Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 - zatíká voda do interiéru

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
FifaTHOR

e65 - zatíká voda do interiéru

#1 Příspěvek od FifaTHOR »

Zdravím holky a kluky...
Po vydatném nočním dešti jsem si všiml, že mi zatíká do auta u řidičově strany a jde to mezi plasty u středu palubovky u těsnění dveří a teče až na koberec.. Na vapce to nikdy neudělalo, tak to asi bude nějaká menší díra...
Předpokládám, že to asi bude někde u okna co měnili v únoru v Německu, takže reklamace asi nehrozí :lol:
Teď dotaz pokud bych to chtěl vyřešit, musí celý čelní sklo znovu ven nebo je elegantnější řešení?

MOD fishmaker : a za auto máš co ? že bys to moh třeba napsat do názvu topicu, jako je to u ostatních...

To sem mohl :D :!: : mám to v profilu, ale tak...
Naposledy upravil(a) FifaTHOR dne pát 16.06.2017 11:47, celkem upraveno 3 x.
Jaris330D

Re: zatíká voda do interiéru

#2 Příspěvek od Jaris330D »

A nemas ucpany odtok v motorove casti pod celnim sklem. Tam, kde jsou pylove filtry. Jestli tam nemas rybnicek a neprosakuje to nejakoi pruchodkou .
pGb

#3 Příspěvek od pGb »

Tip od jaraxe, u mě to tak bylo. Máš střešní okno? Otevři ho a podívej se, jestli se ti kolem něho drží voda. Pokud ano, jsou ucpané odtokové hadičky. Případně vem konvičku a zkus nalít vodu. Vyčístit se to dá nejlépe tak, že odšroubuješ tapec od střešního okna, sundáš kliku, stínítko, A sloupek (šroub pod záslepkou airbagu), oddálíš stropnici, vysuneš(vytrhneš hadičku), nasadíš na ní kompresor a foukneš. U mě to bylo jako když vyletí špunt :)

PS: nasadit nějaký mezikus, abych do toho foukl přímo ze střešního okna se mi nepodařilo, hadičky jsou tam dvě, každá na jednu stranu, voda musí odtékat rychle
FifaTHOR

#4 Příspěvek od FifaTHOR »

Auto je jak psí koule... čistím ho a umývám každej týden (někdy i 3x když trefim strom nebo lampu s ptačíma orgiema)... V motoru by to být ucpaný nemělo, čistím každej lísteček co teprve padá ze stromu :) ...

Střešní okno mám :shock: vyzkouším to ;)
pGb

Re: zatíká voda do interiéru 745i E65

#5 Příspěvek od pGb »

tak já to leštěnku nemám, střešní okno téměř nepoužívám a i přesto to po deseti letech udělalo špunt
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: e65 - zatíká voda do interiéru

#6 Příspěvek od JaraX »

jj to bude ucpanej šíbr,
FifaTHOR

#7 Příspěvek od FifaTHOR »

Koukal jsem na to včera jak pršelo a voda se tam držela, takže je to asi ono... Snad bude zítra počasí abych to mohl profouknout :)
pGb

#8 Příspěvek od pGb »

Doporučení - tu vodu nejdříve odsaj (není to lehký) než vyndáš hadičku. Jinak se ti stane to, že ti ta veškerá voda u střešního okna okamžitě vyteče dovnitř na stropnici.
Jaris330D

#9 Příspěvek od Jaris330D »

Já se zeptám, jak se dá vyndat to zašupovací stinitko? Potřeboval bych si ho pořádně vyčistit. Jedná se o díl č.5.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=54_0308
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

zvedneš nahoru sklo, (střední poloha), odděláš plastový roletky po stranách, odšroubuješ na každé straně 3 šrouby, sundáš sklo, pak s tím vyjedeš dopředu a odšroubuješ.
ettore

#11 Příspěvek od ettore »

sundat střešní sklo je jednoduché, ale montáž z5 uz je trochu komplikovanější. BMW pro usazeni na správnou polohu používá specialni nástroje. nez sklo povolíš tak si alespon oznac polohu tří sroubu na kazde strane, abys alespon vedel kde zhruba byly utazene. jinak bych to kvuli čištění nevyndaval a zkusil bych to vycistit pres otvor pri otevření. jinak jak mas sklo usadit najdes v bmw workshop manualech na netu.
Jaris330D

#12 Příspěvek od Jaris330D »

O.K. díky za rady. Zkusím nejdříve jednodušší variantu.
FifaTHOR

#13 Příspěvek od FifaTHOR »

Tak konečně pořádně zapršelo včera, takže to vypadá, že problém byl v kanálcích a voda už dovnitř neteče. Nechal jsem to pročistit celý (prý jsou tam 4 kanálky) když se měnily lanka kapoty a podle mechanika tam žádný velký špunt nebyl, tak asi jen prostě usazený mazivo po celé délce... Každopádně se tam už voda nedrží jako předtím... ;)
honzino
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od honzino »

čau mám u E65 LCI podobný problém asi,zatím jsem teda nenašel že by mi tam voda zatýkala ale po každým děšti mám totálně mokrý-orosený čelní okno,a i trochu zadní,boční jsou v pohodě,může to být ucpanej ten kanálek od šígru nebo v motoráku u těch pylových filtrů ?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

skoro vždy je to šíbr
Odpovědět