Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw e90 náhradní díly - porovnání cen
bmw e90 náhradní díly - porovnání cen
Zdravím,
potřebuju na své e90, rv2005/05, sedan, 320d, 120kw, m47.
Udělat:
- přední ložiska SRN
- přední tlumiče - sachs
- horní uložení předních tlumičů - sachs
- zadní tlumiče - sachs
- zadní ložiska SRN
- zadní Silenbloky (vrzací)
Byl jsem v Bosch servise a nacenili mi díly za 28 000.
Na internetu na portalech (eshopech) jako je Mroauto a Dufy Auto jsem tyto dílce dohledat za poloviční ceny, 14 000.
Servisy mě přesvědčují že v internetových obchodech bývá originál pouze obal a vše je fakové.
Mě se tomu nechce moc věřit, máte s tímto nějaké zkušenosti?
Nakupujete od servisů? Nebo si díly shaníte sami?
Děkuji moc za informace.
potřebuju na své e90, rv2005/05, sedan, 320d, 120kw, m47.
Udělat:
- přední ložiska SRN
- přední tlumiče - sachs
- horní uložení předních tlumičů - sachs
- zadní tlumiče - sachs
- zadní ložiska SRN
- zadní Silenbloky (vrzací)
Byl jsem v Bosch servise a nacenili mi díly za 28 000.
Na internetu na portalech (eshopech) jako je Mroauto a Dufy Auto jsem tyto dílce dohledat za poloviční ceny, 14 000.
Servisy mě přesvědčují že v internetových obchodech bývá originál pouze obal a vše je fakové.
Mě se tomu nechce moc věřit, máte s tímto nějaké zkušenosti?
Nakupujete od servisů? Nebo si díly shaníte sami?
Děkuji moc za informace.
Re: bmw e90 náhradní díly - porovnání cen
Zdravim. Z osobní zkušenosti bych doporučil www.mjauto.cz. Bral jsem tam komplet tlumiče, uložení SACHS a spoustu dalších dílů. Ceny a jednání v pohodě. Neříkám, že jsou úplně nejlevnější, ale zatím mám jen ty nejlepší zkušenosti. U tlumičů hlavně pozor na rozdíl mezi M packetem a normal podvozkem. 

Z MROauto jsem bral komplet pružiny a tlumiče, uložení + nějaký kosti. Vše v originálním balení, na tlumičích co si vybavuju tak i reflexni samolepka od výrobce. Za mě ok.
Předpokládám že prodávat nějaký čínský fejky by si asi nikdo rozumný nedovolil. Ale holt servis bere díly za nějaký ceny a dá si na to provizi, nic neobvyklého.
Předpokládám že prodávat nějaký čínský fejky by si asi nikdo rozumný nedovolil. Ale holt servis bere díly za nějaký ceny a dá si na to provizi, nic neobvyklého.
Kupuju většinu z internetu a když to jó hoří tak jedu do kelly. Mám tam pomalu půlku slevy a stejně je to drahý jak kráva. Pokud si, ale koupíš díly sám a pojedeš do servisu tak tě většinou pošlou víš kam. Jak se říkalo u nás, když si to umí sami koupit tak ať si to i vymění. Servisi vydělávaj hlavně na dílech(většina).
Ji, právě jsem sehnal servis kde mi to udělají i s mými díly...
Ale varovali mě že díly z eshopu jsou faky a že to za takové ceny nemůže být origo atd...
Jsem toho názoru že ceny v e shopech jsou menší kvůli toho že eshopy to nakupují ve velkým množství přímo ze skladu, a servis si tam prirazi někdy i víc než 100%
Ale varovali mě že díly z eshopu jsou faky a že to za takové ceny nemůže být origo atd...
Jsem toho názoru že ceny v e shopech jsou menší kvůli toho že eshopy to nakupují ve velkým množství přímo ze skladu, a servis si tam prirazi někdy i víc než 100%
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně servis má své zdoje, kde ty tlumiče leží někde skladem, ráno rozdělám auto zjistím, že je v prdeli to a ono a nemůžeš čekat dva dny na levné díly z eshopu
takže potřebuješ odpoledním závozem díly, aby jsi si neblokoval zvedák, tenhle zdroj je samozřejmě dražší, protože jsou zde taky úplně jiné náklady na tyto služby a zákazníkovi se díly normálně prodávají za maloobchodní cenu 
To, že je v dnešní době milion eshopů, které mají dobré ceny, jelikož mají solidní obraty a jsou schopný si díly zařizovat přímo z polska a ne přes dalšího přeprodejce, tak se ceny můžou radikálně lišit.
Samozřejmě ne každému se líbí, že si doveze svoje díly - je to pochopitelné, nevíš co to je a v dnešní době padělku olejů castrol, ložisek SKF apod. si jeden nemůže být ničím jistý a pak dojedeš na případnou reklamaci, že se něco vysralo a můžeš si to zase v servisu nechat vymontovat (platíš 2x), reklamovat v eshopu, pak být měsíc bez auta a pak si to zase nechat namontovat a pořád jsi ušetřil ?
solidní autoservis, když vidí výmrd, že se něco pojebalo, tak ti to vymění někdy obratem (pokud nevjedeš do otevřenýho kanálu např.) a pak dodatečně řeší s dodavatelem - takových je ale málo, protože každej chce slevu, tak na to často nebývá ani prostor 
Je to zamotaný kruh, který přetnou jedině peníze
Každý svého štěstí strůjce...

To, že je v dnešní době milion eshopů, které mají dobré ceny, jelikož mají solidní obraty a jsou schopný si díly zařizovat přímo z polska a ne přes dalšího přeprodejce, tak se ceny můžou radikálně lišit.
Samozřejmě ne každému se líbí, že si doveze svoje díly - je to pochopitelné, nevíš co to je a v dnešní době padělku olejů castrol, ložisek SKF apod. si jeden nemůže být ničím jistý a pak dojedeš na případnou reklamaci, že se něco vysralo a můžeš si to zase v servisu nechat vymontovat (platíš 2x), reklamovat v eshopu, pak být měsíc bez auta a pak si to zase nechat namontovat a pořád jsi ušetřil ?

Je to zamotaný kruh, který přetnou jedině peníze

Každý svého štěstí strůjce...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Že bych koupil někdy ž eshopu faleš se mi nestalo, ale stát se to určitě může. Jednu dobu jsem bral hodně Meyle HD od automedik a nevydrželo to nic, tak padlo podezření, ale vzal jsem pak jinde a ono to bylo stejný (od tý doby Meyle nemůžu ani vidět ). Všechno co jde tak kupuju lemforder a když není tak febi.
Jak říká MattyX, když něco hoří tak to kelly je dobrý stim svozem.
Na autě si dělám více méně všechno sám, ale když je to věc na kterou nemám vercajk tak to dám kamarádovi se svýma dílama, ale náležitě mu zaplatím za práci a nepočítám s nějakou zárukou.
Musíš si to spočítat. Nejlepší bylo když přišel človíček a chrochtal blahem, že za výměnu setrváku se spojkou dal 20k a práce byla jen 2k. Kdyby věděl, že servis má dalších 10k doma na dílech tak by koukal
Jak říká MattyX, když něco hoří tak to kelly je dobrý stim svozem.
Na autě si dělám více méně všechno sám, ale když je to věc na kterou nemám vercajk tak to dám kamarádovi se svýma dílama, ale náležitě mu zaplatím za práci a nepočítám s nějakou zárukou.
Musíš si to spočítat. Nejlepší bylo když přišel človíček a chrochtal blahem, že za výměnu setrváku se spojkou dal 20k a práce byla jen 2k. Kdyby věděl, že servis má dalších 10k doma na dílech tak by koukal

Jo jo, takhle je to jednoduchy, proto je každej servisak milionář
Akorát kvalitní vybavení servisu stojí miliony a hlavně svoje know how člověk získává léta a stojí ještě víc. Koupit na internetu aususovy ložisko a vyměnit umí každej, ale kvalitní servis musí umět řešit i složitější servis a musí z něčeho žít.. Takže že vám někdo nechce dělat z vlastních dílů ještě neznamená, že je zmrd. Třeba jen chce za svoji práci ručit a taky mít z čeho žít.

Tanner to ti nikdo nebere. Naopak s tebou naprosto souhlasím. Jít do cizího servisu s vlastníma dílama by mě asi nenapadlo... Jen jsem nepochopil to stim aušusovym ložiskem. Jako že na krámě mají lepší?
snr ložiska sou shit, na E90 jedině FAG,
meyle HD je shit, to na BMW nic nevydrží.
a jak se tady psal, já taky mám na spotřebáku marže, včera tady zrovna byl pán s E65, za tydle 4ks ramen chci 16k, na netu to koupíte za 9k, tak bud to uděláme my za 16k + práce, nebo si to objednejte z netu a vyměnte si to někde sám s nějakým kámošem nebo něco. nebudu nikomu tvrdit že na tom nic nemám ale taky nebudu dělat nic zadarmo, protože prostě ten chod dílny stojí raketu a dneska všechny díly stojí zahovno, dneska už se reklamuje uplně všechno a pokud člověk za svojí práci ručí tak v ceně dílu musí mít zakalkulovaný i nějakou drobnou cenu na potenticální reklamaci.
faky sou, ale asi ne podvozkové díly Sachs, TRW, LMI.
meyle HD je shit, to na BMW nic nevydrží.
a jak se tady psal, já taky mám na spotřebáku marže, včera tady zrovna byl pán s E65, za tydle 4ks ramen chci 16k, na netu to koupíte za 9k, tak bud to uděláme my za 16k + práce, nebo si to objednejte z netu a vyměnte si to někde sám s nějakým kámošem nebo něco. nebudu nikomu tvrdit že na tom nic nemám ale taky nebudu dělat nic zadarmo, protože prostě ten chod dílny stojí raketu a dneska všechny díly stojí zahovno, dneska už se reklamuje uplně všechno a pokud člověk za svojí práci ručí tak v ceně dílu musí mít zakalkulovaný i nějakou drobnou cenu na potenticální reklamaci.
faky sou, ale asi ne podvozkové díly Sachs, TRW, LMI.
Netvrdím, že mají lepší, samozřejmě je to stejný díl, pokud ti z netu teda nepřijde fake, což taky není nic neobvyklého. Prostě v servisu ti nikdy nemůžou prodat díl za internetovou cenu, protože lidi prostě práci platit nechtějí. Já to beru, ty vidíš nastřelenou spojku se setrvákem o 10tis, ale nesmíš zapomínat na náklady - přípravky, nářadí, energie, zaměstnanci, Babiš.. Taky třeba za týden dojede stejnej člověk na rozvody a musíš prostě koupit přípravky za 15k, i když budeš na téhle akci v mínusu a nevíš, jestli je ještě někdy použiješ. Tohle ale patří k dobrému servisu, ne že ano, spojku uděláme ale rozvody už ne
Prostě není všechno černobílé.
Že je na druhou stranu mraky servisů, kde zeserou půlku auta při výměně žárovky a ještě to stojí bambilion je věc druhá. To už je na vás, komu dáte vydělat..
Edit. Jarax mě předběhl..
Obecně jsou dneska díly hrozny sráče, docela sem se pobavil, že zadní ramena na E60 od Febi ani nejdou nasadit, neproleze šroub dírou

Že je na druhou stranu mraky servisů, kde zeserou půlku auta při výměně žárovky a ještě to stojí bambilion je věc druhá. To už je na vás, komu dáte vydělat..
Edit. Jarax mě předběhl..
Obecně jsou dneska díly hrozny sráče, docela sem se pobavil, že zadní ramena na E60 od Febi ani nejdou nasadit, neproleze šroub dírou

Jen k těm ložiskům. SKF každej to má za nejlepší ale je to shit. Nejvíc se mi v práci osvědčili NTN. FAG nevydrží tolik. Ale bavím se o elektromotorech ne o autě.
Boj proti e-commerce?
Jasně z nečeho se žít musí. Přijde mi, že v servisu to je vždy stejné. Já sem ten kdo něco chce a tudíž automaticky peníze asi seru. A servisák je ten, kdo ty prachy potřebuje, protože dílna stojí raketu apod. Účtenky v menších servisech nikdo nikdy neviděl, EET to ani nevyslovuju. Rozpis za díly a práci tj. většinou papír s nějakýma číslama a dvakrát podtrženou konečnou cenou a čau ! Na každé části poskytnuté služby marže, marže a marže. Znovu říkám, jsem na to zvyklej a už dávno jsem se podřídil, ale nesnášim, když někdo knučí, že nemá prachy a proto je třeba VŠUDE marže !
To jako všichni nakupujete třeba počítače v kamenném obchodě? Dárky na Vánoce kupujete u soukromníku na náměstí, pneumatiky u vašeho servisáka s marží 50% a ne na e-shopech ? A věříte těm sloganům, že právě v těch kamenných obchodech mají lepší zboží a lepší podmínky navrácení zboží (reklamace) atd ? Statistiky totiž mluví opačně...

To jako všichni nakupujete třeba počítače v kamenném obchodě? Dárky na Vánoce kupujete u soukromníku na náměstí, pneumatiky u vašeho servisáka s marží 50% a ne na e-shopech ? A věříte těm sloganům, že právě v těch kamenných obchodech mají lepší zboží a lepší podmínky navrácení zboží (reklamace) atd ? Statistiky totiž mluví opačně...
Nemáš rád když někdo kňučí a proto kňučíš tady, že tě všichni berou na hůl?
Asi je na čase změnit servis, protože nejen podrobnej rozpis dílů a práce, co se na autě dělalo, beru jako samozřejmost. Stejně tak, jako záruka na díly, které se namontovaly. Proto je nesmysl srovnávat servis auta s nákupem elektroniky nebo pneu. Ty snad servisuješ svůj počítač několikrát ročně u nějakého garážníka? Prostě ho koupíš a za dva roky, až se zesere, ho hodíš do koše. Můžeš to tak samozřejmě dělat i s autem..

Asi je na čase změnit servis, protože nejen podrobnej rozpis dílů a práce, co se na autě dělalo, beru jako samozřejmost. Stejně tak, jako záruka na díly, které se namontovaly. Proto je nesmysl srovnávat servis auta s nákupem elektroniky nebo pneu. Ty snad servisuješ svůj počítač několikrát ročně u nějakého garážníka? Prostě ho koupíš a za dva roky, až se zesere, ho hodíš do koše. Můžeš to tak samozřejmě dělat i s autem..
TANNER :
Já právě měnit nemusím, protože můj servisák mě neobírá na cenách ND. Proto mu klíďo odpustím ten rozpis na ušmudlaném papíře, a že mu to dávám cash bez daň. dokladu. Já reagoval na tu v několika případech zmiňovanou marži za díly, která tu je obhajována a "nedoporučování" nákupu dílu na českých internetových obchodech. Chápu, že ebay apod. aukce jsou často podvod. Mír?:D
Já právě měnit nemusím, protože můj servisák mě neobírá na cenách ND. Proto mu klíďo odpustím ten rozpis na ušmudlaném papíře, a že mu to dávám cash bez daň. dokladu. Já reagoval na tu v několika případech zmiňovanou marži za díly, která tu je obhajována a "nedoporučování" nákupu dílu na českých internetových obchodech. Chápu, že ebay apod. aukce jsou často podvod. Mír?:D
ty mu odpustíš že ti to dáva bez DPH?
jako že ty jsi ještě "naštvanej" že ten člověk kvuli tobě riskuje postih od FU za to že ty to máš levnější?
a já když lidem DPH učtuju tak strašně mrčí

a já když lidem DPH učtuju tak strašně mrčí

A kde si přišel na to, že mi to dává bez DPH ?:D Dává mi to bez dokladu... Tak jako mnoho autoservisů a jiných poskytovatelů služeb v této zemi.
sorry, blbě jsem si to přečetl. omlouvám se.
-
Mě přesvědčila zkušenost. Přijel jsem na servis, už nevím kvůli čemu. Servisák si všiml, že mi teče tlumič. Věděl, že ho měnil on ve své dílně. Hned se se mnou domluvil, vyndal, dal nový, reklamaci si vyřešil sám. Co bych dělal kdybych koupil někde tlumič na netu? Vyndat, poslat někam...reklamovat, čekat....Svého času si vážím více než ušetřit něco za díly z internetu. Ano, jiná věc je pokud budu mít druhé auto, které bude mým koníčkem, budu si ladit svojí E30ku např. Pokud jde ale o servis auta pro denní provoz... nemám o čem.