Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65/66 - multimédia

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
tixik

Re: E65/66 - multimédia

#81 Příspěvek od tixik »

Neměl by v tom být problém. Minulý týden mi dorazil CAN BUS adaptér. Až budu mít chvíli čas, napíšu k tomu soft a začnu si s tím hrát.

Ještě záleží na tom, jestli chceš použít středový modul. Pokud ne, musíš připojit ovládání přímo k arduinu. Ale to bude jen otázka softwaru. Jen si s tím chce pohrát. Aby ti pěkně svítila sekce, kterou zrovna joystikem nastavuješ. :)
WizarDEAD

#82 Příspěvek od WizarDEAD »

Stredovej modul urcite ne. Moje predstava je takova, ze k tomu udelam malou krabicku se 3ma tlacitkama a male LCD - jedno budes mackat a na lcd ti to bude psat co mas zrovna ve vyberu a zbyle dve + a -
Chci si z toho udelat zidli k PC, tak potrebuju aby to bylo kompaktni.

//EDIT: + samozrejme tlacitka na masaz/vyhrivani/vetrani
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od JaraX »

však ten středovyý modul je kompaktní, já zas bych středový modul chtěl použít.

Obrázek
WizarDEAD

#84 Příspěvek od WizarDEAD »

Aha, tak to jo, to neni tak zle.. asi lepsi nezli vyrabet svoje

Kolik se pohybujou ty predni zidle na bazarech cca?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od JaraX »

jde o to jake, neindividual nebudou drahe a cenu má spíš ta jednotka v tom.
mam tu černé komforty bez odvětrávání které bych s jednotkou pustil tak za 7k kus.
tixik

#86 Příspěvek od tixik »

Středovým modulem jsem neměl na mysli vyloženě ovládání. Jestli si to dobře pamatuji, tak ovládání obou sedaček + kolečko iDrive jde do jednoho modulu. Říká se mu center console modul, nebo tak nějak. A ten zprostředkovává spojení s K CAN. V případě použití arduina by se ten středový modul použít nemusel. Jestli je fakt jeden na dvě sedačky, tak by zbytečně zůstávala jedna plonková.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od JaraX »

otázka je kolik ten modul stát, jestli bude stát v polsku 500kč tak je to asi jedno.
a nebo prostě použít jen ten joystick a pustít do arduina, ale to bude pracnější.
http://www.ebay.ie/itm/222160585776
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Dragonerix »

Tak jsem dnes udělal FM-tuner AUX... no výsledek je že kvalitou je to luxusní, jen mi v tom mírně pořád hraje rádio a nechce se úplně vypnout.. ztlumí se tak na 5% takže než písnička začne a je ticho tak tam v pozadí je radio... ale po odpojení AUX se rádio normálně zapne nahlas.. kde mám chybu?

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=245819

postupoval jsem podle výše URL adresy... na C jsem zapojil levou stranu na D pravou a na E zem.. jen mám mírně jiný PCB než na fotce ale mělo by to bejt ve výsledku stejný.. třeba u C jak jsou 3 odpory na výšku tak já mám ještě nalevo jeden neobsazený 4tý a kontakt C mám jakoby na fotce pod prvním ne až pod druhým.... zem jsem pro jistotu naletoval i na plechy co je na PCB jako kryt... (nemá vliv) zkoušeno i bez toho...

předem děkuji za rady typu přepájet něco jinám, jinak než kup dension nebo vyměň ASK a monitor
tixik

#89 Příspěvek od tixik »

Me to delalo to same. Proto jsem pridal rele, ktere to natvrdo prepina. Na obrazcich je videt, ze odstranili odpory, a tim uplne odpojili FM.

Na druhou stranu jsem videl nove video od toho E65DIY týpka, nebo jak se jmenuje. A jemu to fungovalo pekne.

Jsem na mobilu, tak ti to ted nemuzu najit.
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Dragonerix »

to video jsem vyděl... a mám pocit ž stejné PCB mám já. No ještě se s tím poperu nějak a když tak zkusím to relé.. jen kam si ho přesně hodil?

EDIT: tak jsem přišel na příčinu... když to zapojím na svůj mobil tak to dělá to co jsem popisoval... ale když to připojím na kamaráda tak to to rádio vypne i když pauznu písničku.... rozdíl mezi nimi je ten že můj je 4polový a ten na kterým to hraje je 3.. takže řešení by mohlo být naletovat tam jacka se 4 polovím konektorem :) ale to pak asi nepůjde na ten 3 ale to mě už netrápí :D
tixik

#91 Příspěvek od tixik »

Věřil bych, že bude mít vliv, na co to připojíš. Po připojení mobilu se mi to chovalo stejně jako tobě. Tedy bylo na pozadí slyšet rádio. Když jsem připojit Raspberry s externí zvukovkou s RCA výstupem, tak to ani rádio neztlumilo. Oba vstupy hrály stejně hlasitě.

4. pól slouží k připojení mikrofonu. Pokud tří-pól strčíš do telefonu se čtyř-pólem, spojí se zem s MIC vstupem. Možná to pak má nějaký vliv na výstup. Až tak tomu nerozumím.

Úplně jsem nepochopil jak si to myslel. Tvůj mobil má 4 pól a kamarádův 3 pól?
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Dragonerix »

ano... přesně tak.. tedy pokud 3pol strčím do 4 tak ten mobil se 4 tam asi něco pouští a to vlastně do uzemění... v domění že tam strkám 4 s mic... a to rádio to může vzít negativně a proto hraje...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od JaraX »

není lepší si udělat aux normálně jak má být a hotovo?
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Dragonerix »

A nejsi to náhodou ty kdo říkal ze oficiální aux je kvalitou na hovno?.. Takže neni.... A cenově taky ne.
pGb

#95 Příspěvek od pGb »

Snad se nepletu, ale pokud ti ask podporuje AUX, tak stačí koupit vhodný kabel a nakodovat a vypne to rádio. Aby mi na pozadí hrálo rádio a prohlašovat to za dobrou kvalitu mi přijde absurdní.
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Dragonerix »

Pgb, znovu si to cele přečti...
pGb

#97 Příspěvek od pGb »

přiznávám, nečetl jsem to úplně celé, pouze od strany 8 + něco dříve, řeší se napojení RBpi kvalitně, nejlépe digitálně do auta pomocí MOSTu, ale nechápu tu okliku s auxem, potažmo proč děláte rádio aux místo origo řešení, leda proto že řešíte připojení RBpi do systému, ale to se zase vylučuje s tou tvojí anabází s 3 nebo 4 konektorovým jackem, to ukazuje prozměnu na aux
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od JaraX »

aux je vždy méně kvalitní, at už je napojenej na RAT nebo na ASK, vždy to je převod analogu na digitalu, ty převodníky budou to samy. vyhoda předního auxu je kratší kabel a origo zapojení, žadnej bastl.
ale CD je cd.
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Dragonerix »

taky používám pouze CD.. ale není na škodu sem tam Deezer když už si ho platím :)... každopádně celý systém jsem zkusil zapojit na BT4 a na to připojit mobil.... pokud sem mobilem napojen na BT tak se rádio vypne a hraje to skvěle (srovnatelně s rovnou na mobil)..... pokud BT na mobilu odpojím spustí se rádio.. žádný kabel takže pohoda jen to musím ještě nějak schovat :D
tixik

#100 Příspěvek od tixik »

A ten origo AUX jde u předface? Pochopil jsem, že Dragonerix FL nemá.
Odpovědět