Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Praskani zadnich pneu na F10

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
brusell

Praskani zadnich pneu na F10

#1 Příspěvek od brusell »

Ahoj,
rad bych se zeptal na vas nazor.
Ve ctvrtek se mi roztrhla za tri roky uz treti zadni pneumatika na F10 (jedna se o Goodyear Excellence 275/35 R19 96Y). Pneumatika ma natoceno cca 20 000 kilometru.
Vypada to, ze u pneumatiky se uplne vyvalil bok u vnitrni casti auta a utrhl behoun (u dvou predchozich se mi stalo uplne to same, ale prisuzoval jsem to pichnuti a dobe nez, auto zjistilo, ze je prazdna a jednalo se o levou i pravou pneu, takze na jedne strane to nebylo) ale tahle se zda ze pichla nebyla.

Je mozne aby neco takovehohle bylo zpusobeno vadnou geometrii? Zda se, ze guma na vnejsi casti je uplne netknuta (neojizdi se) a vnitrni cast se nejak divne vyvalila, az tam vznikla takova drazka (ktera je sice az podivne pravidelna, ale podle me z vyroby tam neni).

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Praskani zadnich pneu na F10

#2 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Tak tohle jsem ještě neviděl a je to hodně zvláštní. Kdyby to bylo u jedné gumy, sváděl bych to na výrobní vadu, pokud by to bylo jen na jedné straně tipnul bych geometrii. Ale tohle? Nemáš tam kola s nesprávným ET, že by byla moc utopená a při větším zatížení zadku ti dře vnitřek pneumatiky o něco? Třeba o misku tlumiče (nevím, jak je to u F10). Nebo co mě napadá jsou ještě prasklý zadní prušiny a důsledek stejný, při větším zatížení gomy o něco drhnou až se prodřou....
redy19

#3 Příspěvek od redy19 »

Drhnutí o lemy ?
de-nitro

#4 Příspěvek od de-nitro »

to asi ne kdyz je to zevnitr
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

podle mě vyrobní vada ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Vapinecko

#6 Příspěvek od Vapinecko »

GoodYear s tím měl problémy, ale to už je x let zpátky.
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Cossie »

Táta měl tu samou pneu a taky takhle sjetou - naštěstí jemu tedy nepraskla, ale ta"drážka" tam byla taky ...

Brácha na 18" Dunlopech něco obdobného - přisuzoval bych to taky RUNFLAT konstrukci a tvrdé bočnici
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

RunOnFlat co dodat. Mě se to na zadku stalo podobně myslím s Potenzama co jsem už tak 5er koupil. Díky geometrii a tvrdé RFT bočnici to sedí vzadu prostě na vnitřní hraně. Ale prdlo to tak až s minimálním vzorkem tj. na konci životnosti.
Odpovědět