Jestli mohu přihodit. Mám 728i e38 standartní podvozek vzadu 255/45 R18 pneu jsem loni koupil NEXEN N8000 a musím říci že super. Drží perfektně i ostřejší zatáčky a moc nemizí.
Upozornuji že mám základní podvozek na nových tlumičích SACHS i pružinách. Vzadu si to velice vychvalují že komfort od té doby stoupl hodně.
Jinak tedy auto má kolem 1,9tuny plus LPG a lidi a krámy takže jen pro představu.
Vím že pár lidí s 330i e90 pak 325i e90 a 540i e39 mají stejné pneu nové a jsou spokojeni.
Mám najeto cca 10tis km a ubylo minimum. Stále 7,8mm takže čekám že to 30-40tis km dá v pohodě do těch 3-4mm kdy se jich zbavím. Kdyby 10tis km byl 1mm dolu tak to 40tis dá a stále bude dobrej vzorek použitelný na léto cca 4mm. Vím že je to slabší motor ale nijak to nehoním a 160km/h vyjimečně max co občas jedu jinak 130-140km/h gps rychlost nejčastější. Možná že to ta rychlost a DD co má e65 a váha dost ovlivnuje. Ale chtělo by to srovnání pokud někdo má nexen n8000 i na e65
jinak ty premiovky někdy končí i za takovejma třeba NEXENAMA což jsem se divil.
Osobně bych jim dal tak 75procent ze sta kdybych je měl hodnotit´. Ale cena je luxusní za 2litry obujete 18" alu a kvalita je lepší střed, spousty značek budou mít stejné vlastnosti ale dáte za ně 2x tolik.