Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60, 545i startér netočí

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
L-Y-K-A-N

E60, 545i startér netočí

#1 Příspěvek od L-Y-K-A-N »

Zdravím lidi, nikde jsem nenašel odpověď na můj problém, proto nové vlákno.
Z ničeho nic se mi stalo asi před 2 měsíci, že nešlo nastartovat. Prostě jsem otočil klíčkem, pod volantem (zřejmě z místa CAS jednotky) jde slyšet cvaknutí, ale startér se neotočí a nic. To se stalo jednou. Před 14 dny se to stalo znovu s tím, že jsem klíčkem to zkoušel asi 10x a pak to šlo. Před týdnem už jsem to musel zkoušet i 50x možná i více. Podotýkám, že nový startér z důvodu špatné cívky jsem dával nový cca před 5 měsíci. Původní jsem nechal zrepasovat pro jistotu a předevčírem už to nešlo nastartovat a zkoušel jsem to i 100x určitě a naskočilo to. Ten den jsem vyměnil ten nový za ten původní zrepasovaný, jelikož mi každý říkal, že to tím může být a šlo to startovat super 1 den a včera se stalo, že jsem nenastartoval už vůbec a to jsem zkoušel hodinu a jen šel slyšet 1x za celou dobu, jak startér dostal jakoby škrtnutí a pak konec. Pod palubkou jen cvakání při každém otočení klíčku a startér nic. Diagnostika žádná chyba, prostě nic. Z tohoto důvodu jsem měnil startér, jelikož jsem to bral tak, že se jedná o mechanickou závadu. Nesetkal se s tím někdo už? Nebo nějaká rada, čím by to mohlo být?

Předem moc díky
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

Re: E60, 545i startér netočí

#2 Příspěvek od Pavel 528 »

Zkus spinacku
L-Y-K-A-N

#3 Příspěvek od L-Y-K-A-N »

Pavel 528 píše:Zkus spinacku

Rád bych zkusil ty věci, které jsou nejjednodušší bez zásahu až tak velkém. Taky mě napadla, ale vyměnit jí znamená sehnat a takový pokus omyl a ne zrovna 2x levnější. Napadlo mě relátko či něco někde, kde začíná tou nejjednodušší položkou. Jenže mi je divné, že spínačka a vše se otáčí normálně. Chová se to jakoby to nepustil immob., ale jenže to by se ukázalo.
inspi1981

#4 Příspěvek od inspi1981 »

Klasika, špatný IVM modul, v nem je rele pro starter. Vymen cely IVM
L-Y-K-A-N

#5 Příspěvek od L-Y-K-A-N »

inspi1981 píše:Klasika, špatný IVM modul, v nem je rele pro starter. Vymen cely IVM

A to se nijak nekóduje nebo je pro všechny E60 stejný? Funguje na principu Plug and Play?
inspi1981

#6 Příspěvek od inspi1981 »

Tam neni zadna elektronika. Vymenit a jede se
maxmin

#7 Příspěvek od maxmin »

IVM na 545i bych možná ještě někde doma našel druhý na vyzkoušení. Loni jsem měl taky problém, kdy auto náhodně nešlo nastartovat, tak jsem koupil IVM. Nakonec byl problém v řídíci jednotce.., vyměnili v ni nějakou paměť, přehráli a od té doby je auto bez problémů.
L-Y-K-A-N

#8 Příspěvek od L-Y-K-A-N »

maxmin píše:IVM na 545i bych možná ještě někde doma našel druhý na vyzkoušení. Loni jsem měl taky problém, kdy auto náhodně nešlo nastartovat, tak jsem koupil IVM. Nakonec byl problém v řídíci jednotce.., vyměnili v ni nějakou paměť, přehráli a od té doby je auto bez problémů.
A v jaké řídící jednotce? Popřípadě kde jsi to nechal dělat (opravovat), cena, doba opravy? Spíše by mě zajímalo, jak to zjistit. Mě už to nejde nastartovat teď vůbec právě.
maxmin

#9 Příspěvek od maxmin »

Odešla mi hlavní řídící jednotka motoru, resp. nějaká paměť v ní.
Nejdříve jsem ji poslal do http://www.ecuservis.eu/ kde řekli, že je neopravitelná a nabídli novou asi za 20tis.
Tak jsem tedy na bazoši koupil jinou asi za 5tis a dal jsem ji místnímu autoelektrikáři na nakódování.
Ten zjistil, že jednotka, kterou jsem koupil na bazoši je úplně nefunkční, nebo nějak více poškozena než ta má, ale tu mou údajně neopravitelnou dal dohromady asi za 2-3tis, už ani nevím kolik to stálo..

Ten místní autoelektrikář je https://www.firmy.cz/detail/418478-auto ... sucha.html
Vypadá to jako obyč. servis, ale s opravami jednotek má hodně zkušeností a vozí to někam do Polska, kde mění integráče a.t.d., říkal že o ecuservisu už slyšel, že tam neumí nic opravit, že všem jen cpou předražené jednotky.

Samozřejmě prodejce z bazoše mi nechtěl vrátit peníze, že se musela poškodit při kódování a.t.d. podle mě hajzl dobře věděl že prodává nefunkční jednotku. Nakonec jsem mu tam to jednotku z bazoše odvezl ať ji zkusí taky opravit a už jsem na to zapomněl. Pan na mě asi nemá kontakt, tak já ani nevím jak to dopadlo. Asi ji tam ještě někde bude mít ať už opravenou nebo ne :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

jak to dopadlo?
Odpovědět