Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E66 rada
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: E66 rada
Tak rybníček je zdrobnělina, žejo. Takže malej rybník.
Nekolik stran zpet se tu resil Logic7. Arnie tu psal, ze si z nej nesedl na prdel. Pak jsem nekde cetl (tusim, ze to psal Jarax) jak je logic v Range Rover oproti e65/66 horsi.....
Nejsem zadny znalec, ale ja mam stejny dojmy jak Arnie_one. Ano muj logic hraje o dost lip, nez nelogic v e65 ve ktery jsem si pro porovnani poustel pouze radio, ale zaroven o dost hur, nez v tom RR co mam ted na dilne. Takze nevim, kde je chyba. Jestli mam vrozenou vadu usi, nebo nejsem zaslepenej vyjimecnosti e65/66 a nebo mam neco na audiu domrdany, ale takhle to proste je. Nepoustel jsem si zadny orchestr. To je fakt, ale pokud jsem si pustil neco rocku, tak u me to zacne zkreslovat daleko driv, nez v RR.
Tak jak to teda je?
Nejsem zadny znalec, ale ja mam stejny dojmy jak Arnie_one. Ano muj logic hraje o dost lip, nez nelogic v e65 ve ktery jsem si pro porovnani poustel pouze radio, ale zaroven o dost hur, nez v tom RR co mam ted na dilne. Takze nevim, kde je chyba. Jestli mam vrozenou vadu usi, nebo nejsem zaslepenej vyjimecnosti e65/66 a nebo mam neco na audiu domrdany, ale takhle to proste je. Nepoustel jsem si zadny orchestr. To je fakt, ale pokud jsem si pustil neco rocku, tak u me to zacne zkreslovat daleko driv, nez v RR.
Tak jak to teda je?
Tak ono zrovna u audia je to "sedani si na prdel" silne individualni a hlavne nemeritelne. Navic i vkus se dost meni, viz navyk na "remastered" hudbu ktera ma zvyraznene stredni a spodni pasmo za cenu totalniho potlaceni vsech "zbytecnych" zvuku a ktera - budme uprimni - nam vsem zkresluje predstavy o "dobrem zvuku".
Dnesni doba dost fandi "bum-cink" prednesu (proc ne), ja osobne bych ale tyhle veci hazel z okna. Mel jsem doma sestavy za nesmysl penez, v soucasne dobe mam muziku velmi dobrou (top rada yamaha + 2xB&W stredovysky, 2xB&W aktiv SW) a muzu rict ze mam docela rozmazleny usi. Pisu to jen proto, ze L7 v moji sedme me dostava vyvazenym prednesem a neztracenim detailu v celem pasmu, ta hudba je proste zatracene dobra. A na ztratu detailu jsem se nedostal jednoduse proto, ze tam kde je pro me snesitelna hranice hlasitosti to zvlada v rockove muzice bezvadne vse co potrebuji slyset. Davat tomu zahulit "jen tak" nedelam, nedava mi to smysl.
Btw, mohu temer garantovat, ze kdokoli zvykly na "moderni" zvuk by referencni sestavu za dva miliony zvukove nedal a byl by silne zklaman plochosti zvuku.
Ted jsem si koupil CD Jacksona, ktery je mj znamy prave zvukovou perfekcionalitou, a muj dojem z L7 je ze to je opravdu zatracene dobry system, kteremu nemam co bych vytkl. Je to nejspis jediny system co jsem zatim slysel, u ktereho v porovnani s tim co mam doma nemam pocit zvukoveho kompromisu.
Takze za me - L7 si uzivam naramne a na delsi cesty zasadne nekolik zajimavych CD s sebou.
Dnesni doba dost fandi "bum-cink" prednesu (proc ne), ja osobne bych ale tyhle veci hazel z okna. Mel jsem doma sestavy za nesmysl penez, v soucasne dobe mam muziku velmi dobrou (top rada yamaha + 2xB&W stredovysky, 2xB&W aktiv SW) a muzu rict ze mam docela rozmazleny usi. Pisu to jen proto, ze L7 v moji sedme me dostava vyvazenym prednesem a neztracenim detailu v celem pasmu, ta hudba je proste zatracene dobra. A na ztratu detailu jsem se nedostal jednoduse proto, ze tam kde je pro me snesitelna hranice hlasitosti to zvlada v rockove muzice bezvadne vse co potrebuji slyset. Davat tomu zahulit "jen tak" nedelam, nedava mi to smysl.
Btw, mohu temer garantovat, ze kdokoli zvykly na "moderni" zvuk by referencni sestavu za dva miliony zvukove nedal a byl by silne zklaman plochosti zvuku.
Ted jsem si koupil CD Jacksona, ktery je mj znamy prave zvukovou perfekcionalitou, a muj dojem z L7 je ze to je opravdu zatracene dobry system, kteremu nemam co bych vytkl. Je to nejspis jediny system co jsem zatim slysel, u ktereho v porovnani s tim co mam doma nemam pocit zvukoveho kompromisu.
Takze za me - L7 si uzivam naramne a na delsi cesty zasadne nekolik zajimavych CD s sebou.
Za mě L7 fakt dobrý. Vezl jsem i kluka, který je zaslepen značkou AUDI a prý sestava v jeho Q7sedmě se tomu nevyrovná. Pochválil, že to hraje opravdu pěkně.
Když jsem koupil 745tku, tak jsem z Logicu byl taky zklamán. Jenže to jsem nevěděl, že mně odchází koncáky. Po výměně u Falcona, to bylo úplně jiné kafe
.
Když jedu v noci, tak si rád pustím třeba skladby od The Piano Guys a nechávám se unášet.
Není potřeba, aby to řvalo, ale aby jsem slyšel vše vyváženě.
Není to o tom, že na benzinku přijede maník s 500W wooferem a tlemí se, jak mu na střeše skáče plechovka od Red Bullu.
Jediné, co mně trochu vadí je, že to venku drnčí, hlavně od podvozku.
Když jsem koupil 745tku, tak jsem z Logicu byl taky zklamán. Jenže to jsem nevěděl, že mně odchází koncáky. Po výměně u Falcona, to bylo úplně jiné kafe

Když jedu v noci, tak si rád pustím třeba skladby od The Piano Guys a nechávám se unášet.
Není potřeba, aby to řvalo, ale aby jsem slyšel vše vyváženě.
Není to o tom, že na benzinku přijede maník s 500W wooferem a tlemí se, jak mu na střeše skáče plechovka od Red Bullu.
Jediné, co mně trochu vadí je, že to venku drnčí, hlavně od podvozku.
jde o to co od toho člověk čeká, L7 je hrozně vyváženej a má super přednes, až bych řekl že vytahuje ven nástroje, člověk co slyší svuj známej song najednou slyší že tam je něco co tam běžně není. výkon není na dnešní dobu nějak oslnující, ale výkon je k ničemu, pochybuju že to někdo poslouchá na full. ted si kamarád koupil G11 s Bower Wilkins a porovnavali to s logicem v E65 u jeho souseda a prej ten logic hraje líp, má lepší přednes, BW má lepší výkon, ale nevím, nebyl jsem u toho a BW v G11 jsem slyšel jen v omezeném množství.
Taky nejsem "benzinkovy typ". Mam 36 a rodinu, ale opravdu si nehodlam poustet vaznou hudbu jen proto, abych vychutnal L7. Jak jsem psal. Kdyz jedu unaveny z prace, tak si rad neco pustim hlasiteji a tam je to znat. Tam je ten Range lepsi.
jde o to taky jak si to nastavíš. EQ a nastavení logica atd.
S tím RR mě pletete
a mám pocit, že mluvíte o Rolls Royce...
Šéf má třeba Land Rover - Range Rover 2009 a hudba se mi lepší nezdá, ale nevím jaký má audio jestli tam existuje taky něco jako u BMW noLogic nebo Logic...
Ale můžu říct, že hudbu v Logicu zatím chválil každej, kdo se mnou jel a nechápal jak dobře to ten zvuk roznáší a vyváženě podává...
Jak psal Jarax, tak opravdu co jsem měl v octávce vytuněnej audio systém, tak najednou v té hudbě v BMW jde slyšet i něco navíc a mám pocit, že mi pak zvoní telefon, jak na to nejsem zvyklej...

Šéf má třeba Land Rover - Range Rover 2009 a hudba se mi lepší nezdá, ale nevím jaký má audio jestli tam existuje taky něco jako u BMW noLogic nebo Logic...
Ale můžu říct, že hudbu v Logicu zatím chválil každej, kdo se mnou jel a nechápal jak dobře to ten zvuk roznáší a vyváženě podává...
Jak psal Jarax, tak opravdu co jsem měl v octávce vytuněnej audio systém, tak najednou v té hudbě v BMW jde slyšet i něco navíc a mám pocit, že mi pak zvoní telefon, jak na to nejsem zvyklej...
Fifathor> +1
tohle se mi v sedme taky stava, hlavne kdyz posloucham neco co nemam naposlouchany a L7 nejaky zvuk "vytahne" a posle treba mirne zezadu
horan> jsem starsi nez ty a na L7 si vaznou hudbu nepoustim (ani nebudu), ostatne nikdy me uplne nechytla. Moje deti vyrustaji na hard rocku
Mozna pro zajimavost byste mohli nahazet screen nastaveni L7, tusim JaraX tady kdysi psal ze mu to nekdo prenastavoval a dostalo to uplne jiny rozmer? Nafotim svuj a hodim ho sem.

horan> jsem starsi nez ty a na L7 si vaznou hudbu nepoustim (ani nebudu), ostatne nikdy me uplne nechytla. Moje deti vyrustaji na hard rocku

Mozna pro zajimavost byste mohli nahazet screen nastaveni L7, tusim JaraX tady kdysi psal ze mu to nekdo prenastavoval a dostalo to uplne jiny rozmer? Nafotim svuj a hodim ho sem.
EQ mám vyrovnanej na 0 a Logic nastavenej na 7 nebo 8 (poslední 3 jsou volný)
Popravdě jsem nezkoušel nastavovat EQ protože poslouchám jen CD a jsou tam různé žánry...
Ale jestli má někdo super vyvážený nastavení, tak rád vyzkouším
Popravdě jsem nezkoušel nastavovat EQ protože poslouchám jen CD a jsou tam různé žánry...
Ale jestli má někdo super vyvážený nastavení, tak rád vyzkouším

Výkonné soustavy s 500W subem patří do T 815 nebo do traktoru aby jsi slyšel hudbu
V tiché limuzíně bych preferoval kvalitu před výkonem. Za 10 - 20 min tě full stejně přestane bavit.

V tiché limuzíně bych preferoval kvalitu před výkonem. Za 10 - 20 min tě full stejně přestane bavit.
neprestane. ja to vydrzim na full i par set kilometru jak skvele to hraje ze si to jen uzivam...
a nastaveni logiku zadne jine dimenze neprinese... kazdej si to proste nastavi tak, jak to slysi. co si nastavi jeden tak to druhej nemusi, nekdo rad basy, nekdo stredy, nekdo bum trisk... nekdo to radsi na logic 10, ja davam 3 nebo 6 a v nejakejch psychopisnickach 9 at to krouti mozkem... no takze ten logic je ta jina dimenze proste
a nastaveni logiku zadne jine dimenze neprinese... kazdej si to proste nastavi tak, jak to slysi. co si nastavi jeden tak to druhej nemusi, nekdo rad basy, nekdo stredy, nekdo bum trisk... nekdo to radsi na logic 10, ja davam 3 nebo 6 a v nejakejch psychopisnickach 9 at to krouti mozkem... no takze ten logic je ta jina dimenze proste

- Don
Nj jenze ty uz jsi z toho full uplne nahluchlej
Pro jineho by to byl uz pomalu prah bolesti 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Když vidím jak dlouho vydrží kondenzátory dnes a před 10 - 15lety jakou dělají rezervu věřím že všichni po repasi Audio systemu v autě by mrkali na to jak mají uplně jinou sestavu. Jak koncáky tak ostatní. Prostě za ty roky to už něco ztratilo. Kdo má po repasu tak si to užívá dosytosti.
Možná to je problém toho že stejný logic 7 hraje v každém autě trochu jinak silně a výrazně. Věřím i v desítkách procent. Takže po repasování to bude jiné kafe....kdože si to stěžoval ?
Možná to je problém toho že stejný logic 7 hraje v každém autě trochu jinak silně a výrazně. Věřím i v desítkách procent. Takže po repasování to bude jiné kafe....kdože si to stěžoval ?

Ja. Rad bych teda porovnal s nekym, kdo ma opraveno. 

Ja už sem to psal, nemam L7, ale po výměně koncáků o Falcona a je to sakra znát.
Jak jsem psal, když bych řekl že rádio má stupnici 0-10, tak po zesílíně na 3 mě začali lehce škrčeč repro, po 6 úplně 10 se dát nikdy nedalo.
Po výměně konců za silnější, je teď hudba opravdu někde jinde, až mě mrzí že nemáme L7 (ne to zas bude ---) Teď tedy rádio jde naplno, 8-10 už je zkreslené, ale pořád se to dá.
Takže bch řekl, že předtím to bylo 3-4 teď 9-10.
za mě je to takto markantní.
Jak jsem psal, když bych řekl že rádio má stupnici 0-10, tak po zesílíně na 3 mě začali lehce škrčeč repro, po 6 úplně 10 se dát nikdy nedalo.
Po výměně konců za silnější, je teď hudba opravdu někde jinde, až mě mrzí že nemáme L7 (ne to zas bude ---) Teď tedy rádio jde naplno, 8-10 už je zkreslené, ale pořád se to dá.
Takže bch řekl, že předtím to bylo 3-4 teď 9-10.
za mě je to takto markantní.
Tak me stacilo kdyz mi Falcon spravil koncak na X5, kde je jen obycejne DSP. Zvuk to vyrazne posunulo k lepsimu. Ochazejici L7 musi byt protiz plne fungujici L7 znat jeste vice.
Ahojte. Nebudem zakladat novu temu... uz niekto riesil IVM modul?
posielam link, kde sa to rozobera:
https://translate.google.sk/translate?h ... 3Fp%3D3812
Chalan, u ktoreho mam teraz auto ma podozrenie, ze to je aj u mojej 750Li e66... nevypisuje ziadne chyby, startuje vzdy, ale napr pri kickdowne ten nastup trva.. (mozno to tak ma byt) a mozno netaha az tak skvelo... nesoferoval som inu 750i tak to neviem porovnat. Akoze vykon je pre mna viac ako dostatocny. Len som chcel vediet, ci ste to riesili uz niekto opravou resp. vymenou. Dik za kazdu radu
neskor napisem nieco o aute.. inak, mali ste pravdu.. 7er je ina liga ako ostatne auta..a som nadmieru spokojny 
posielam link, kde sa to rozobera:
https://translate.google.sk/translate?h ... 3Fp%3D3812
Chalan, u ktoreho mam teraz auto ma podozrenie, ze to je aj u mojej 750Li e66... nevypisuje ziadne chyby, startuje vzdy, ale napr pri kickdowne ten nastup trva.. (mozno to tak ma byt) a mozno netaha az tak skvelo... nesoferoval som inu 750i tak to neviem porovnat. Akoze vykon je pre mna viac ako dostatocny. Len som chcel vediet, ci ste to riesili uz niekto opravou resp. vymenou. Dik za kazdu radu

caute chlapi.vlastnil jsem e65 735i a uplne holou a jsem rad ze jsem se ji zbavil.nedavno jsem ji prodal a chtel bych jit do e65/66 745i.na internetu jsem narazil na tuto sedmu,ale nevim zda li ma cenu do toho jit.chtel bych slyset neci nazor.diky https://auto.bazos.cz/inzerat/77930102/ ... MAJ-CR.php
Nejdřív to chce VINko, kvůli výbavě a pak to osobně vidět. Ale moc bych od toho nečekal. Solidní predface se u nás za 150k neprodává. Zas klidně to může být výjimka potvrzující pravidlo