Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E65 - náhrada PDC senzoru
E65 - náhrada PDC senzoru
Ahoj,
nepravidelně se mi objevuje problém s nefunkčním jedním předním a jedním zadním PDC čidlem. Zadní občas hlásí plné přiblížení. Přední občas přerušovaně plné přiblížení. I když před nimi nic není. Předpokládám, že jdou do kytek.
Jakým způsobem řešíte náhrady? Koupíte neorigo a necháte nalakovat?
Na neměckém ebay jsem našel přední i zadní už v laku za pěknou cenu. Nemáte s nimi náhodu někdo zkušenosti?
nepravidelně se mi objevuje problém s nefunkčním jedním předním a jedním zadním PDC čidlem. Zadní občas hlásí plné přiblížení. Přední občas přerušovaně plné přiblížení. I když před nimi nic není. Předpokládám, že jdou do kytek.
Jakým způsobem řešíte náhrady? Koupíte neorigo a necháte nalakovat?
Na neměckém ebay jsem našel přední i zadní už v laku za pěknou cenu. Nemáte s nimi náhodu někdo zkušenosti?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: E65 - náhrada PDC senzoru
Z ebay sem koupil dva přední.. Funguji do ted ale nekorektne takže je budu měnit...
ty čidla z nahrady fungují většinou špatně, proto to neberu, vždy řeším opravu starším originálem.
Díky kluci za odpovědi. i když jste mě teda moc nepotěšili. 

tak kup starší a máš ne?
http://www.pdcsenzory.cz/bmw-7er/
Kupoval jsem tento zadní (od jinýho prodejce z Brna) asi před 3 měsíci s tím, že je potřeba si to hodit do barvy teda a zatím funguje dobře.
Kupoval jsem tento zadní (od jinýho prodejce z Brna) asi před 3 měsíci s tím, že je potřeba si to hodit do barvy teda a zatím funguje dobře.
Vypadají stejně jak ty čínské za 100 Kč, akorát je na nich napsáno germany.
Třeba je víc verzí neoriginálů. Já se radši snažím sehnat něco v barvě, jinak to zas budu k lakýrovi v autě vozit půl roku.
Nakonec jsem sehnal přední i zadní použité originály v anglii. Tak uvidíme.

Nakonec jsem sehnal přední i zadní použité originály v anglii. Tak uvidíme.
Ten z ciny jsem zkousel manzelce na x3 a nefunguje. Teda fungoval, ale je dost nespolehlivej. Hlasil casto prekazku i kdyz tam nic neni.
Tak kdyby vypadali jinak, tak to nebude pasovat
hlavně to z toho německa snad opravdu bude...
Do číny bych určitě nešel... Po nástřiku a výměně s tím nemám nejmenší problém a když jo, tak tam je aspoň 2 roky záruka v kamenné prodejně. Řešit tyhle věci např. přes alibabu za pár stovek je propast a za těch pár kaček i zbytečnost... to těch kusů můžeš koupit rovnou 10 a co měsíc měnit... na něčem nemá vůbec cenu šetřit, hlavně co se týče elektroniky... koupil jsem nějaký canbus ledky do couvaček a na spz, protože v čr nemožný sehnat (na ty couvačky) a co dva dny problém... občas to hlásilo prasklou žárovku nebo to blikalo, přestávalo napůl svítit, tak jsem nakonec koupil pořádný T10 can bus do spz za 350 kč a dva měsíce už bez problémů a ty couvačky jsem dal původní žlutý mrchy... Toť asi vše z mé nasratosti ke šmejdům z číny (myslím ty super levný chytáky)

Do číny bych určitě nešel... Po nástřiku a výměně s tím nemám nejmenší problém a když jo, tak tam je aspoň 2 roky záruka v kamenné prodejně. Řešit tyhle věci např. přes alibabu za pár stovek je propast a za těch pár kaček i zbytečnost... to těch kusů můžeš koupit rovnou 10 a co měsíc měnit... na něčem nemá vůbec cenu šetřit, hlavně co se týče elektroniky... koupil jsem nějaký canbus ledky do couvaček a na spz, protože v čr nemožný sehnat (na ty couvačky) a co dva dny problém... občas to hlásilo prasklou žárovku nebo to blikalo, přestávalo napůl svítit, tak jsem nakonec koupil pořádný T10 can bus do spz za 350 kč a dva měsíce už bez problémů a ty couvačky jsem dal původní žlutý mrchy... Toť asi vše z mé nasratosti ke šmejdům z číny (myslím ty super levný chytáky)
Mne keď senzor hlásil priblíženie a široko ďaleko nič nebolo, tak som najskôr skontroloval, či náhodou nemám pod farbou na senzore hrdzu (rez). A mal som.. ono to ani nebola hrdza, ale skôr oxidácia toho hliníka z ktorého senzor je. Pekne to vidieť, lebo lak na senzore je máličko vypuklý. Zoškrabal som to skrutkovačom, očistil šmirgľom a natrel farbou. A všetko fungovalo ako malo 

Tak hlavně že slouží