Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E53 3.0 D 160 kw - žhavící svíčky
E53 3.0 D 160 kw - žhavící svíčky
Ahoj kluci.V lednu sem měnil žhavící svíčky - dával sem nový.Včera se mi rosvítila žlutá kontrolka motoru na budíkách tak sem to napích a napsalo mi to špatnou svíčku žhavení na 4 a 6 válci.Vzhledem k tomu že sou tam 3 měsíce tak se mi nezdá že by byly špatný.Nemůže bejt chyba ještě jinde?
Díky
Díky
Naposledy upravil(a) bmwszene dne ned 02.04.2017 21:18, celkem upraveno 1 x.
Re: E53 3.D 169kw - žhavící svíčky
Proč by nemohly být spálené? Jednou jsem chtěl zašetřit, dal levné a do roku šly postupně do kytek.
Pak jsem dal značkové a byl klid.
Pak jsem dal značkové a byl klid.
Re: E53 3.0 D 160 kw - žhavící svíčky
Aha tak je vyměnim.Ještě se zeptám u žhavících svíček sou prej nějaký cívky a ty se měj měnit ale neměnil sem je.Nemůže to být i tim?
spolu se žhavičkama se mění i žhavící jednotka pokud jsi ji nevyměnil tak by mohl být problém v tom.
Ta jrdnotka to je ta cívka Jaraxi? Nebo co to je?
Mohl bych tě poprosit o číslo dílu a kde bych to našel?
Děkuju
Mohl bych tě poprosit o číslo dílu a kde bych to našel?
Děkuju
Nic dalšího tam není.. Tady díl č.2: http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=12_1197
Ale i když auto nežhaví vůbec, kontrolku motoru nerozsvítí. To asi nebyla jediná chyba v paměti závad?
Ale i když auto nežhaví vůbec, kontrolku motoru nerozsvítí. To asi nebyla jediná chyba v paměti závad?
Během dneška jedu ke kamarádovi na plnohodnotnou diagnostiku tak uvidim.Ještě se zeptám ta jednotka č.2 je pro všechny svíčky a nebo každá svíčka má svojí jednotku?
je tam jedna jednotka, řídí komplet žhavení, musí měnit vždy se žhavičema jinak stejně rychle odejde,
někdy v té jednotce odejde jen část, někdy celá
někdy v té jednotce odejde jen část, někdy celá
- vlastnemec
Jaja jak říká JaraX jednotku ber Beru - žhaviče budou OK, diag Ti nic řekne jen chyba svíčky a jednotlivé válce. Hlavně je neproměřuj 12v
jak jeden kamarád

To jsou věci, já bych myslel, že jednotkou je když nežhaví nebo žhaví všechny a když nežhaví jeden tak je prdlý.
ta jednotka má normálně tolik výstupu kolik vstřikovaču a každý si ovládá zvlášt tak proto
Takže svíčky tam byly zapsaný proto že když sem to koupil tak 2 byly KO.Vyměnily se všechny ale zapoměli sme to smazat.
Nicméně závada pokračuje a píše to zpětné vedení výfukový plynů.
Je to špatnej EGR? Kluci jak poznám že se kravý EGR? Jde to nějak proměřit nebo tak něco?
Nicméně závada pokračuje a píše to zpětné vedení výfukový plynů.
Je to špatnej EGR? Kluci jak poznám že se kravý EGR? Jde to nějak proměřit nebo tak něco?
tak základ je ho zkusit jeslti chodí mechanicky, vyčistit a pak testy přes diag.
ta nafta se vyplatí
ta nafta se vyplatí