Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

otevírání kufru e39 touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
lordbaal-penny

Re: otevírání kufru e39 touring

#21 Příspěvek od lordbaal-penny »

Super, diky, presne na tohle jsem tam cucel, ale te nadobky jsem si nevsiml. OK, tak ja to zkusim a uvidime.
Je mozne ze budou potreba i nove vzpery, prepokladam ze je asi od vyroby predemnou nikdo nemenil, takze 14 let vydrzeli.
Kazdopadne diky a ozvu se s videem.
Cert

#22 Příspěvek od Cert »

MIsanek: a co jsi dával za vzpěry? Já dával ty silné s pružinami od febi, což je přebal a v balení byly stabilus, a to je výrobce pro prvovýrobu (nechci kecat, ale myslím měly i vybroušené znaky bmw) a ty tenké lesjofors, které mám taky za top výrobce.

Ohledně zvedání (mám tedy manuální vrata- bez el. otevírání) mám zajímavý poznatek a to ten, že po výměně silných pístnic s pružinami, přestalo víko padat na hlavu, ale stále šlo poměrně těžko otevírat. Po přikoupení slabých pístnic se víko zhruba od půlky jeho dráhy k úplnému otevření vyklopí samo :idea:

Jediná vada na kráse je ta, že je to jaksi náladové a takto lehce se otevírá pouze někdy, jindy se mu musí pomoci až do konce rukou.

Možná kdyby se koupily ty slabé originál (mají zásadní vliv na vytlačení víka nahoru), pomohlo by to i ve vašem případě čerpadlu přetlačit vrata ze zavřené polohy. Mám totiž podezření, že psítnice lesjofors stojí za prd, jako většina aftermarket pístnic

kdo to zkusí koupit v bmw?
jofrey

#23 Příspěvek od jofrey »

myslite ze moje bmw f10 2013 muze mit otevirani kufru nohou ?
Cert

#24 Příspěvek od Cert »

v e39 touring určitě ne
jofrey

#25 Příspěvek od jofrey »

a v f10 ?:)
Misanek

#26 Příspěvek od Misanek »

Teoreticky pokud máš comfort acces, resp. keyless tak bys otevírání nohou mít měl si myslím.
Cert píše:MIsanek: a co jsi dával za vzpěry? Já dával ty silné s pružinami od febi, což je přebal a v balení byly stabilus, a to je výrobce pro prvovýrobu (nechci kecat, ale myslím měly i vybroušené znaky bmw) a ty tenké lesjofors, které mám taky za top výrobce.

Ohledně zvedání (mám tedy manuální vrata- bez el. otevírání) mám zajímavý poznatek a to ten, že po výměně silných pístnic s pružinami, přestalo víko padat na hlavu, ale stále šlo poměrně těžko otevírat. Po přikoupení slabých pístnic se víko zhruba od půlky jeho dráhy k úplnému otevření vyklopí samo :idea:

Jediná vada na kráse je ta, že je to jaksi náladové a takto lehce se otevírá pouze někdy, jindy se mu musí pomoci až do konce rukou.

Možná kdyby se koupily ty slabé originál (mají zásadní vliv na vytlačení víka nahoru), pomohlo by to i ve vašem případě čerpadlu přetlačit vrata ze zavřené polohy. Mám totiž podezření, že psítnice lesjofors stojí za prd, jako většina aftermarket pístnic

kdo to zkusí koupit v bmw?
Díky moc za reakci, Ivo. Jaké značky jsem dával si už bohužel nepamatuju na 100%, ale možné je, že ty velké jsem dával stabilus taky. U těch malých si nejsem už vůbec jistý. Nicméně ano, jistě svou roli v tom budou hrát i ty malé pístnice, poněvadž ty taky logicky pomáhají víko otevírat. Co jsem si ale nechal vyjet cenu těch hlavních pístnic přímo v BMW, tak úplně fér teda nebyla... :) Kolik stojí ty menší nevím abych opravdu řekl.

Každopádně díky za tvé poznatky :wink:
lordbaal-penny

#27 Příspěvek od lordbaal-penny »

To Misanek:

Tak posilam to video zavirani kufru, snad ti to takto bude stacit.
https://youtu.be/Ob1uPxeKlG4
Dej vedet jak velky je to rozdil u toho tveho. Diky
Misanek

#28 Příspěvek od Misanek »

Čoveče tak o moc míň to není. Jako zdá se mi, že ti dekl jede o něco pomaleji dolů, ale to může být tím detailním záběrem na spodek dvěří.

Nicméně právě já měl takovou představu, že to přecijenom tím víkem nemrdne tolik, že se otřese až držák spztky, ale že to má fakt dolova "vplout" Do zámku,který si to víko následně má přitáhnout. Prostě něco jako soft close u novějších aut, chápeš
lordbaal-penny

#29 Příspěvek od lordbaal-penny »

Me prijde, ze je u me slyset i ta SPZ, pocitove mi ale neprijde, ze by to nejak praskalo. Tak preci jen moderni auta maji modernejsi reseni zavirani dorazu a pak ti muze prijit, ze ty nase stary dobry auta s vikem mlati.
Misanek

#30 Příspěvek od Misanek »

Jj, držák spz je při zavření slyšet i u tebe.

Tak ale sere mě to :D
MrZdenda

#31 Příspěvek od MrZdenda »

když koukám na ten filmeček, tak se to zavírá nějak s citem, u mě se s tím ta hydraulika moc ne*ere :lol:
https://youtu.be/3EcMkdlZRJ4
lordbaal-penny

#32 Příspěvek od lordbaal-penny »

No tobe to jde zase v pohode otevrit :0) ja tomu musim trochu pomoct na zacatku, pak uz v pohode.
Misanek

#33 Příspěvek od Misanek »

MrZdenda píše:když koukám na ten filmeček, tak se to zavírá nějak s citem, u mě se s tím ta hydraulika moc ne*ere :lol:
https://youtu.be/3EcMkdlZRJ4
Tak aspoň nejsem jediný, komu ta hydraulika tím víkem tříská :) Už se mi (asi) díky tomu bouchání začal urvávat i ten tapec na kufru s vercajkem :roll:
MrZdenda

#34 Příspěvek od MrZdenda »

lordbaal-penny píše:No tobe to jde zase v pohode otevrit :0) ja tomu musim trochu pomoct na zacatku, pak uz v pohode.
Otevře jen, když se mu chce-když je teplo.. v zimě ani náhodou a musim pomoci rukou, ale pokud několikrát zavřu a otevřu, jde to pak lépe, asi jak se to natlakuje.. ono by to chtělo tam zase dolít olej určitě.. Když jsem to koupil, tak nefungovalo ani zavírání. Páté dveře mám celé špatné, o plastech nemluvě :x :lol:
lordbaal-penny

#35 Příspěvek od lordbaal-penny »

No tak uvidim jak mi bude otevirani slapat ted na jare a v lete, kdyz bude tepleji. No tak specialne ty postrani plasty jsou bohuzel problem snad u vsech touringu. Taky mi to tam moc nedrzi. Kamos to jednou za cas pridelava tavnou pistoli a pak to chvili drzi nez se to zase vyklepe.
MrZdenda

#36 Příspěvek od MrZdenda »

Teďka na jaro se chystám zase na opravu kabeláže, abych mohl otevírat zadní okno a stírat stěračem :-)))
Odpovědět