Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vodou chlazený altik

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pho3nix

Vodou chlazený altik

#1 Příspěvek od Pho3nix »

zdravím, chci se zeptat máte někdo zkušenosti s repasem vodou chlazených alternátorů? Nebo kde se dá za rozumný peníz pořídit nový? Díky
rades

Re: Vodou chlazený altik

#2 Příspěvek od rades »

Ahoj.řešil jsem jak repasi,tak nový.záleží, co s ním máš.Zpravidla repase moc dlouho nevydží kvůli konstrukci tohoto altiku.Kdyby si to ještě neměl vyřešeno a chtěl radu,zavolej mi na 724833199 Radek.
Pho3nix

#3 Příspěvek od Pho3nix »

vypada ze nějaka dioda propouští.. a tak na kolik tě obě varianty vyšly? ok zítra cinknu
rades

#4 Příspěvek od rades »

Diody nejsou drahy,to je otazka par stovek za vsechny,problem je v rozborce a sborce altiku..diody jsou tam zalisovany do hlinikovych platu,ale to by nebyl az takovy problem taky. Problem je hlavne v rozpojeni kontaktu,kterejsou mechanicky lisovane a uz se tezko davaji zpet aby splnovaly pozadovanou vodivost.Tezko se to takhle vysvetluje,ale zkratka nejdou tak dobře zbodovat a pak altik vydrzi jen pomerne malou dobu..A to nemluvim o problemu s rozdelanim predniho vika,ktere je nalepene cele origo silikonem.proste cela oprava opruz s vetsinou nejistym vysledkem.
ACDC

#5 Příspěvek od ACDC »

Měl jsem ho loni venku, tak ho dal na kontrolu, dle mechanika OK, vyměnil nějakou blbost. 300 kkm. Jinak odchází diody, protože se nechladí, protože to vymyslel idiot. Ale zas to nemá uhlíky.
Odpovědět