Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hřebenové řízení E39
Hřebenové řízení E39
Dnes jsem při výměně kol zjistil, že mám asi vůli na hřebenovém řízení, při pohybu s kolem na heveru do levá a do práva slyším cvakání a cítím vůli asi od řízení, slyším občas i za jízdy při ostřejším zatáčení takové "cvaknutí" a při parkování jakoby bzučení. Má někdo zkušenosti? A případně dát nové nebo se lze repasovat? 

Re: Hřebenové řízení E39
sundej prachovku na rizeni, jak odtud jde rameno do kola, a koukni se jestli ti nemlati jen ten kloub na rameni.
Bzučení může dělat starý olej v servu, musí být červený, pokud je hnědý, tak vyměnit
Bzučení může dělat starý olej v servu, musí být červený, pokud je hnědý, tak vyměnit
a hlavně vůle se zkouší jen když je nastartovaný motor.
Olej je nový, ten jsem měnil, stejně občas slyším bzučení.drifterCZ píše:sundej prachovku na rizeni, jak odtud jde rameno do kola, a koukni se jestli ti nemlati jen ten kloub na rameni.
- soukupadam
čau mam nový ramena, tyče řízení a všechno možný na přední nápravě, ale pořád auto tahá za volant. Dá se nějak poladit servo, nebo to je na repas nebo něco jinýho ?
Díky
Díky
tahání za volant v kolejích nemusí vůbec být vepředu ale klidně vzadu, chce to projít první celej podvozek, někdy todle dělá dokonce horní uložení tlumičů, ale často je to vůle na zadku. takže zvednout auto na zvedák, celý projít monterpakou, zajet na stk a oklepat a uvidíš.
- soukupadam
tlumiče i uložení jsou nový vepředu i vzadu, ramena vzadu původní.
Ale tahá to za volant i na nerovnostech nebo při brždění. A hlavně po geometrii to auto nejede rovně ale táhne do strany.
Ale tahá to za volant i na nerovnostech nebo při brždění. A hlavně po geometrii to auto nejede rovně ale táhne do strany.
tak to asi není moc dobrá geometrie.
gumy sou ok?
gumy sou ok?
- soukupadam
No to je geometrie k hovnu.
gumy jsou ok. dělalo to i na 16" i na zimních. Teď tam jsou 17" 235/45
gumy jsou ok. dělalo to i na 16" i na zimních. Teď tam jsou 17" 235/45
- soukupadam
Dneska jsem si dal 600km a zjistil jsem, že v kolejích to ani netahá, spíš na dírách, kostkách atd. a při brždění.
- soukupadam
Jak poznam vůli v řízení a jak se to řeší?
Uložení zadní nápravy.....
- soukupadam
Ty velky silentbloky?
A jaktoze to auto tahne zase do strany par kilometru po geometrii?
A jaktoze to auto tahne zase do strany par kilometru po geometrii?