Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
Re: kam se letos chystáte?
Ja myslim, ze Jarax proste ty decka v tom longu vzadu pri pustenym logicu proste neslysi 

Když jsem vozil synovce, tak to u nás bylo stejný, jsou hodný dokud mají na co koukat. Kombajny, traktory, kamiony je berou, ale jakmile se začnou nudit, tak je to samej dotaz, kdy už tam budeme. No a když jedeme v kolonách, tak je to pořád, ať ho konečně předjedu, že se hrozně loudám. A táta by ho prý v Mercedesu dávno předjel
. Jinak víc, jak 350 km jsem zatím neměl možnost jet.

tommee píše:Ja myslim, ze Jarax proste ty decka v tom longu vzadu pri pustenym logicu proste neslysi

Chlapi, závidím.
Moji kluci bývali OK, v 90tých letech do východního Německa s Golfem II po tankodromu víc luftem a v poho.
Teď s vnučkou Brno - Buďejice 4 hod.(na D1 hořelo auto)takže přes Telč a J.Hradec, vypálili jsme 8hod nějaké DVD a já osel starý ji to na 15 min.pustil. Co 30 km zastávka. My vždycky celou cestu zpíváme s CD, takže by mi pochválila spíš L7
Do Řecka bych musel sám, ale tam je na mne moc horko. Já spíš rád Island, možná Skotsko apod., a tam se zase blbě jede
20hod. jízdy je u nás sci-fi.
Moji kluci bývali OK, v 90tých letech do východního Německa s Golfem II po tankodromu víc luftem a v poho.
Teď s vnučkou Brno - Buďejice 4 hod.(na D1 hořelo auto)takže přes Telč a J.Hradec, vypálili jsme 8hod nějaké DVD a já osel starý ji to na 15 min.pustil. Co 30 km zastávka. My vždycky celou cestu zpíváme s CD, takže by mi pochválila spíš L7

Do Řecka bych musel sám, ale tam je na mne moc horko. Já spíš rád Island, možná Skotsko apod., a tam se zase blbě jede

20hod. jízdy je u nás sci-fi.
Všechno jde
Stačí hodně hudby, nějaké pohádky na DVD, zamknout dveře a prostě jet. Pokud uslyšíš nějaké vzlykání, přídáš trošku volume a ono se to v tom longu ztratí 

No jí bylo zle z toho dvd i přes kinedryl, zpátky bylo jen cd a dobrý. Už po D1, do dvou hod.doma.
Takže jsem těžce dával do kupy dvd a úplně k hovnu.
Ale zase můžu říct, že to tam funguje.
Takže jsem těžce dával do kupy dvd a úplně k hovnu.

Ale zase můžu říct, že to tam funguje.

U nas by mel jedine uspech PlayStation a FIFA nebo NHL. Samej Messi, Ronalldo a Neymar. DVD by si ani neskrtlo, 3 tablety, 2 zaple nonstop a youtube. Jeden zalozny a pak to jeste jisti menic napeti.
Tak s tou Lefkadou jste mě navnadili, tak to plánujeme zkusit také:)
Pojedeme ve dvou, druhý týden v září. Cestu jsem rozvrhl tak, že bychom cestou tam přespali v Srbsku (Niš), jedeme z Prahy.
Na Lefkadě chceme být 6 nocí a pak vyrazit pomalu pres ALB -MTN -CRO - SLO -AUT- CZE. Na cestu zpět máme čtyři dny a chceme to pojmout takovým roadtripem.
Mohl bych poprosit Jaraxe/kawamana a další o nějaké tipy?
ubytko
-hledat až na místě nebo přes airbnb, booking, či nějaké lokální stránky?
-jestli spát na jednou místě a potom jezdit autem, nebo spát na více místech
-přemyšlím, že bychom si půjčili skůtr tam
výlety
-tip na nějaký hezký výlet, kam na pláž, co vyzkoušet
-máme rádi i hory (které tam jsou take:))
cesta na lefkadu
-kde tankovat, případně nějaké místo, které stojí za to cestou navštívit (nechci trhat rekordy v rychlosti za jakou tam budem:))
nejedu teda sedmou, ale aspoň stejnou značkou:) Sedmu bych chtěl, ale mám bohužel jiné starosti nyní. Škoda, že není nějaká půjčovna s nimi (za nějaký normální peníze), na ty dlouhé trasy to musí být lahoda.
Díky moc,
Jirka
Pojedeme ve dvou, druhý týden v září. Cestu jsem rozvrhl tak, že bychom cestou tam přespali v Srbsku (Niš), jedeme z Prahy.
Na Lefkadě chceme být 6 nocí a pak vyrazit pomalu pres ALB -MTN -CRO - SLO -AUT- CZE. Na cestu zpět máme čtyři dny a chceme to pojmout takovým roadtripem.
Mohl bych poprosit Jaraxe/kawamana a další o nějaké tipy?
ubytko
-hledat až na místě nebo přes airbnb, booking, či nějaké lokální stránky?
-jestli spát na jednou místě a potom jezdit autem, nebo spát na více místech
-přemyšlím, že bychom si půjčili skůtr tam
výlety
-tip na nějaký hezký výlet, kam na pláž, co vyzkoušet
-máme rádi i hory (které tam jsou take:))
cesta na lefkadu
-kde tankovat, případně nějaké místo, které stojí za to cestou navštívit (nechci trhat rekordy v rychlosti za jakou tam budem:))
nejedu teda sedmou, ale aspoň stejnou značkou:) Sedmu bych chtěl, ale mám bohužel jiné starosti nyní. Škoda, že není nějaká půjčovna s nimi (za nějaký normální peníze), na ty dlouhé trasy to musí být lahoda.
Díky moc,
Jirka
- nejvíc info najdeš na www.recko-autem.cz
- myslím že fixně plánovat kde budete spát po cestě je blbost, já to zajel až na místo i E36 compactem (samozřejmě je blbost se přepínat atd) když nemužu, beru hotel, když mužu, jedu celý, není to závod a není třeba se zabít, ale proč spát když nejsu unavenej, ale neznamená to že dojedeš do Niše naprosto fresh ani to že z Niše na Lefkadu pojedeš fresh, proto bych si našel víc zachytných bodů, resp najdi si jen v Srbsku a Makedonii, jelikož tam stojí data většinou 240kč/mb na druhou stranu je na každé benzínce wifi
- nevím na jaké jedeš palivo, my jeli vždy LPG, tankujem Břeclav, pak až někde v pulce Srbska, pak poslední v Makedonii (Srbko a hlavně makodonie má nejlevnější palivo ale nevím jeslti bych tam bral třeba zrovna naftu do těch dnešních přecitlivělých commonrailů)
- pokud pojedete přes sezonu vyhnětě se Horgoši a jedte na Tompu, pokud je na Horgoši čekačka, ušetří to i několik hodin.
- slovenskou a madarskou známku kupte přes net, v Srbsku si hned na začátku vyměnte asi 3000 tisíce (nevím přesně, třeba kawaman doplní) DIN na mýto, dá se sice platit eurem, ale dost nevýhodným kurzem
- ubytko nevím co hledáte, jeslti noční život (jednoznačně Nidri) nebo spíš pohodu s dobrou dostupností na obě strany ostrova (Vasiliki), nebo něco typicky řeckého bez turistů a to bych hledal nějakou malou vesničku v horách. my každý rok spíme ve Vasiliki ve Vila Angela https://www.villangela.gr/, kde je k dispozici super parkování, super zahrádka, k moři kousek, gril, a přitom svatý klid a Angela je už něco jako naše rodina. Pokud bys chtěl tam, tak se ozvi a napiš ji že kontakt máš od JaraX a ona bude vědět.
- jde o to jeslti dovolenou pojmete čistě válecí, čistě poznávací a nebo kombinaci, pokud čistě válecí, tak bych byl na jednom místě, pokud čistě poznávací tak bych dal 2-3 dny Lefkada, pak třeba 2 dny Chalikidiky atd. ten týden je prostě sakra málo na to co se tam dá zažít a poznat. Cestou není špatný se zastavit na Meteoře.
Výlety na Lefkadě
- radar - jak americkej tak Řeckej (nefotte tam kde se nemá fotit, v řecku to není prdel
- vodopády Nidri
- olivovy muzem
- vinařství
- těžce doporuju výlet některou z velkých lodí v Nydri (1 den), nám přijde nejlepší Makedonia Palace, ale ani ostatní nejsou špatný, stojí to 15-20eur osoba (cena klesá čím později se to kupuje
), za těch 20 eur uvidíte Egremni, Porto katsiki, Kefalonii, Ithacu i Scorpio a nemusíte si ničit auto sjezdem na pláž.
- v nidri a syvotě se dá pujčit za 50-100 eur malá lod na kterou nepotřebujete papíry a mužete si udělat výlet po okoli (scorpio, meganisi,) lepší asi v Syvotě, sice jsem ji tam půjčenou neměl ale dá se jet dál.
pláže
- porto katsiki, nejhezčí a nejvíc lidí, stojí za to 1x vidět, my už tam nejezdíme, ale je krásná
- to samý platí pro Egremni (dostupná pouze lodí od zemětřešení)
- Kavalikefta - super šutry na skákání do vody
- Lefkas - dostupná dobře autem, hned u mostu na lefkadu
- Gialos, rozumně dostupná, parkování na pláži a velká klidná pláž která není plná lidí.
- Amousa, malá klidná
atd
- přes Albánii jsme nikdy nejeli, někdy bych to chtěl zkusit
- budu rád když nás budete během cesty informovat, klidně na FB nebo tady, co přímo miluju tak když někdo píše denní reporty z cest, jak to dělá třeba fishmaker, člověk pak sedí doma za pc a hltá tu cestu jako tam jel s vama, a pro tebe je to pak pěkná vzpomínka.
http://www.fishmaker.info/
škoda že fishmaker moc nikam nejezdí autem.
kdyžtak se ještě ptej
- myslím že fixně plánovat kde budete spát po cestě je blbost, já to zajel až na místo i E36 compactem (samozřejmě je blbost se přepínat atd) když nemužu, beru hotel, když mužu, jedu celý, není to závod a není třeba se zabít, ale proč spát když nejsu unavenej, ale neznamená to že dojedeš do Niše naprosto fresh ani to že z Niše na Lefkadu pojedeš fresh, proto bych si našel víc zachytných bodů, resp najdi si jen v Srbsku a Makedonii, jelikož tam stojí data většinou 240kč/mb na druhou stranu je na každé benzínce wifi
- nevím na jaké jedeš palivo, my jeli vždy LPG, tankujem Břeclav, pak až někde v pulce Srbska, pak poslední v Makedonii (Srbko a hlavně makodonie má nejlevnější palivo ale nevím jeslti bych tam bral třeba zrovna naftu do těch dnešních přecitlivělých commonrailů)
- pokud pojedete přes sezonu vyhnětě se Horgoši a jedte na Tompu, pokud je na Horgoši čekačka, ušetří to i několik hodin.
- slovenskou a madarskou známku kupte přes net, v Srbsku si hned na začátku vyměnte asi 3000 tisíce (nevím přesně, třeba kawaman doplní) DIN na mýto, dá se sice platit eurem, ale dost nevýhodným kurzem
- ubytko nevím co hledáte, jeslti noční život (jednoznačně Nidri) nebo spíš pohodu s dobrou dostupností na obě strany ostrova (Vasiliki), nebo něco typicky řeckého bez turistů a to bych hledal nějakou malou vesničku v horách. my každý rok spíme ve Vasiliki ve Vila Angela https://www.villangela.gr/, kde je k dispozici super parkování, super zahrádka, k moři kousek, gril, a přitom svatý klid a Angela je už něco jako naše rodina. Pokud bys chtěl tam, tak se ozvi a napiš ji že kontakt máš od JaraX a ona bude vědět.
- jde o to jeslti dovolenou pojmete čistě válecí, čistě poznávací a nebo kombinaci, pokud čistě válecí, tak bych byl na jednom místě, pokud čistě poznávací tak bych dal 2-3 dny Lefkada, pak třeba 2 dny Chalikidiky atd. ten týden je prostě sakra málo na to co se tam dá zažít a poznat. Cestou není špatný se zastavit na Meteoře.
Výlety na Lefkadě
- radar - jak americkej tak Řeckej (nefotte tam kde se nemá fotit, v řecku to není prdel
- vodopády Nidri
- olivovy muzem
- vinařství
- těžce doporuju výlet některou z velkých lodí v Nydri (1 den), nám přijde nejlepší Makedonia Palace, ale ani ostatní nejsou špatný, stojí to 15-20eur osoba (cena klesá čím později se to kupuje

- v nidri a syvotě se dá pujčit za 50-100 eur malá lod na kterou nepotřebujete papíry a mužete si udělat výlet po okoli (scorpio, meganisi,) lepší asi v Syvotě, sice jsem ji tam půjčenou neměl ale dá se jet dál.
pláže
- porto katsiki, nejhezčí a nejvíc lidí, stojí za to 1x vidět, my už tam nejezdíme, ale je krásná
- to samý platí pro Egremni (dostupná pouze lodí od zemětřešení)
- Kavalikefta - super šutry na skákání do vody
- Lefkas - dostupná dobře autem, hned u mostu na lefkadu
- Gialos, rozumně dostupná, parkování na pláži a velká klidná pláž která není plná lidí.
- Amousa, malá klidná
atd
- přes Albánii jsme nikdy nejeli, někdy bych to chtěl zkusit
- budu rád když nás budete během cesty informovat, klidně na FB nebo tady, co přímo miluju tak když někdo píše denní reporty z cest, jak to dělá třeba fishmaker, člověk pak sedí doma za pc a hltá tu cestu jako tam jel s vama, a pro tebe je to pak pěkná vzpomínka.
http://www.fishmaker.info/
škoda že fishmaker moc nikam nejezdí autem.
kdyžtak se ještě ptej
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Albánii doporučuju projet, viz můj report z mototripu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Jaraxi, díky moc za vyčerpávající odpověď!
je fakt, že ta cesta se muže nechat stylem dojedu kam dojedu, takže vytipujeme nějaká místa na ubytko a uvidí se.
Známky jsem zjišťoval a co půjde koupíme přes net. V Srbsku tedy vyměníme DINY
Ubytko spíše klidné aby byla možnost zajít někam na jídlo a třeba nějakej bar...
To vaše ubytko vypadá fajn, zkusím poptat.
Chtěli bychom pár dní někde zůstat a pak trochu ostrov projet. Po cestě asi budu chtít dva dny klídek počítám:)
Ty výlety a pláže vypadají skvěle!
Albánie jsem se chvilku obával, že tam není úplně bezpečno, ale není to zdaleka tak horké.
Co se týče cestopisu tak to je nejlepší věc, jak si uchovat vzpomínky. Musíš ho psát každý den jinak většinu zapomeneš. Zkusím se k tomu dokopat.
Ještě mě určitě něco napadne, tak se tu poptám,
díky moc,
Jirka
je fakt, že ta cesta se muže nechat stylem dojedu kam dojedu, takže vytipujeme nějaká místa na ubytko a uvidí se.
Známky jsem zjišťoval a co půjde koupíme přes net. V Srbsku tedy vyměníme DINY
Ubytko spíše klidné aby byla možnost zajít někam na jídlo a třeba nějakej bar...
To vaše ubytko vypadá fajn, zkusím poptat.
Chtěli bychom pár dní někde zůstat a pak trochu ostrov projet. Po cestě asi budu chtít dva dny klídek počítám:)
Ty výlety a pláže vypadají skvěle!
Albánie jsem se chvilku obával, že tam není úplně bezpečno, ale není to zdaleka tak horké.
Co se týče cestopisu tak to je nejlepší věc, jak si uchovat vzpomínky. Musíš ho psát každý den jinak většinu zapomeneš. Zkusím se k tomu dokopat.
Ještě mě určitě něco napadne, tak se tu poptám,
díky moc,
Jirka
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
V Albánii mi stála motorka tři noci před hotelem u silnice mimo město, z toho jednu a půl noci bez mne. Našel jsem ji po návratu tak jak jsem ji tam nechal. Taxikář mě dle domluvy vyzvednul v půl druhé v noci na letišti a dovezl k hotelu. Tříhvězdičkový hotel Colombo za 25 éček za noc. Až tam někdo pojedete, připomeňte jim opravu červené BMW motorky z Česka, na to jen tak nezapomenou 

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- když se nebudeš chovat nějak proti místním tak bych se v Albanii nebál
- když budeš bydlet ve Villa angela, tak na snídaně mužeš chodit asi 20m k pekařovi a zbytek obědy/svačiny/večeře chodíme do centra na Gyros, souvlaki a další pochutiny, nezapoměl bych si dat pita gyros v Porto tzatziki, v Mega gyrosu a pak tak Kontosoufli a Greek salad v Porto Tzatziki. Ty večeře jsou celkově dost problém, já se vždycky nemohl rozhodnout co si dát, jedna taverna lepší než druhá a jedno jídlo lepší jak druhý, počítejte s tím že dost přiberete
- když budeš bydlet ve Villa angela, tak na snídaně mužeš chodit asi 20m k pekařovi a zbytek obědy/svačiny/večeře chodíme do centra na Gyros, souvlaki a další pochutiny, nezapoměl bych si dat pita gyros v Porto tzatziki, v Mega gyrosu a pak tak Kontosoufli a Greek salad v Porto Tzatziki. Ty večeře jsou celkově dost problém, já se vždycky nemohl rozhodnout co si dát, jedna taverna lepší než druhá a jedno jídlo lepší jak druhý, počítejte s tím že dost přiberete

-
- Kontaktovat uživatele:
Albánii mohu jen doporučit, navštívil jsem již 5x a pokud nemáte problém s cestou, tak je to nejlepší volba kam lze dojet autem po Evropě
cena LPG od 7Kč/l (35ALL - albánský lek) až po 11Kč/l (55ALL - mají tam velkej cenovej rozptyl
(nejlevněji v evropě nevím jak na ukrajině a v bělorusku)
restaurace 5 položkové menu na pláži 150-250Kč (salát, hlavní jídlo, nápoj, příloha, dezert) - oproti Řecku jsou ceny tak třetinové, možná poloviční
ubytování 30-50Eur/apartmán (2-3osoby) - není nutno rezervovat, nabídka převyšuje poptávku, často lze sehnat i úplně nový apartmán který jede první sezónu
nejlepší pláže:
Dhermi Beach (wifi přímo na pláži), nejlepší pláž, kterou jsem zatím navštívil a na které se lze přímo ubytovat
Gjiri i Akuariumit, Gjipe Beach (nelze dojet přímo na pláž autem),
Borsh Beach (nejlevnější pláže - lze bydlet už od 10Eur na osobu)
Livadhi Beach (hodně se tam staví)
Ksamil (moc lidí)
Kakome Beach (lze dojet autem) a následně doplavat menším člunem na Plazhi I Krorezit kde budete úplně sami)
Plazhi i Pasqyrave - super pokud chcete jezdit večer na promenádu do Sarrandy
Saranda - nedoporučuji pro bydlení - pláže nic moc - promenáda super
Jezdit pouze na jih (jónské moře) Vlore je poslední hnusné podloží (od Dhermi tedy kdekoliv až po Ksamil - pouze na jihu je krásné moře)
cena LPG od 7Kč/l (35ALL - albánský lek) až po 11Kč/l (55ALL - mají tam velkej cenovej rozptyl

restaurace 5 položkové menu na pláži 150-250Kč (salát, hlavní jídlo, nápoj, příloha, dezert) - oproti Řecku jsou ceny tak třetinové, možná poloviční
ubytování 30-50Eur/apartmán (2-3osoby) - není nutno rezervovat, nabídka převyšuje poptávku, často lze sehnat i úplně nový apartmán který jede první sezónu
nejlepší pláže:
Dhermi Beach (wifi přímo na pláži), nejlepší pláž, kterou jsem zatím navštívil a na které se lze přímo ubytovat
Gjiri i Akuariumit, Gjipe Beach (nelze dojet přímo na pláž autem),
Borsh Beach (nejlevnější pláže - lze bydlet už od 10Eur na osobu)
Livadhi Beach (hodně se tam staví)
Ksamil (moc lidí)
Kakome Beach (lze dojet autem) a následně doplavat menším člunem na Plazhi I Krorezit kde budete úplně sami)
Plazhi i Pasqyrave - super pokud chcete jezdit večer na promenádu do Sarrandy
Saranda - nedoporučuji pro bydlení - pláže nic moc - promenáda super
Jezdit pouze na jih (jónské moře) Vlore je poslední hnusné podloží (od Dhermi tedy kdekoliv až po Ksamil - pouze na jihu je krásné moře)
maj tam pita gyros?
co se tam jí? nějaké info a fotky?
-
- Kontaktovat uživatele:
http://vasapasa.rajce.idnes.cz/Albanie/#JaraX píše:maj tam pita gyros?
nerad to sem dávám, chtěl bych i letos mít celou pláž pro sebe, tak tam prosím nikdo nejezděte, je to strašně daleko, je tam nebezpečno,
a hrozí, že Vás přepadnou a seberou Vám tam auto a vůbec se tam nedomluvíte a okradou Vás při směně peněz!
(minule při výměně 100Eur mi chtěli dát v restauraci 130 000 leků to by byla výměna za cca 5000Eur což bych tam neprožral za celej rok)
jinak tam tráví prázdniny hodně italů a často dojdete do restaurace (např. u Alberta) a zjistíte, že to je italská rodinka co tam tráví léto (táta vaří a máma s dětmi na place)
je to tedy kombinace italské a balkánské kuchyně (vynikající pasta, pizza, ryby, balkánské a řecké saláty, čerstvá organická zelenina a hranolky z čerstvě nakrájených brambor (žádné vysušené mraženě polotovary - osobně nevím kde v ČR vám za 15Kč udělají čerstvé hranolky sypané balkánským sýrem)
pita gyros se dělá spíše ve velkých městěch kde jsou promenády Saranda, Vlora kde korzují turisti, ale lze si v hospodách objednat i klasické steaky a podobně....
Co je obvykle na plážích dražší je pivo 15-50Kč (je tam velkej cenovej rozptyl, záleží kam vlezete)
jo a kdo má psa tak počítejte, že se Vám podaří najít ubytko tak na 3-4pokus (většnou nechtějí ubytovat ani s malým psem)
kawaman, už se chystej, 

Vypadá to moc dobře! Můžeme vyzkoušet, Jaraxi
Tak letošní dovolenou asi rozdělíme na lefkadu a albanii:) díky moc vasapasa za info:)
Ještě před několika lety se v Německu vyprávěl vtip: Příjemnou cestu do Albánie. Vaše auto už tam je.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic