Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
(Váhově) lehčí baterie?
- pavproch
(Váhově) lehčí baterie?
Chlopi, poradí někdo - jak píšu vedle, neska sem vytáh m4Zlika po asi měsíci nebo 6 týdnech "na vzduch" .... ač je (i v garáži) těplo, tak se mu moc startovat nechtělo - slabá baterka (už má , tak jak m4Zlik) 8let.... sem ji strčil na c-tek, dobiju, ale....
Kdesyk sem četl, že existujou nějaké (váhově) "lehčí" baterky, že sa prý dá proti Pb akumulátoru ušetřit nějakých 10 kilo aji víc.... nemáte někdo nějaký odkaz/kam se nasměřovat? Žebych si (aji m4Zlikovi) přes zimu udělal radost....
Btw, dyž sa tam dá jiná než Pb baterka, nebude BC řvát že eeeeeee ? (Fčíl je tam Pb OEM BMW 70Ah, 760A)
Kdesyk sem četl, že existujou nějaké (váhově) "lehčí" baterky, že sa prý dá proti Pb akumulátoru ušetřit nějakých 10 kilo aji víc.... nemáte někdo nějaký odkaz/kam se nasměřovat? Žebych si (aji m4Zlikovi) přes zimu udělal radost....
Btw, dyž sa tam dá jiná než Pb baterka, nebude BC řvát že eeeeeee ? (Fčíl je tam Pb OEM BMW 70Ah, 760A)
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: (Váhově) lehčí baterie?
LiteBlox, Shorai... připrav se na plnotučnou cenu a hlavně ji nesmíš nechat úplně vyhovnit, jinak je na vyhazov a je dobrý na ní mít tu udržovací nabíječku což vzhledem k ceně se vyplatí
https://www.liteblox.de/shop/liteblox-l ... -batterie/

https://www.liteblox.de/shop/liteblox-l ... -batterie/

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
- pavproch
je tam dole i vyjádření majitele Z4 - esli sem pochopil správně (ich sprache nicht dojč), ušpároval 21 kilogramů ....
to by se mi líbilo (to je váha půl nádrže), ale prozatím netuším, jak BC vs. Liteblox - abych nevyhodil 1000 tojro z wokna
to by se mi líbilo (to je váha půl nádrže), ale prozatím netuším, jak BC vs. Liteblox - abych nevyhodil 1000 tojro z wokna
pouzivam odyssey pc680 na e36 m3 3,0 na víkend řek bych cena vs vaha ideal proti výše zmíněným(bylo potřeba dokoupit terminaly a vyrobyt nebo koupit nejaky kloudny držák). Auto vytahuji celkem pravydelně tak oslabení nepocituji ale jednou když jsem nejel mesíc tak už jsem nenastartoval, hodil jsem to přes kably projel a následný start zase bez problému. Přes zimu jsem ji měl v pracovně ,na jaře hodil do auta a natočila v pohodě bez nějakého dobíjení. Jeden pán z OL ji použivá i na Full Race z3m s s50b32 auto komplet vykuchany akorat nejaky race budiky, ECU a Abs a neco furt tu baterku vybijelo po tydnu byly mrtva, zkoušel měřit a na nic nepřisel tak ju proste po zavodech odpoji a je klid.
Budu se opakovat, ale 318iS jsem asi týden jezdil s motobaterkou, navíc v dost pofidérním stavu. Přes noc bez problémů držela, první starty byly ok (točilo to tak na 80%), 3. v řadě už byl limitní 
Tím netvrdím, ať si to dá někdo do daily caru, ale umím si to představit jako alternativu na víkend/okruh.

Tím netvrdím, ať si to dá někdo do daily caru, ale umím si to představit jako alternativu na víkend/okruh.
“Ability is what you're capable of doing.”
aliexpress poskladej si
lifepo 

-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono stačí koupit "obyč" baterku např.65-74mA, je váhově jinde než 88-100mA a s R6 motorem točí úplně normálně.. ale jestli tahle baterka váží 2kg, tak to je hodně lehká, ovšem poměr-cena-výkon, dle mého názoru,jesli nehoníš desetiny na okruhu, ale každého věc,že..
Jinak používám tuhle udržovací nabíječku, už mě nebavilo pořád kupovat nabíječky za 500,-který vydržely pár měsíců a šly do kytek..
http://www.bmwmylife.cz/cs/produkty/nah ... terii-0332
Jinak používám tuhle udržovací nabíječku, už mě nebavilo pořád kupovat nabíječky za 500,-který vydržely pár měsíců a šly do kytek..
http://www.bmwmylife.cz/cs/produkty/nah ... terii-0332
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
- pavproch
Kuju za tip - to zní zajímavě.... nebude třeba ale pro tu slabší baterii nějaké kódování? Aby BC "nekřičel", že se mu ta baterka "nelíbí".....
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

řešíš baterii ale co ostatní ? řešil jsi závodní výfuk a vyházel vše z auta co nepotřebuješ i rezervu a další ? co tvoje váha nepřejídáš se ? stačilo by držet dietu a třeba 15-20kg dáš jen na sobě, nevím kolik vážíš
Pak i ta baterka bude zbytečná když vyházíš vše nepotřebné z auta.
Ono i alu kola se dělají speciální odlehčené a to je pak sakra znát na chování auta.
Možností je spousty a chápu že i baterie je jedna z věcí kde se dá ušetřit váha. Ale myslím si že bys našel víc věcí na autě co má zbytečně váhu navíc.
Karbonová hřídel a odlehčený setrvačník a další komponenty jsi už pořešil ?
Jinak jo šel bych u baterie tou cestou menší kapacity takže 65-74Ah.

Pak i ta baterka bude zbytečná když vyházíš vše nepotřebné z auta.
Ono i alu kola se dělají speciální odlehčené a to je pak sakra znát na chování auta.
Možností je spousty a chápu že i baterie je jedna z věcí kde se dá ušetřit váha. Ale myslím si že bys našel víc věcí na autě co má zbytečně váhu navíc.
Karbonová hřídel a odlehčený setrvačník a další komponenty jsi už pořešil ?
Jinak jo šel bych u baterie tou cestou menší kapacity takže 65-74Ah.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Kazdy at si zacina preci u ceho chce 

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
já bych začal uvnitř 

- Přílohy
-
- ojnice_hollow_bmw.jpg (169.49 KiB) Zobrazeno 7439 x
“Ability is what you're capable of doing.”
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nj Hanzi, Ty jsi jiná liga, my obyčejní uživatelé hledáme úspory někde jinde..

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
-
- Člen Klubu
Moment jak s motobaterkou.. to znamená 6V ? Pak myslíte, že tohle zatočí s dvaapůlou ? https://www.autobaterie-pema.cz/autobat ... 03842.htmlHanz píše:Budu se opakovat, ale 318iS jsem asi týden jezdil s motobaterkou..
Má jen 9kg

A rezervu tu blbost ani hevírek už dávno nevozím..
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Totic píše:Moment jak s motobaterkou.. to znamená 6V ? Pak myslíte, že tohle zatočí s dvaapůlou ? https://www.autobaterie-pema.cz/autobat ... 03842.htmlHanz píše:Budu se opakovat, ale 318iS jsem asi týden jezdil s motobaterkou..
Má jen 9kgoproti 12V, 66Ah, 510A = 18 kg nebo 12V, 90Ah, 540A = 28kg !
Proc takovejhle nesmysl? Myslis,ze dnesni moto jsou na 6V?
Hanz mel na mysli neco takoveho...na nastartovani to staci,samozrejmne ne dlouhodobe,baterka by dostavala na frak a dlouho by nevydrzela ty startovaci proudy...
https://www.autobaterie-pema.cz/motobat ... 35498.html
- pavproch
Taky v m4Zlikovi nevozím zbytečnosti: rezervu, hever atak (enem sprej na opravu + doma mám na hromadě nachystanou rezervu, zvedák atd a drahá a junior mají instrukce co naložit a přivézt, kdybych někdy odněkud volal o pomoc....) ... a nevozím ani "těžké" knížky návodu k autu, ani tažné voko a další příslušenství (skivak atd). Navíc jako pití s sebou vozím enem půllitrovku, ne 2l PEt láhev.... ani ve středové opěrce nemám tuny zbytečností (enem lehkou titanovou žlicu a malý kapesní nožík + pár tužek - dřevených, ty píšou i mokré a nevyschnou) a malý bloček "hosipam" .... ani těžký autoatlas, vždy jen mapu příslušné oblasti, kam jedu....
-
- Člen Klubu
Jasně, že se to hodí jen do víkendovky a ne daily. No vida, cena super dokonce AGM, ale není tam psaná hmotnost.Pavel 528 píše:Totic píše:Moment jak s motobaterkou.. to znamená 6V ? Pak myslíte, že tohle zatočí s dvaapůlou ? https://www.autobaterie-pema.cz/autobat ... 03842.htmlHanz píše:Budu se opakovat, ale 318iS jsem asi týden jezdil s motobaterkou..
Má jen 9kgoproti 12V, 66Ah, 510A = 18 kg nebo 12V, 90Ah, 540A = 28kg !
Proc takovejhle nesmysl? Myslis,ze dnesni moto jsou na 6V?
Hanz mel na mysli neco takoveho...na nastartovani to staci,samozrejmne ne dlouhodobe,baterka by dostavala na frak a dlouho by nevydrzela ty startovaci proudy...
https://www.autobaterie-pema.cz/motobat ... 35498.html