Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
pneu m3 e46
pneu m3 e46
Mate nekdo zkusenost s kumho ecsta nebo nankang ns v rozmeru 255/35/19 a 225/40/19
Dík za odpoved
Dík za odpoved
Re: pneu m3 e46
Na driftování super 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
U kumha pokud pokukuješ po KU36 tak ty jsou velice slušné a za dobrý peníze
s nižšíma řadama nemám zkušenosti ...
U nankangu je v podstatě vše tak nějak tragedie
Pokud máš nějaké ambice, tak celkem dobře fungují až NS2R, které dříve stávaly pár šušňů ale tím že se ukázalo, že to je guma která funguje, tak je potřeba si na ni nabalit pořádkou bakulu a nestojí o moc méně než AD08R od yoko, který jsou ale zase o level jinde 
Pokud uvažuješ o něčem běžném od těch výrobců co jsi napsal, tak rozhodně neměj nějaké sportovní ambice

U nankangu je v podstatě vše tak nějak tragedie

Pokud uvažuješ o něčem běžném od těch výrobců co jsi napsal, tak rozhodně neměj nějaké sportovní ambice

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Dík za info.Uvažoval jsem o tech kumho ku 36 nebo 39 le sport.Na nemeckych testech je to podle vysledku tak stred.Jsou za nimi,podle tech testu , daleko renomovanejsi znacky.Nikdy jsem to kumho neměl a tak jsem chtel poradit.Zdalo se mne to dobre poměr cena - vykon v porovnani s jinymi
Yokohama AD08R jsem měl teď a můžu vřele doporučit. Hezky drží, na vodě taky OK a vydrží slušně
Kumho le sport u39 jezdím na e63, vím že je to neporovnatelně těžší auto jak e46 M3 ale mě se zdá že se mi ty pneu v rozměru 285/35/19 při ostřejší jízdě dost "žvýkají" navzdory tomu, že pneu má boční výstuhu. Takže na normální svižnější ježdění OK, pro ostré jízdy bych sáhnul asi po něčem jiném.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
- Kontaktovat uživatele:
Poměr cena/výkon Matador MP47 Hecotrra 3
- ice.blade
- Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk
tiez som jazdil kumho KU38 a nejako som im neprisiel na chut, na suchu ok ale ak naprsi dost zle drzia
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řeším podobný problém na Mko,
vybírám mezi Bridgestone Adrenalin 002, Bridgestone RE050, Continental Sportcontakt 3
a nebo koupit rovnou nějaký semi slick např.Federal 595 RS-R,
u těch semi sliků se obávám plavby za mokra..
Zatím preferuji Bridgestone 002, vzorek vypadá podobně jako KU36, vyrábějí se pár let,
ale neznám nikoho kdo by na nich jezdil..
vybírám mezi Bridgestone Adrenalin 002, Bridgestone RE050, Continental Sportcontakt 3
a nebo koupit rovnou nějaký semi slick např.Federal 595 RS-R,
u těch semi sliků se obávám plavby za mokra..
Zatím preferuji Bridgestone 002, vzorek vypadá podobně jako KU36, vyrábějí se pár let,
ale neznám nikoho kdo by na nich jezdil..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
ty federaly semi slicky silene hucej,to je dobry tak na okruh.
-
- Člen Klubu
Teď zkušenost s Nankang NS-20 vzadu a ňáký Kormorány vepředu na předepsaným 17" rozměru E39. Dobře se to najednou stáčí do zatáčky, nedotáčivost/těžkopádnost trochu zmizela, tím chci říct, že ty číny pocitově kloužou takže na drift fakt dobrý. 
S jakoukoliv prémiovou pneu neuděláte chybu: Conti CSC 5, Dunlop RT, Michelin Pilot 3, Bridge Potenza atd.atd.

S jakoukoliv prémiovou pneu neuděláte chybu: Conti CSC 5, Dunlop RT, Michelin Pilot 3, Bridge Potenza atd.atd.
- pavproch
Zato Yokohama Advan V105 jsou na hluboké vodě životu nebezpečné (18", staggered setup 225/255) ... na suchu slušná až nadprůměrná guma, na vlhku taky, ale na vodě katastrofa. Už sem byl i v poli, naštěstí bez následků.kosh píše:Yokohama AD08R jsem měl teď a můžu vřele doporučit. Hezky drží, na vodě taky OK a vydrží slušně
A proto už mám objednané Michelin Pilot Sport 4....
Doporučuju vyzkoušet Michelin PS CUP2 na vodě a pak budou všechny ostatní gumy na vodě TOP TOP TOP
Federaly ani zadarmo už... jezdil jsem na nich na velmi lehké Hondě Integře a totální tragedie... zajel jsem je cca 500 km a jel na okruh... nejen, že se přehřívaly, ale po 25 min jsem zjistil, že mám tři pneu příčně prasknuté!!!! Neskutečný shit... pak jsem hledal zkušenosti a nebyl jsem jediný...
Bridgestone RE002 mají měkkou bočnici, a proto jsou trošku užvýkané, ale na normální ježdění v celku v pohodě - ty jsem jezdil na Hondě S2000 vzadu jako méně lepivé pro větší zábavu. Vepředu jsem měl Nankang NS-2r a ty velmi mile překvapily... Dokonce jsem na této kombinaci vyhrál sprintslalom a porazil všechny v kategorii s vyrámovanýma autama na slickách
Takže Nankang určitě doporučuji jako řelativně cenově dostupnou pneu i na velmi sportovní jízdu.
Zatím nejlepší pneu ale byla Michelin sport cup 2 na okompresorovaném Nissanu 350Z hned za nimi Michelin supersport.. Bohužel ani jeden typ pneu Michelin nevyrábí na mé současné auto...
Dnes jsem svou M3 E36 obul semislick Toyo R1R - reference mám velmi dobré a jedna z mála v rozměru 235/40 R17 přesně dle TP. Na doporučení jednoho z nejlepších českých drifterů na druhou sadu obuju relativně novinku semislick westlake sport RS - jsem na ně dost zvědavý, protože stojí cca 1.600,- kus
Ty se můžou sjet za "pár" km a nebude to bolet
Jak sundám vzorek výše zmíněným, tak půjdu do asi nejlepších semislick v mém rozměru Toyo R888r.
Dovolím si zase napsat pár řádků, až vyzkouším...snad to pomůže ve výběru...
ps. kolikrát nechápu, jak někteří majitelé modelů M (a jiných sportovních aut) to auto zabijou použitýma pneumatikama, které se nehodí ani na Fabii... Dopřejte těm našim mazlíkům to nejlepší
Bridgestone RE002 mají měkkou bočnici, a proto jsou trošku užvýkané, ale na normální ježdění v celku v pohodě - ty jsem jezdil na Hondě S2000 vzadu jako méně lepivé pro větší zábavu. Vepředu jsem měl Nankang NS-2r a ty velmi mile překvapily... Dokonce jsem na této kombinaci vyhrál sprintslalom a porazil všechny v kategorii s vyrámovanýma autama na slickách

Zatím nejlepší pneu ale byla Michelin sport cup 2 na okompresorovaném Nissanu 350Z hned za nimi Michelin supersport.. Bohužel ani jeden typ pneu Michelin nevyrábí na mé současné auto...
Dnes jsem svou M3 E36 obul semislick Toyo R1R - reference mám velmi dobré a jedna z mála v rozměru 235/40 R17 přesně dle TP. Na doporučení jednoho z nejlepších českých drifterů na druhou sadu obuju relativně novinku semislick westlake sport RS - jsem na ně dost zvědavý, protože stojí cca 1.600,- kus

Dovolím si zase napsat pár řádků, až vyzkouším...snad to pomůže ve výběru...
ps. kolikrát nechápu, jak někteří majitelé modelů M (a jiných sportovních aut) to auto zabijou použitýma pneumatikama, které se nehodí ani na Fabii... Dopřejte těm našim mazlíkům to nejlepší

-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, já jsem neměl chuť experimentovat a zkoušet různé čínské gumy zn.Achyles nebo Fortuna,
a po pár set km s pneu Nokian Z Line, jsem dospěl k názoru, proč vymýšlet dávno vymyšlené a odskoušené..
Nokian je zřejmě dobrá pneu na dálniční ježdění,ale v ostrých zatáčkách se chová divně, pro mě nepředvídatelně..
Nakonec jsem koupil Michelin Pilot Sport 4 a pneu se chová přesně jak jsem očekával, řízení je přesné, citlivé do volantu a neroluje se pod disk, ne mokru se chová skvěle.. takže velmi dobrá sportovní guma.. Zatím jsem najel cca 500km a jsem spokojený..
Takže kdo chce ušetřit pár stovek a má chuť na experimenty..
a po pár set km s pneu Nokian Z Line, jsem dospěl k názoru, proč vymýšlet dávno vymyšlené a odskoušené..
Nokian je zřejmě dobrá pneu na dálniční ježdění,ale v ostrých zatáčkách se chová divně, pro mě nepředvídatelně..
Nakonec jsem koupil Michelin Pilot Sport 4 a pneu se chová přesně jak jsem očekával, řízení je přesné, citlivé do volantu a neroluje se pod disk, ne mokru se chová skvěle.. takže velmi dobrá sportovní guma.. Zatím jsem najel cca 500km a jsem spokojený..
Takže kdo chce ušetřit pár stovek a má chuť na experimenty..

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Už to tu padlo, ale ty Matadory Hectora 3 opravdu nejsou špatné a za srandovní cenu.
na Mko nevím jeslti bych si je dal, na běžné užití jsou ok, ted je jezdím na cabru, ale Dunlop mi držel uplně jinak,ale na cabru je to jedno.
Připravuju e46 m3 na sezónu, doporučí mi někdo nějaké pneu, popřípadě i šířku? Teď tam je vpředu 235 vzadu 265. Vahám mezi Michelin PS 4 a Michelin supersport, děkuji za případné odpovědi
Mě se už x-krát osvědčilo, že nejlepší je mít všechny 4 pneu stejné (loni jsem se nechal nachytat a vzal staggered 8 a 9 disky, čímž jsem skončil na 235/265 GY F1 Assym - nejsou špatný, ale poměrně hlučný)...
paradoxně mi pak přijde, že s 225 all around je to auto agilnější, vyváženější a zábavnější... samo víc hrabe, ale jinak vše lepší...
paradoxně mi pak přijde, že s 225 all around je to auto agilnější, vyváženější a zábavnější... samo víc hrabe, ale jinak vše lepší...
“Ability is what you're capable of doing.”
Někdy méně znamená více, takže myslíš p/z 235 ? Nebude to vypadat blbě když mám dvourozměrová kola ?Hanz píše:Mě se už x-krát osvědčilo, že nejlepší je mít všechny 4 pneu stejné (loni jsem se nechal nachytat a vzal staggered 8 a 9 disky, čímž jsem skončil na 235/265 GY F1 Assym - nejsou špatný, ale poměrně hlučný)...