Měl jsem ve své E39 původní motor 535i (M62B35) a dal tam motor z 540i (M62B44), začla se ozývat dvojhmota, čili chci pořídit novou.
Od výroby mám na autě setrvačník s číslem 1223580, kontrolováno přímo podle čísel. Dle ETK se do mé 535i dávali dva různé setrvačníky ten lehčí (14,2 kg) - 1223580 a případně ten těžší (17,3 kg) - stejný jak pro 540i - 1223581.
Převodovku mám 5q, otázka zní: Jaký mám koupit nový setrvačník - pro 535i nebo pro 540i, když nechci měnit převodovku? Předpokládám že by bylo vhodnější tam dát setrvák pro 540i a vyměnit samozřejmě i spojku. Nebude pak problém to spasovat když mám 5 stupňovou převodovku?
Aktualne jsem resil to stejne(vcera jsem namontoval sadu pro m62b44 misto puvodni M60B30) a nakonec rozhodla dostupnost dilu a pasování na spojku. V mem pripade jsem musel koupit vse nove byt puvodni spojkova sada byla zanovni. Rozdily jsou v uchyceni pritlacaku na setrvačník a dale rozdil pro bezvanos do 1996/7 a vanos po 97 . Takze toto si pohlidej pokud by to stejne tak bych sel do toho lehciho ... nicmene myslim, že dopadnes stejne jako ja a koupis dle dostupnosti za rozumnou cenu kolem 14-15tis. Kc.
Zapomen na repas. Mluvil jsem se dvema co repasuji setrvacniky a nad 100kw ani jeden repasy nedelal- jejich repas spociva pouze ve vymene pružin = odvrtaji a daji nove, nocnene dosedaci/treci plochy nedelaji. Navic co mi rekli v Brne servise z vlastni zkušenosti tak to moc nevydrží. Oblozit lamelu neni problem ale upravy setrvaku a pritlacaku jsou u vetsiny aut nesmysl.
Ja o tom repasu premyslel, protoze to auto mam na vikendy a najedu max 3tis km/rok, ale po zjištění jaka je realita jsem koupil novy vcetne spojkove sady dohromady za necelych 20tis. Kc. Vcera jsem to namontoval do auta ale az pristi vikend to dokompletuji.
No já o tom taky pochyboval, nicméně volal jsem tam a na třílitry prej není problem, výsledek repasu lepší než druhovýroba atd. co mě chlápek z Opavy ujišťoval atd. Hodil jsem to jako alternativu.