Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Unaveny katalyzator a vliv na regeneraci

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mcerno

Unaveny katalyzator a vliv na regeneraci

#1 Příspěvek od mcerno »

Ahoj vsem...
Potrebuji poradit: po predchozim majiteli jsem vratil do auta DPF, ale furt mam problem s cernymi koncovkami a rychlejsim zanasenim filtru.
Regenerace se spousti, ale trvaji celkem dlouho.

Dnes jsem si dal live data na telefon pri regeneraci a teplota byla cca 420 C, ma byt nad 650 C pokud jsem dobre vycetl.

Cim by to mohlo byt? Unaveny katalyzator? Praskle svody, vlnovec?

Jinak auto nekouri vubec.

Auto: e61 530d, 160kw

Mam nove svicky, rele, separator, olej, teplota motoru cca 93 C

Diky za rady ;)
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Re: Unaveny katalyzator a vliv na regeneraci

#2 Příspěvek od Joshuax »

No muze to byt samozrejme katem, 160kW ma oddeleny kat a DPF a je mezi tim docela velka trubka, takze to trva vyrazne dele, nez u 170kW verze, kdce je kat soucasti DPF. Navic to znacne huci, je to jednoduse identifikovatelne. Regenerace 30 minut neni nicim nenormalnim.
Ale i tak by jsi ji nemel zaregistrovat drive, nez po 500km, ale samozrejme pokud drtis cukaturtu po meste, muze se to projevit, stejne jako treba horsi stav motoru, ktery si pricucne olej atp.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
mcerno

#3 Příspěvek od mcerno »

Regeneruje to cca po 250 km.
Mesto nejezdim na to mam e46 s hitler pohonem.

Jeste mi trosku piska turbo, ale podle diag tlaci dobre.
Necham ho sundat a prohlednout tesneni.
Taky necham prohlednout svody a vlnovec.

Kdyz to bude vse ok, tak to asi bude ten katak, nic jineho me nenapada.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joshuax »

No pro zacatek bych zkoukl asi trubku sani od intercooleru nahoru a podivej se, jestli je sucha, nebo naopak samej olej. To jde sundat skoro hned a v zasade tim vidis, jestli ti do sani jde nesmyslne oleje. Ono tam urcite neco bude, ale to muze byt z odvetrani kliky, malokdo resi separator oleje ci vubec vi, ze tam neco takoveho ma :)
Vice bys taky mohl zjistit, kdyz sundas to sani az ke klapce, kdyz si posvitis dovnitr, uvidis, jak je na tom egr ventil. kdyz jsem 61cku kupoval, tohle bytla prvni vec, co jsem udelal, protoze jsem kontroloval stav chladice egru a rovnou jsem zkontroloval podtlaky a egr vycistil. Ale tam pokud by bylo neco spatne, tak by ti to s nejvetsi pravdepodobnosti hlasilo chybu emisi, kdyz tomu trosku slapnes.
ex E53 3.0i
abcent500

#5 Příspěvek od abcent500 »

Ja s tim pro zmenu po meste jezdim, samozrejme dalnice taky ale mesto posledni dobou casteji. Regenerace mi taky probiha docela casto, cca 300 km. A trubku od intercooleru mam od oleje, takze bych mohk konecne vymenit ten separator? :lol:
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Joshuax »

Vzdycky tam nejaky olej bude, jde spis o to, aby ho nebylo moc. Pokud se z motoru neztraci v nesmyslnem tempu, tak by to nemelo delat problem, ale vymena separatoru oleje neni spatny napad, pokud nebyl v poslednich letech menen. Akorat je treba zjistit, jaky tam je, nektere se snad vubec nemeni (teda dle bmw asi jako olej v automaticke prevodovce).
ex E53 3.0i
abcent500

#7 Příspěvek od abcent500 »

Separator vymeneny, zvlastni je ze vevnitr nebyla zadna filcova vlozka, proste nic, prazdno. Dal jsem tam ten novej bezudrzbovej, vevnitr je nasazenej plastovej nesmysl se dvema dirama...tak uvidime, ci se neco nezlepsi...
Odpovědět