Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 530i třese se
-
E60 530i třese se
Chlapi mám prozbu a uz nevím co s tim. Od 80km/h se auto začne klepat malinko i do volantu . Kola nehazou jsou i znovu vyvážené. Náprava bez vůlí akorát jsem zjistil že jsou špatné tyčky stabilizatoru můžou to dělat ty? Nebo co by to mohlo být? Díky za radu
-
- Člen Klubu
Re: E60 530i třese se
Tak bývají to většinou pneu (zadní taky), nebo nakopaný kola, vyplatí se nechat převážit i jinde. Dál to můžou být zvlněné brzdové kotouče, vůle v ložiskách, nebo ňáký to rameno co přenáší vibrace do volantu. Řeší se i tady: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... e#p1080972
-
Tak asi začnu tim ze to nechám cele převážit. Když to nepomůže tak budu pokračovat ale díky moc aspoň se mám od čeho odrazit.
tohle mi dělalo ložisko na kole...
ahoj,
měl jsem stejnej problém, buď chytřejší než já, třeba nevykrvácíš tolik do auta jako já.
vyměnil jsem všechna ramena, čepy, tyčky na nápravě (lemforder), osadil nové origo kotouče a destičky a za 1500km auto začlo klepat zase.
Jeden dobrej pán mi poradil, že to může dělat náboje kol. Nechal jsem je na stk změřit, protože málokterej servis v mém okolí takovou hračku an měření má, a problém byl na světě. Takže nové náboje kol, nové kotouče a destičky znovu, ty staré byly nepoužitelné.
suma sumárum 45 jen to hvízdlo... letošní dovolená pouze na Mácháči
měj se
Kuba
měl jsem stejnej problém, buď chytřejší než já, třeba nevykrvácíš tolik do auta jako já.
vyměnil jsem všechna ramena, čepy, tyčky na nápravě (lemforder), osadil nové origo kotouče a destičky a za 1500km auto začlo klepat zase.
Jeden dobrej pán mi poradil, že to může dělat náboje kol. Nechal jsem je na stk změřit, protože málokterej servis v mém okolí takovou hračku an měření má, a problém byl na světě. Takže nové náboje kol, nové kotouče a destičky znovu, ty staré byly nepoužitelné.
suma sumárum 45 jen to hvízdlo... letošní dovolená pouze na Mácháči

měj se
Kuba
-
Tak už jsem to vyřešil nechal jsem srovnat kola a vše je úplně v pohodě.
-
- Člen Klubu
Mě to na dvou origo 18" vyvážených / rovných sadách vibrovalo, se zimníma i letníma a teď jsem dal jinou odlehčenou 17" sadu a už se to okolo 110km/h netřepe.. nechápu. Takže to má něco společnýho s váhou na nápravách.