko, tak se otevřou i stojícího auta.
To ti otevře nasávaný vzduch od vrtule ;) Já to tak u E60 mám taky v létě, když po nastartování zapnu klimu :)
Do garaze kvuli vam nepojedu, ale je tam minimalne el. mag. zamek, aby se ten grill za jizdy neotviral, dokud se auto neohreje, tkze uplne tupe bez ovladani a jenom plandaci to neni. Stopro mi na stred toho grilu vedou nejaky draty, ale nezkoumal jsem, jestli tam je i motorek, coz maji mozna az pozdejsi verze, kde je jak motorek, tak snimac uhlu otevreni, nebo je to jenom ten el. mag. zamek.
Mam preLCI, takze na LCI to muze byt asi jinak a stejne tak to muze mit jinak benzin vs nafta.

Ale tady se stejne resi F10, coz uz bude full electric...
A to teplo, rekl bych, ze by mohlo byt od toho, jak se v tom motoru spaluje to palivo :) Ono to tam hori a to generuje nejaky to teplo :)
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
MadButcher

#11 Příspěvek od MadButcher »

"Dnes cca 40km, obcas jsem tomu radne nalozil" - tak bacha na to abys nenakladal nezahratemu motoru. Ono trva dost dlouho nez se fakt zahreje motor, nejen chladici kapalina.
Taky bacha na radne dochlazovani pri bezicim motoru po takovem nakladani.
A vzhledem k tomu ze jsi tomu nakladal, a mas tam dve turba, tak tam horko urcite bude. Jestli ti to v garazi vadi, nechej to vychladnout pred garazi.
jofrey

#12 Příspěvek od jofrey »

vzdy ujedu tak 15 km nez tomu zacnu trochu davat, je to malo ? po jizde nechavam vzdy minimalne 3 minuty nekdy vic vydejchat nez vypnu, je to dost ?:) dik za rady.
Odpovědět