Zdravím pánové,
máte prosím někdo reálnou zkušenost s 530xi E61?
Jde mi o spotřebu (jestli mě to nesežere i s trenkama) a celkovou spolehlivost auta. Automat, podvozek, 4kolka, motor atd.
Téma jsem hledal, ale bohužel nenašel - třeba i hledám špatně
Musí to být nutně čtyřkolka? N53 není dobrá volba co se týká spolehlivosti. Ve spojení s automatem a čtyřkolkou ani co se týká spotřeby.. Auto takhle vypadá hezky, ale za ty prachy kdyby tam byl alespoň Logic.. Dynamic mít díky Xku ani nemůže.
TANN3R píše:Musí to být nutně čtyřkolka? N53 není dobrá volba co se týká spolehlivosti. Ve spojení s automatem a čtyřkolkou ani co se týká spotřeby.. Auto takhle vypadá hezky, ale za ty prachy kdyby tam byl alespoň Logic.. Dynamic mít díky Xku ani nemůže.
Primárně hledám zadohrab 530i či 530d
Všechno s lepší výbavou, v kůži a automatem. Hodně auto je ale čtyřkolka, tak mě zajímá jestli to je OK, nebo jen žrout peněz
Díky
Právě proto sem se ptal, jestli to musí být xko, protože jestli ne, tak jediná správná volba E60/61 v benzínu je V8. Hlavně když už chceš dát za e61 400tis..
TANN3R píše:Právě proto sem se ptal, jestli to musí být xko, protože jestli ne, tak jediná správná volba E60/61 v benzínu je V8. Hlavně když už chceš dát za e61 400tis..
na 540i, či 545i jsem nekoukal
To už asi bude docela žrout a já najezdím cca 25-30 tis km/ rok , 50% Praha, 50% dálnice
A najit pekny kousek taky asi bude nadlidsky um
Hledej 545i nebo 550i, ne 540i. Zadokolka s V8 bude brát +- to samé, co čtyřkolka s R6. Navíc V8 jde pořád předělat na plyn, pak vychází bezkonkurenčně nejlevněji náklady na palivo i proti naftě.
Já bych 530i po roce 2007 nebral, poslední dobrý R6 byl N52 co měl 190kw, N53 má dobrý poměr výkon – spotřeba, ale za servis se podle mě nechá mnohem víc než bys ušetřil za benzín do V8. Do e61 za mě jedině V8, 550i po faceliftu, dynamic drive, logic, head up a komforty
To je jednoduche, polož si otázku: potřebuju xdrive? Pokud ano jdi do toho. Pokud ne, tak si ho nekupuj! A jdi do v8.
Měl jsem v8 v e39. Teď mam xdrive v e60 tak to celkem dokážu porovnat. Bydlim pod horama. Před tím jsem musel přemýšlet kudy v zimě pojedu a kam raději nepojedu. Teď už nemusím. Ale po v8 se mi docela styska.
Ty pišeš 50/50 Praha a dalnice.
Myslím že budeš typický uživatel xdrivu co ho vlastně nevyužije. Leda při odpichu ze semaforu. Ale to je můj názor postavený na jedné tvojí větě.
Na tu otázku výše si musíš odpovědět sám.
Pokud xdrive nepotřebuješ tak ho nekupuj. Může to pro tebe být prakticky zbytečný zdroj problémů. Je tam navíc rozvodovka xdrivu co se umí pokazit, difec navic, dvě poloosy a malý kardan.
Mam z toho dojem, že v tvém případě bych šel raději do v8. Pokud najezdíš ročně i vicero km, zvážil bych i e65 750i(L)
Hm?
Michalos, ale to cos nam zde ukazal to sis nemohl z hlediska vybavy vybrat uz moc vic... Twl tam je night vision, ACC, HUD, vetrany a masazni komforty, panorama, el. kufr, vejcovar vzadu, vyhrev volantu, keyless, a mozna ze by se nasel i home link (integrovany otvirani garaze) ... A mozna ze to neni ani stoceny.
Ale zas nemá Logic a Dynamic (jasně, Xko..) a pod kapotou má diesel co jezdí na benzín. Jak psal RomanM3, tohle auto ocení jen pár lidí, kteří bydlí na místech, kde je opravdová zima a kopce.