Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

třepání vozidla mezi 80 - 100 km/h => hardyspojky OFF??

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kubajz93

třepání vozidla mezi 80 - 100 km/h => hardyspojky OFF??

#1 Příspěvek od Kubajz93 »

Zdar borci,
potřeboval bych poradit. Vím že tu už pár témat na vibrace v určitých rychlostech je, ale nikde jsem nenašel jednoznačnou příčinu.
Mezí 80 až 100 km/h mi auto vibruje od podlahy pravděpodobně od zadní nápravy jinak bych to cítil ve volantu?. kolama to není měnil jsem kvůli tomu nové gumy a úpořád stejný, dnes jsem zkoušel zimáky s novými pneu a stále stejné, dokonce sem zkoušel sundavat i podložky, žádný rozdíl. Nejvíce to klepe když si auto zařadí šestku a jede na nízké otáčky tzn. že v tahu to dělá mnohem méně. Napadla mně hardy spojka a ložisko kardanu co jsem projížděl youtube tak to dost často mění.
nemáte s tím někdo zkušenosti? nad 100 km/h to nedělá. :!:

Díky
Frax

Re: třepání vozidla mezi 80 - 100 km/h => hardyspojky OFF??

#2 Příspěvek od Frax »

AHoj Kubo,

u mě to dělaly náboje kol. Po tom co jsem vyměnil všechny prvky nápravy a kotouče se klepání volantu po cca 1000km opět dostavilo.
Vyměnil jsem náboje kol vpředu a mám klid...

Máš projevy jen při jízdě nebo při brždění ?
Kubajz93

#3 Příspěvek od Kubajz93 »

Frax píše:AHoj Kubo,

u mě to dělaly náboje kol. Po tom co jsem vyměnil všechny prvky nápravy a kotouče se klepání volantu po cca 1000km opět dostavilo.
Vyměnil jsem náboje kol vpředu a mám klid...

Máš projevy jen při jízdě nebo při brždění ?
Ahoj mně to dělá jen při jízdě a také v závislosti na tahu motoru, když je auto v tahu je to skoro necitelný jak se otáčky klesnou a auto se snaží jet skoro na volnoběh při cca 90 km/h auto se třepe nejvíc. S přední nápravou to nemá nic společného ani ve volamtě to necítím, jde to jakoby od zadu nebo od podlahy, nejvíce to vnímám že se třepe spolujezdcovo sedačka. Brzdy jsou nové a kolama to není. ještě zkusím za jízdy dát N ale teoreticky by to mělo dělat furt protože kardan se točí pořád jestli se nepletu.

Osobně si myslím že by to mohla být vymačkaná hardyspojky nebo uložení kardanu?
viz: https://www.youtube.com/watch?v=CERMX-E5MIs

Ale nemám s tím zkušenosti, tak kdy by mně právě zajímalo kdo to vše řešil a co byla příčina
Kuba
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Já si prošel úplně tím samým, podložkama to nebylo, zadní pneu vyměněný ze zimních -> letní, kontrola ráfků na vyvažovačce, výměna hardyny a FURT se třepalo mezi 110-140km, zařazený aj na volnoběh.
Až jsem teď měnil PŘEDNÍ sjeté pneu za zánovní (oboje Dunlop SP01) a ejhle docela se to uklidnilo. Volant předtím nevibroval ale teď je úplně jak kdyby tam nebyl. Eště to testnu pořádně na dálnici.

Ale pokud se už zkoušeli různý kola a pneu vepředu, tak pak hardynou s ložiskem by to klidně mohlo být.
Kubajz93

#5 Příspěvek od Kubajz93 »

Totic píše:Já si prošel úplně tím samým, podložkama to nebylo, zadní pneu vyměněný ze zimních -> letní, kontrola ráfků na vyvažovačce, výměna hardyny a FURT se třepalo mezi 110-140km, zařazený aj na volnoběh.
Až jsem teď měnil PŘEDNÍ sjeté pneu za zánovní (oboje Dunlop SP01) a ejhle docela se to uklidnilo. Volant předtím nevibroval ale teď je úplně jak kdyby tam nebyl. Eště to testnu pořádně na dálnici.

Ale pokud se už zkoušeli různý kola a pneu vepředu, tak pak hardynou s ložiskem by to klidně mohlo být.
Ještě teda zkusím nahodit nový zimáky na předek schválně. protože ty co tam mám nejsou zrovna v super stavu. ale takto mi to třepe už cca skoro dva roky i na letních i na zimních
Honzek525

#6 Příspěvek od Honzek525 »

Mám na své e39 něco podobného, nejvíce to dělá zhruba kolem 120km/h, když jedu rychleji nebo pomaleji, intenzita třepání klesá, po výměně všeho, už mi zbývá jen převodka řízení, která má lehkou vůli, teď už jen sháním kde nejlépe koupit kvalitní repas, nebo nechat zrepasovat.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tak po projetí po D1 je to tam furt, ale volant a předek jsou už ÚPLNĚ vklidu, takže se stím dá solit aj 180,- ;) U mě zbývají v úvaze už jen :

1) ložiska kol (brzdový kotouče nějak extra nekopou) - budu měřit vůle-házivost
2) kašovitej setrvák
3) ložisko kardanu, nebo rozváženej kardan
4) silenty/čepy na ramenech (jeví se OK)
5) tlumiče (test zatím dobrý)

Hlavně to vibruje jako pod sedadly ať zařazený/vyřazený, na spojce taky nezáleží. Nejvíc kolem 120km/h. Co to kua znamená? :cry:
inspi1981

#8 Příspěvek od inspi1981 »

Asi bych se zaměřil na ten kardan
Odpovědět