Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dodelani dynamic drive

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Dodelani dynamic drive

#21 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Většinou jsou ty hydrauliky DD stejně potřeba nechat přetěsnit, poňadž z toho teče olej jako první na autě. Co všechno to obnáší nevim, levný to o to nebude. Ale přední i zadní stabíky na E60 jsou docela plug'n'play. Stačí koupit patřičný gumový domky, kosti jsem dal taky rovnou nový.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Snejk »

ja to dodelaval dvakrat a vzdycky to vyslo na +- 60tisic
Jackj07

#23 Příspěvek od Jackj07 »

a to se bavíme o dílech z bouračky/použitých z jinýho auta a cena i s prací?
TANN3R

#24 Příspěvek od TANN3R »

V novotě jen díly na DD by stály 250tis+...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Snejk »

jo z bouračky a i s prací. ta cena se podle těch dílů může dost měnit. někdo ten komplet dá za rozum někdo za to chce nesmysl.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Joshuax »

A na co zhruba prijde to zminovane pretesneni, ci nejaka repase stavajiciho DD ? Netusim jestli se meni cely hadice, nebo se to da resit nejakyma o krouzkama na koncich atp.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Snejk »

o zadnym pretesneni sem neslysel, hadice sou pancerovky a na koncich vzdycky spoj konus kov/kov takze kdyz neco tece tak se to proste vymeni. je tam pres 200 baru trvale takze zadny okrouzky.. jediny gufera ma stabilizator a ty zacnou po case tect ale teda zatim sem neprisel na to jak je vymenit. a i kdyby asi bych tomu uplne neveril takze taky radsi vymena.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

nevím jak u 5er, jelikož sem s dynamicem jezdí tak dvě, ale sedmiček s DD sem jezdí mraky a unik oleje z DD a tím nemyslím že jen rosí a ani neukápne, ale fakt že to už někdy i ukápne a ztrácí se olej, to je hodně rarita, pakrát jsem řešil uhnilou hadici která praskla, (sůl v uchycení trubky to dorazí), a přetěsnění stabilizatoru jsem ještě neviděl, ani nevím jak bych ho rozdělal.

M5 stabík bude asi dobrej upgradej, ale auto ztuhne, určitě to trošku komfortu sebere, dynamic drive má tu výhodu že auto je mekčí než na seriovem odpružení ale naklání se míň jak Mpaket.
M5 se nenaklání hlavně kvuli EDC, ten stabík tam spíš sekunduje.
horan

#29 Příspěvek od horan »

Vcera jsem tu mel na servise konecne e60 s DD a s benzinem. No a musim uznat, ze to neni spatny.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#30 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

No naklání se mi to minimálně, ale ztuhlo to dost no :) Ale dal jsem rovnou i M paket podvozek tak to bude hlavně tím. To chci teď dořešit měkšíma pružinama a tlumičema a to je dilema bo chci zachovat i nějaký to snížení. Nevim jak Eibach ProKit vs. M paket a k tomu nějaký SACHS komfortní ale zkrácený tlumení..? To bych chtěl asi moc, co.

Ano repas na DD pokud nutno bude nejspíš gufer, zabývá se tím stejně jako servama vtom http://www.klimacar.cz/servo-rizeni
Komusi z klubu to tam kdysi dělali zrovna E61 na zvedáku. Vzal bych repásnout i řízení a potom bude top drive. ;)
Jindriseek1

#31 Příspěvek od Jindriseek1 »

Tak nevím kamaráde, ale v Klimacaru jsem se na nějakou opravu DD stabilizátoru ptal, když jsem tam nechával dělat repas aktivního řízení a chlapík mě řekl, že to v životě nedělal.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#32 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Pan Procházka jo? A kdy to tak bylo? Nějaká klubová E61 tam vysela a mluvil o tom, ale už je to pár let. Ledaže bych mystifikoval a byl to active..(?) pff.
TANN3R

#33 Příspěvek od TANN3R »

Taky pochybuju, že by to někdo dělal. Je to cely zapouzdřeny, takže by se do toho musel někdo dostat a pak řešit, jak to složit dohromady. Neříkám že by to nešlo, jen myslím, že na kšeft to nemá smysl, když se to nějak extra nesere, tzn. dají se ty stabiky rozumně koupit z vraku.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od JaraX »

s Procházkou se Snejkem spolupracujem leta a DD určitě neumí.
a asi ani není důvod, protože ty stabíky se nějak fakt neserou, ja měnil 2 za život, ale ja dělam celkem jen pěkny auta
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Snejk »

no ja ted nedavno menil zadni stabik na e65 ( rozumej uplně zasrana prace na celej den se sundanou napravnici) a daval sem tam takovej krasnej cistej z auta ktery dlouho stalo... a asi za dva dny z nej zacal z toho gufera strikat olej proudem... takze ty stabiky jsou takova loterie a kdyz ti ten zadni nevyjde tak si akorat ultranasranej protoze to menit dvakrat nechces... to je snad nejhorsi vec na vyndani z celyho auta...
maxmin

#36 Příspěvek od maxmin »

Já pomalu začínám uvažovat o prodeji 545i kombi, má DD i aktivní řízení a všechny další must-have :-) Cena bude vyšší, ale podle mě to stojí za to si připlatit. DD je super věc, bez toho bych auto nechtěl, ale když pak něco odejde, je to palba. Nedávno mi praskla nějaká hadička od serva (nebo dynamic drive - je to celé propojené) a nakonec jsem dal za dvě hadičky + práci a ještě opravu kabeláže 5. dveří skoro 30tis...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JaraX »

to má asi 5er nějaké Individual ceny, na 7er stojí ty hadice kolem 2-3k kus a vyměněný je to za chvilu.
Odpovědět