Ahoj,
řeším u své 530d divný zvuk co jde z předního pravého kola. Konkrétně to jde slyšet jakoby za brzdovým kotoučem cca veprostřed. Kontroloval jsem to a žádný bordel tam není. Nejsem moc znalý, ale tipuji to na ložisko. Co byste řekli vy? Také mě udivuje, že kotouč jakoby drhne o destičky, že by zkroucený kotouč?
Video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=XWUjwkBr50I
Díky za názory.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 530d plechové cvakání na předním levém kole (video)
Re: E61 530d plechové cvakání na předním levém kole (video)
Nikdo nemáte tušení, co je to za zvuk? 

vyměň celý náboj kola, pokdu není rovný zničí ložisko a zároveń ohne kotouč. s nábojem musíš vyměnit i kotouče, doporučuju udělat stejně na druhé straně
Díky za odpověď. Proč rovnou celý náboj? A proč doporučuješ udělat rovnou obě strany? Nedávno byly právě přední kotouče nové, takže se mi to nechce dělat znova :/Frax píše:vyměň celý náboj kola, pokdu není rovný zničí ložisko a zároveń ohne kotouč. s nábojem musíš vyměnit i kotouče, doporučuju udělat stejně na druhé straně
Díky za odpověď. Proč rovnou celý náboj? A proč doporučuješ udělat rovnou obě strany? Nedávno byly právě přední kotouče nové, takže se mi to nechce dělat znova :/[/quote]
To ložiško buď dostalo ránu a nebo náboj není rovnej a zničil to ložisko nebo obojí. Jelikož je kotouč napevno na ložisku tak je dost možný, že bude zkřivenej i kotouč. Zastávám pravidlo, že by to mělo být opotřebený stejně - jestli uděláš na jedný straně tak to bude fungovat taky, ale je to takovej servis po česku...
To ložiško buď dostalo ránu a nebo náboj není rovnej a zničil to ložisko nebo obojí. Jelikož je kotouč napevno na ložisku tak je dost možný, že bude zkřivenej i kotouč. Zastávám pravidlo, že by to mělo být opotřebený stejně - jestli uděláš na jedný straně tak to bude fungovat taky, ale je to takovej servis po česku...
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
1. promin, ale tohle nejsou nedavno nove kotouce...
2. vymen naboj a ano, vymen je oba, oba jezdi na aute stejnou dobu ve stejnych podminkach...
2. vymen naboj a ano, vymen je oba, oba jezdi na aute stejnou dobu ve stejnych podminkach...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i