Zdravím,
já se jenom s dovolením vetřu s nezávazným dotazem. A upřímně přiznávám, že mě bramboráky nikdy nezajímaly, tak se mi nesmějte. Fakt tomu nerozumím.
Zhruba za rok začnu možná začnu studovat v blízkém zahraničí. No, blízkém. Mám to od baráku 600 kiláků. Autobusy nemám moc rád, tak mě napadlo, koupit si na to nějakou starou limuzínu. A jak to tak tady čtu, tak E65 umí zázraky a skoro.. Takže se jenom ptám, zda je moje úvaha reálná. Jinak nejsem zmlsanej, BMW ani žádnou prémiovku jsem nikdy neměl. Sjíždím teprve třetí gumy, takže záda mě taky ještě nebolí.
Co od auta chci:
0. Aby mě 2-3x do měsíce přepravilo domů a zpátky. A možná i někam na výlety, kdo ví, třeba mě to začne bavit.
1. LPG
2. Power. Ať mi to těch 180-200 na tempomat bezproblému sviští.
3. Aby dobře svítilo, vzhledem ke vzdálenosti budu často jezdit za tmy.
4. Rozumné audio. Nemusí to být to nejlepší, ale alespoň na úrovni dnešních aut střední třídy.
5. Abych se ho po 2 letech ještě dokázal zbavit. Ale třeba mě chytne za srdíčko.
Co na to mám:
Dvě až čtyři kila. Předpokládejme, že 3

Co zbyde po nákupu si dám do pokladničky, kdybych se náááhodou vysral motor/převodovka/něco hodně drahýho. Když si auto v průběhu používání o něco důrazně řekne, dostane to. Ale zase bych do toho extrémně nerad sypal víc než dejme tomu 50-60 ročně (bez paliva a gum samozřejmě).
Na co se ptám:
Je uvedený požadavek reálný nebo žiju v říši snů? Přecijen 1200km 2-3x do měsíce udělá za 2 roky brutální nemalej nájezd.
Je E65 ta pravá volba? Je potřeba se zajímat o Long? Nejsem leštič, auto pro mě není srdcovka. Nehledám mazlíka, ale dělníka. Jezdit budu sám, maximálně s děvčetem.
Co ve výbavě je opravdu must have. Kromě motoru
Nákup konkrétního kusu bych samozřejmě chtěl provést s někým z místních odborníků. Jde mi jenom o to, jestli přeýšlím v mantinelech reálných možností.
Díky