Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#1981 Příspěvek od Joshuax »

Ale to vis ze to je o penezich, kdyby meli ty lidi neomezeny rozpocty, nekupovali by si BMW, ale Rolse...
Ano, je rozdil dat o mega navic a proto si ti lide vybrali tak, jak si vybrali. A jak je videt, tech nonFULL vybav je proste vetsina. Tech aut, ktera maji vse je zalostne malo a tak je i jejich cena zacne rozdilna od tech, ktere holt nejakou tu featurku postradaji. Ano, souhlasim s tim nivem. Pokud nekdo nevlastni vlastni rafinerku, tak asi logickou volbou bude lgp a tam se to urcite vyplati, ale toto tema predpokladam, ze neni jenom pro ty, kteri chteji TOPky, ale treba i pro ty, kteri proste nejakou tu vec radi ozeli. Za sebe bych jako zaklad povazoval ta protislunecni okna, protoze to vedro bez toho je v tom aute znacne, ale jestli musi byt zakonite dvojite, to asi nekdo, kdo s tim nikdy nejezdil nedoceni a tim padem ani nepostrada.
Moje zena se vratila po prvni samostatne jizde v sedme s usmevem od ucha k uchu a to je to, co se pocita a fakt si nemyslim, ze by ji lednicka, nebo jina barva kuze v danou chvili zmenila pozitek z jizdy...

Mimochodem abychom jenom nechvalili. E66 je super dlouhy auto a oceni to kazdy rodic, ale ja budu muset opet jezdit na miste spolujezdce. Teda pominu fakt, ze mi manzelka nebude chtit auto pujcovat :D a prejdu rovnou k veci, protoze to super velke a dlouhe auto je mi paradoxne male... A to merim jenom 190cm, ale kdyz si nastavim ty superpohodlnne komfortni sedacky, ve kterych nejak nemuzu najit tu komfortni pozici tak, abych mel nohy v pozadovane poloze, nedosahnu na volant a loket mi konci ve dverich az za loketni operkou. Kdyz si upravim pozici sedacky tak, ze mi vychazi dobre ruce, mam skrceny nohy a nedej boze, kdyz si v tu chvili chci dat levou nohu na podbeh, to je po chvili trochu za trest...
A ted pozor. Srovnani s E36 cabrio. V tom timhle problemem netrpim. Nohy mi sice take narazi na venec volantu, ale to zejmena proto, ze nemam moznost s volantem hnout dopredu a dozadu, ale jinak mam pohodlny posez a loket na dverni loketce.
A ted muzes zanalyzovat, jak mi v tomhle pomuze lednicka nebo dvojity okna ;)
Ne ze by me to tak trapilo, nekupoval jsem to pro sebe, spis me to prekvapilo... Bral jsem to tak, ze se mi proste nedari nastavit sedacku, ale ani po dvou hodinach jsem proste nenasel spravnou pozici ani v tech 16ti nebo kolika moznych smerech :)
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
laik

#1982 Příspěvek od laik »

Moje laická kuchařka na výběr:
7 er se vybírá hlavně podle výbavy - protože její dodělání stojí nesmysl a podle tech stavu, který není už tak důležitý, bo tato náprava nestojí takový kotel. Nemyslím tím koupit vraždu ve které svití stromeček.
Co jsem tady vypozoroval, jsou 4 stupně výbavy.
1. social edition - že nemá nic, nebo nahodile 1 - 2 věci.
2. nutná výbava - EDC, DD, nivo pro případ zaplynování, 4x výhřev, L7, soft close a ještě nějaké položky - bez této výbavy 7er nikdy nekupovat.
3. bohatá výbava - noční vidění, masáže, roletky, stolečky, lampičky, lednice na nanuky atp. já naštěstí nanuky nemusím a lahváče by tam zvonily :D
4. full výbava - ideální - ale ta neexistuje. Jsou jen bohatější, moc moc bohaté výbavy.
Takže dle mého laického pohledu vybírat 7er s min. 2hým nebo 3. stupněm výbavy. Sedma bez výbavy je jen velké auto, co nic nenabídne.
To byl po dlouhém trápení také důvod, proč jsem od 7 er upustil. Jak píše JaraX - je to cestovatel, který dokáže nabídnout mnoho pohodlí. Já velice nikam nejezdím a jezdit s našlápnutou sedmou okolo komína ztrácí smysl.
Takto jsem se na to díval já a i po půl roce nelituji, ikdyž je sedma lepší. Její potenciál bych nikdy nedocenil a nevyužil. A rád si ji někdy půjčím od mladého na přehodění chuti.
Toto všechno není z mojí hlavy, ale tady z fóra a jen jsem si to trochu poskládal, abych se k něčemu rozumnýmu pouze ORIENTAČNĚ dopátral. A důležité je také svézt se v tom.
Znalci já vím, ;) ale třeba tento můj blábol někomu pomůže a je-li něco špatně tak opravte.
FifaTHOR

#1983 Příspěvek od FifaTHOR »

S tím se dá souhlasit...
A je pravda, že 7 děla exkluzivní hlavně nabízená výbava... Kupovat 7 (socku) jen proto, abych měl na autě znak BMW a vzadu nápis 7xx je nesmysl, to si můžu nalepit i na multiplu za 5K :)
Na druhou stranu pořizovat 7 neznamená muset jezdit velký vzdálenosti... Koupil jsem 7 hlavně z důvodu cena/luxus a jezdím z 80% jen po městě a pořád je lepší sednout i na těch 6km do pořádnýho auta, který mi dělá radost i na těch 10min cesty do kanclu ;)
A ten potenciál využiješ úplně stejně jak u 6km trasy, tak u 600km, logic hraje pořád stejně, full podvozek pracuje taky stejně dobře, zadek a ruce ti to zahřeje než odbočíš v první křižovatce, s dvojitýma oknama neslyšíš ani jezdit auta kolem atd atd... To máš jak se sexem, je to prostě super ať to trvá 5 nebo 80 min :)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#1984 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ja sem teda koupil 7er hlavně kůli dlouhým trasám (denně nad 200km). Kdybch jezdil kolem komína tak sem koupil 6er a to naprosto bezdebat.
Za mě, jako solidní výbava k 7er je k tomu E53, to je zase moje myšlenka. (zima, 4x4, velký, pro ženu, všude zaparkuju, v zimě se o parkování nestarám, kam to padne odtam vyjedu, patníky, nic, obrubníky nic .........) to 7er prostě nemá.
Zase na druhou staranu mě se se E65 líbí daleko víc než F01, vždycky když to vidím Fko si říkám jestli je to F5er nebo F7er. Teď sem jezdil z F530xd (r12) a ta jede teda jak z praku, polykal jsem hořkou slinu své 735 :( výbava ale stejná jako mám já navíce bez EDC, takže tam sem smutnej nebyl. Jinak brutálně tvrdý a brutálně úzký sedačky, a málo místo, nechápu nic pro mě.
K té výbavě, já bych teda nebyl bez klima sedaček, chápu, že kdo nepotřebuje jezdit v lakýrkách a košili a jede na pohodu v tílku to nepotřebuje.
Na delší trasy nad 500km by se asi hodila i masáž.
Někdy bych chtěl slyšet ten hluk, když jsou dvojskla, protože u jednoduché varianty už nic neslyším, tak aby si člověk na tý silnici nepřidal na cedulku, pozor neslyšící !
L7, NIVO - radši hydorkufru, tam v tom výčetu tristně chybí. (špinavá zima a nebo déšť, tam to člověk ocení)
osobně bych bral ještě startovaní odemykání bezkíčově, akorát ot zdržuje.
A nemůžiu si odpustit tu ledničku, ta originální je prostě úžasná, žadná pos... za 1500, ta prostě chladí a prostě je to výbava navíc, hlavně praktická.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
FifaTHOR

#1985 Příspěvek od FifaTHOR »

Je pravda, že pro mladší obecenstvo a asi i já být mladší, tak mě víc láká agresivita 6er, ale tím už jsem si prošel u octávky, kde jsem se vybouřil v tuningu...
Jo hydrokufr, keyless a comfort acess jsou super věc a zvykl jsem si na to tolik, že kolikrát doma mačkám na kliku u dveří v domnění, že se to odemče :lol:
horan

#1986 Příspěvek od horan »

FifaTHOR: taky jsem si zvykl na CA tolik, ze ted koukam na moznost otevirat barak otiskem. Dela to FAB. Odpadne i reseni klice pro 7 leteho syna a moznost ztraty klice..... :lol:
FifaTHOR

#1987 Příspěvek od FifaTHOR »

:)
To má něco do sebe... Palec se hůř ztrácí :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1988 Příspěvek od JaraX »

no jo, jenže pokud si dáš čas tak prostě najdeš pěknou 745 s top výbavou kolem 200k, takových už jsme dovezli minimalně 10-15, a všechny sou top a mají všechny dvojskla a ruzny ty duležity věci. a u face jsme někde o kilo ví, někdy i trošku víc, ale za face se hold platí. a když vidím jaké sedmy jsme v poslední době dovezli kolem 160k tak až sám nechápu. ale u nás ti nikdo za 200k neprodá top vybavenou sedmu, a proč? byl by debil, když ti lidi sou shnilí na něco čekat a jezdit do DE.
ted zrovna jedem pro 6er 2300km, v ČR jsme projel nějake 6er a jen vyhozené peníze za cestu.
nejlepší si koupit sedmu bez výbavy a pak tvrdit že ta výbava je zbytečná.
schválně kdo tady z lidí co tady sou by prodal nějakou výbavu? kdo by prodal za 15k dvojskla ze svyho auta? nebo zadní komforty?
každá výbava je plus pokud se nějak nesere, což v 7er je jen občas logic a pistnice hydrokufru. ale to nejsou takové položky.

ale prostě dvojskla se neserou, zadní komforty se neserou, atd.

jinak pokud si nemužeš nastavit sedačku, tak se podívej jestli nesedíš blbě, já třeba sedával moc dole a taky se mi sedělo blbě, pak mě v BMW v DE na nějaké testovací akci naučili sedět na 4 prsty (mezi stropnicí a hlavou bys měl mít prostor na 4 prsty.
klimsonn

#1989 Příspěvek od klimsonn »

za tu dobu co tu jsem na klubu, a to už bude nějaký pátek. Se vždy ta "povinná výbava" krapet zvětšuje. Je mi jasné že jsme zkušenější a už víme co a jak. Co se dá opravit, co se opravuje hůře, co se dá dodělat a co nikoliv( čti stojí to raketu). A co jsem teď tak nějak vypozoroval tak všichni řeší hlavně výbavu. Ale hlavně proto, že až jednou to třeba budou prodávat tak to dobře prodají. Nebo je tu druhá skupina, ti chtějí mít všechno jen proto že proto. Že kdyby náhodou seděl vzadu tak tak se může dívat na TV, atd atd. Já to teďka hodně diskutoval s manželkou, co a jak. Přece jenom jsem už postížený tady klubem a tím vším kolem. :)
Já když měl sedmu tak jsem třeba vzadu seděl cca 5x za 2 roky.( a jo bylo to fajn) Masáž jsem měl zapnutou jen 2x. S píš mě to štvalo. Webasto jsem si vždy nastavil na čas a pak jsem na to zapomněl posunul odjezd a sníh mi přimrzl na autě a bylo to ještě horší než předtím. ( když jsem to zvládl na čas tak ok, podotýkám že jsem odjez občas posunul i o 1-2 hod) Long je moc fajn hlavně když má člověk děti a nebo jezdí aspoň ve třech. (Ikdyž i ty děti jsou v otazníku, zničit si interier se mi asi nechce, kor když by to byl meritime) Já 95% času v autě strávím sám. Co se děje vzadu je mi jedno. 80% času jezdím okresky. Proto třeba ACC vím že nevyužiji( není to pro mě priorita), jaraxe chápu protože on s tím lítá všude možně. Jak teď holandsko atd. ( ale jak ho znám on řekne že i na okreskách je to super :) )Takový night vision je pro mě důležitější. Přece jenom srnky v mém případě skákají častěji. Sedma bude druhé nebo třetí auto do rodiny.A rád bych aby už i nějakou dobu zůstala. Možná jsem netrpělivý. A ano měl jsem vcelku vybavené sedmy. Takže všechno to znám a dokážu porovnat. Ale třeba interier, jeho stav a barva je pro mě důležitější než dvojtá skla. Rád se dívám na hezké věci. Takže kdybych si kupoval já novou sedmu. Asi bych byl za idiota že chci takovou výbavu. A pak tady na foru by se mi smáli. :) Proto možná každá otázka by zde měla být jak a kde budeš s tím autem jezdit? A mít vše je taky občas blbost. A začíná se mi trochu příčit to že bych měl kupovat auto i s myšlenkou, že ho jednou budu prodávat... A že ho prodám třeba o cca 50 tis víc než bez té či oné výbavy. To mohu klidně těch 50 tis projet na benzínu než mi třeba jarax udělá LPG. ( protože je dobrý a má toho hodně) Takže tak, protože mám pocit že jsem teď asi jedný zde na foru co hledá a aktuálně řeší sedmu. Nebo se mýlím?
FifaTHOR

#1990 Příspěvek od FifaTHOR »

Je fakt, že jezdím ze 70% taky sám + někdy jeden spolujezdec a rodinu nemám...
Ve výbavě mi chybí webasto, dvd changer, zadní iDrive a ta prokletá lednička :lol: jinak je tam vše...
A za mě spokojenost, ventilaci sedaček používám často a na krátký trasy super...
Masáže si zapínám třeba i na kratší vzdálenosti 60km, ale tu bych klidně vyměnil i za měkčí kůži (nevím jak merino, ale club je super, jen by mi tam chyběl ten odfuk)
ACC používám i ve městě na výpadovce občas...
Dvojitý okna sou úžasný, ten rozdíl když pootevřu abych vyvětral jarní slunko z auta je ve městě rozdíl asi 300% až mi z toho rozdílu hluku duní hlava :shock: (nechápu jak sem to v octávce dával, protože tam to byl rozdíl otevřeno/zavřeno asi 10%)
7 bez EDC a DD jsem neřídil, takže rozdíl neznám a hudbu bez logicu jsem taky neslyšel...
Jediný co bych možná ocenil je to webasto, na druhou stranu letos jsem škrábal jen 1x a i ten odfuk čelního skla si s tím poradil celkem rychle...
Co považuju u mě za zbytečný je střešní okno, prostě mám asi fobii, že mě posere pták...
Takže ve výsledku bych po své zkušenosti vylepšil jen kůži na merino..
kawaman

#1991 Příspěvek od kawaman »

Já mám teda v autě ze zmíněných věcí vše a taky vše používám. Některé věci mín, některé víc, ale jsem hrozně rád zato, že je tam mám. Ještě by se mi hodila standklima :-) ale bez ní dokážu žít a jezdit. A taky jezdím 70% město. Dvojskla jsou fakt super, člověk si pak může dokonale vychutnat logica (já miluju hudbu) :-)

Málem bych zapoměl na tu zatracenou ledničku, ta mi v autě schází :-D
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#1992 Příspěvek od Joshuax »

Ta narazka na nepotrebnou vybavu bylo na me, v klidu ;) Popravde ja to auto nakupoval pro sebe, to jsem tu prezentoval uz od zacatku, manzelka je spokojena s tim co ma a ze nebude mit neco z tech dalsich featurek ? Vzhledem k tomu, ze jezdi s deckama po meste po krouzkach, parkuje na sidlisti a ven vyrazi semtam o vikendu na nejakou tu vypravu, nebo chalupu 30km za Prahu, tak fakt nektery ty veci mohu s klidem rict, ze v tom aute proste nechybi. Tady je problem, ze JaraX porovnava SuperTOP vybavu s konkretnim autem, ja porovnavam konkretni auto s predchozim autem (X5,E61 atp... rozumej proste beznym autem). Krok k sedme je v tomhle pripadem proste vzdy krok do lepsiho a je uplne jedno, jakou vybavu to ma, protoze ani v E53, ani v E61cce nemame zadnou z tech zminenych featurek, proto nam v sedme nechybi... Pro me jakozto manzela a otce je proste priorita v tom, aby to auto bylo spolehlive a bezpecne. Rozpocet byl max 300k, za ty penize bych mozna pritahl i nejakou hezci sedmu ve FL a vysledkem by bylo, ze bychom tam meli navic treba bezklic a nightvision adaptivni tempomat a buhvico jeste. Jenze porad je to sice vybaveny, ale stary auto a bude potreba nejakou peci a servis a to jsou proste penize, ktere uz na to nebyly. Topvybaveny FL za 250k je spis utopie a predface za 250k uz me zase tak nelaka. Proto mi nevadilo jit do predface auta, ktery je v longu, mozna nema edc, dvojity okna, bezklic, aac a ani lednicku, ale stalo 165k, Snejk na tom pred rokem pretesnil cely motor a kdyz se opravi Logic a zrcatko, hodi se to do lpg, tak to bude proste slusne a snad i spolehlive auto.
Jak rikam, me osobne asi nejvice mrzi, ze to nema ty skla proti teplu, to predni okno je preci jenom jak vykladni skrin a ja nerad pouzivam klimu, uz kvuli detem, takze jsem to odnaucil i manzelku, naopak celkem radi pouzivame sibr a tam uz je pak uplne ukradeny, jestli ma auto dvojity skla. Co jsme treba nikdy nemeli, je chlazeni sedacek. To ted mame, komforty vpredu i vzadu, deti si budou muset na komforty stejne pockat, ty maji svoje komfortni autosedacky :D
Proste by bylo fajn vzit v potaz moznost, ze existuji i lide, kteri opravdu nepotrebuji top vybavu a neni to proto, ze si koupili auto bez ni, ale proste ji nepotrebuji...Nevim, mozna to nepotrebuju, protoze nevim, ze to potrebuju, jestli je to takhle pro nekoho srozumitelnejsi :)
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
laik

#1993 Příspěvek od laik »

Joshuaxi, z 90ti% se ztotožňuji. Pokud nemám v autě přechodné bydliště, tak na top výbavě nelpím.
Jen opravdu ten základ. Každý máme svoji filozofii, ikdyž je pro někoho někdy nepochopitelná.
Já zase naopak skončil nakonec u E53. A když stojí před domem i 750 - sice bez ledničky aj. věcí - manželka stejně sáhne po X5. Že se v ní cítí lépe a víc se jí líbí - což i mě. Já si s ní občas zajedu - super, ale nevyměnil bych ji ani teď s odstupem času. Že nejsem normální? :D
Za mě super IS, ale +200kil se mi nechtělo přihazovat na cukačky.
Pokud bych skončil já u 7er, tak za stejný peníz bych bral raději poface s "povinnou výbavou" než nabušenou předface jen proto, že se mi líbí víc zvenku. Samozřejmě, kdyby mě tam někdo nutil třeba tu lednici jako bonus, tak bych ho pryč neposlal :lol:
DonyR1

#1994 Příspěvek od DonyR1 »

tady je zas jedna Maximální výbava... hlavně ten ASK je maximální :lol: :lol: :lol: to vidím poprvý..... https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list
Jaris330D

#1995 Příspěvek od Jaris330D »

To je snad na minidisky ASK. Ten zelený interiér na fotkách vypadá divně, ale v realu to není špatný. Pokud je pěkně čistý a neponičený. Hlavně není problém to nechat přebarvit. V péči o kůži jsem vyděl přebarvený inteiér v Mercedesu a pecka.
DonyR1

#1996 Příspěvek od DonyR1 »

to je na kazety vole :lol:
Jaris330D

#1997 Příspěvek od Jaris330D »

To se snad ani nedělalo ne :lol:
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#1998 Příspěvek od Matt_CZE »

Ask na kazety? Mazec.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#1999 Příspěvek od Snejk »

na CD, kazety i minidisc ... vsechny tri varianty uz sem videl...
FifaTHOR

#2000 Příspěvek od FifaTHOR »

:lol: no jako má to aspoň výhřev... ale ten ask mě pobavil... btw to ani není long přece jak píše
Odpovědět