Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Naprostý laik - PC diagnostika Z4 e89 (a taky e91)

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavproch

Naprostý laik - PC diagnostika Z4 e89 (a taky e91)

#1 Příspěvek od pavproch »

Chlopi,

poradí někdo?

Před asi 3-4 rokama sem tady na klubu od ice-bladeho koupil SW a OBD kabel - nainstaloval to do starého noťasu - vyžadovalo to Win XP (+ nepamatuju se že by při instalaci byly nějaké vážné komplikace či chybové hlášky ale pamatuju se, že sem při tem kuwoval) a tehdy (před 3 rokama) to jednou připíchnul na 3er (e91), zjistil, že je to strašně komplikované a odložil to do skříně....

Neska sem odpoledne neměl co dělat (a m4Zlik při startu signalizuje, že má prošvihlý interval technické kontroly), taxem se rozhodl, že to teda zkusím.... samozřejmě si za ty 3 nebo 4 roky už vůbec nic nepamatuju (pokud teda vůbec k tomu byly nějaké instrukce, asi jo, taxem je ztratil)...

Nastartoval sem PC (kupodivu se i po těch letch chytlo napoprvé), otevřel m4Zlika, uvedl ho v život (bez nastartování) a připíchnul PC na OBD... OBD kabel se na chvíli rozsvítil oranžově.... PC nic nedělalo samo, taxem kliknul na ikonu INPA.... otevřelo se to a chtělo to po mě výběr typu auta... e89 sem našel jako podmnožinu e85 ?!?(wtf?), kliknul na to a nabídlo mi to tabulku s výběrem "motor", "chassis" atd... (dostkrát to hlásilo nějaké chybové hlášky "unable to read" apod...)

Nějak sem to (opatrně, abych někde něco "nezmastil") celé proklikal, ale absolutně nenašel místo, kde by to načetlo "stav auta" a umožnilo vyresetovat ten prošvihlý servis.... Po asi půlhodině marného hledání sem to OBD odpojil, vypnul m4Zlika i PC......

Pomůže někdo absolutní lamě, jak, co, kde?

Nebo není tady někde návod "k použití diag ice-blade" ke stažení?

Nebo NEJLÉPE není někde ke stažení jednoduchá OBD diag pro Win7 (moje aktuální PC, teda noťas, ať nemusím vytahovat ten obstarožní počítač), OBD/USB kabel už mám... (a která by uměla nejlépe jen e9x a e89, nic jiného mě nezajímá.... a měla jednoduché user-friendly uživatelské rozhraní a funkce (ideálně: připíchnu na auto, samo se to spustí, přečte stav auta a ukáže mi ho v PC s možností resetu servisních intervalů - to vše nejlépe na první obrazovce.....)

Nejde mi o to se v tom "hrabat" a nastavovat/měnit/kodovat, ale opravdu mít možnost (asi jen) vynulovat servisní hlášky u jednoho nebo druhého auta.....

Kuju moc.

Kuju.
RomanM3

Re: Naprostý laik - PC diagnostika Z4 e89 (a taky e91)

#2 Příspěvek od RomanM3 »

Neni potřeba jen něco takoveho:?
http://e89.zpost.com/forums/showthread.php?t=1080421

Nejsem si jist jestli ti to hlasi jen na budikach nebo tam mas pc ale servis intervaly jsem vzdy resetival jen nejak takto.

Kdyztak na youtube jsou i videonavody:
https://m.youtube.com/watch?v=lRDb8wT77pg
pavproch

#3 Příspěvek od pavproch »

Kuju za ten první odkaz, zítra nebo v neděli vyzkušam.

EDIT: kura, hlava skopová, že mě to nenapadlo hned kuknout na zpost.... kuju moc
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

Hmmmm, tak nic, ten návod ze zpost mi prostě nefunguje, nedokážu se dostat "za" ten trojúhelník s vykřičníkem... objeví se, já pustím tlačítko, on zmizí a... nic dál...

anebo dělám něco blbě...

Neva, počkám až nám zprůjezdní cestu - kopou nám (už dva měsíce a ještě prý měsíc mají kopat) v ulici vodovod a pak zajedu k někomu s diag...
RomanM3

#5 Příspěvek od RomanM3 »

Myslim že to tlačítko musíš držet dál i po tom trojuhelniku. Teprve potom se dostaneš do toho menu co potřebuješ.

Dělal jsem to svoji pětce oar měsíců zpět ale už si nepamatuju jak přesně to bylo. Prý je to stejné
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

Držím tlačítko cca 5sek, objeví se trojúhelník, držím furt dál, po pár sekundách trojúhelník zmizí a pak už se nic neděje (a to furt držím).... škoda no...
inspi1981

#7 Příspěvek od inspi1981 »

Mas zavřený dveře
pavproch

#8 Příspěvek od pavproch »

eeeee, řidičovy dveře byly celou dobu otevřený....
m1na

#9 Příspěvek od m1na »

V tech videiich rikaji ze ma byt zatazena e-brzda. Nebo dokonce i seslapla brzda.
pavproch

#10 Příspěvek od pavproch »

Tož asitakle: zavřené dveře a zatažená ruční brzda = dostanu se o nepatrný kousek dále..... po trojúhelníku se tam objeví červená olejnička a pak následně "skryté" menu... ale přes tu olejničku se dál k nulování servisů nedostanu.

Prdim na to, až bude u nás v ulici sparavená cesta, zajedu na geošku a pak za matizem to vynulovat...

Kuju všem za rady.
xyron

#11 Příspěvek od xyron »

Zavřené dveře, sešláplá brzda a ještě musíš mít na hlavě buřinku, jinak to nepůůůjde :lol:
Centr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Centr »

Ahoj Pavle,
Já jsem zkoušel INPU a bez úspěchu, nikdy se mi tam nepodařilo dostat data pro e89. Tak jsem šel cestou přes novější ISTU-D pro diagnostiku a ISTU-P pro aktualizaci řídících jednotek. Funguje to parádně i na Win 8/10 a stačí i obyčejný kabel z aliexpresu, nicméně všechno docela trvá. Blbý je, že třeba ISTA-P má asi 50GB, dá se stáhnout, můžu kdyžtak poslat odkaz na torrent.

Honza
pavproch

#13 Příspěvek od pavproch »

zdar, kuju za rady, ale já už to myšlenkově vzdal.... prostě dyž něco potřebuju, zvedlu telefon, zavolám matizovi a pak za ním zajedu... btw, do Opavy je od nás asi milion cest a fšecky hezké.... :twisted:
palo_e46touring

#14 Příspěvek od palo_e46touring »

Centr píše:Ahoj Pavle,
Já jsem zkoušel INPU a bez úspěchu, nikdy se mi tam nepodařilo dostat data pro e89. Tak jsem šel cestou přes novější ISTU-D pro diagnostiku a ISTU-P pro aktualizaci řídících jednotek. Funguje to parádně i na Win 8/10 a stačí i obyčejný kabel z aliexpresu, nicméně všechno docela trvá. Blbý je, že třeba ISTA-P má asi 50GB, dá se stáhnout, můžu kdyžtak poslat odkaz na torrent.

Honza
Ahoj, ja mam carsoft od kamarata ktori kupil iny notebook na ktorom mu to vraj uz nejde ale nikdy sa mi to nepodarilo rozbehat. Program mi bezal ale kabel ako keby bol hluchy ani LED sa nerozsvietila.
Dal by sa ten kabel pripadne vyuzit na tu ISTU-D/P?
Potreboval by som to na e46 pripadne e36(redukciu mam).
Mohol by si mi pripadne poslat odkaz kde by som to vedel stiahnut? Ak nieje mozne pouzit ten kabel z carsot-u tak aky by mi pomohol?
Dakujem za info
Odpovědět