Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E9x Bluetooth

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sqeezer

E9x Bluetooth

#1 Příspěvek od sqeezer »

Mám takovou zvídavou otázku. Podle všeho mám v autě bluetooth modul (podle VIN, anténa na střeše, a tvrzení prodejce. Do kufru jsem se zatím nedíval - v zimě se mi to nechce rozdělávat). Ale nemám v loketce kolíbku, jen záslepku. Ta je, nebo není nutná pro fungování bluetooth modulu?
Díky za názory, ty typu "bluetooth tam nemáš" prosím vynechte ;)
ugurundu

Re: E9x Bluetooth

#2 Příspěvek od ugurundu »

vem VIN akoukni se do dekoderu.

Jinak zalezi jake mas radio - zaklad / CCC / CIC
podle toho se to pak paruje.
alfonzo

#3 Příspěvek od alfonzo »

BT modul je pod podlahou kufru, což je podlážka volně ložéná. Kontrola zdali modul je či není je otázka 5 vteřin klidně i v - 20 °C :D
sqeezer

#4 Příspěvek od sqeezer »

Mám kombika, a co jsem koukal, tak je to hezky řádně přidělané, nic jen na nadzvednutí. Nicméně má otázka směřuje jinam. Je potřeba mít kolíbku v loketní opěrce, nebo ne? Pod záslepkou jsou konektory a já prostě nevím, jestli kvůli tomu, že nemám kolíbku, nemám na rádiu menu pro telefon. Nebo lze bluetooth používat i bez kolíbky?
A tedy pro pořádek, dle VIN AE85152 mám výbavu S644A, Preparation F Mobile Phone W Bluetooth.
rostak

#5 Příspěvek od rostak »

Já teda v loketce kolíbku mám, ale na Nokii 6230. Takže je vycvaknutá a BT používám normálně na Androidím telefonu... kod výbavy mám asi stejný S644 Preparation f mobile phone w Bluetooth...
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

sqeezer píše:Mám kombika, a co jsem koukal, tak je to hezky řádně přidělané, nic jen na nadzvednutí. Nicméně má otázka směřuje jinam. Je potřeba mít kolíbku v loketní opěrce, nebo ne? Pod záslepkou jsou konektory a já prostě nevím, jestli kvůli tomu, že nemám kolíbku, nemám na rádiu menu pro telefon. Nebo lze bluetooth používat i bez kolíbky?
A tedy pro pořádek, dle VIN AE85152 mám výbavu S644A, Preparation F Mobile Phone W Bluetooth.
podla vin mas bluetooth, modul MULF a radio professional.
Jasne ze sa da pouzivat "bez kolebky".
Jednoducho sparuj s telefonom pres radio a hotovo.
Na radiu pri zapnutom zapalovani stlac MENU a tam musi byt vidiet funkciu TEL. Potom v tom menu zapnes BT a sparujes telefon.
Tot vsjo.
Ak tam taku kolonku TEL nemas, alebo mas a nejde zapnut, tak potom mas vadny MULF modul (telefonny modul).
Casom velmi casto odchadzaju. Je mozna ich oprava, alebo vymena za "repasovany".
sqeezer

#7 Příspěvek od sqeezer »

@rostak a @airbone díky chlapi. Přesně tohle jsem potřeboval slyšet. Takže se zkusím dokopat k tomu rozdělat podlahu kufru, zkusit modul resetovat a případně jej nechat opravit.
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

sqeezer píše:@rostak a @airbone díky chlapi. Přesně tohle jsem potřeboval slyšet. Takže se zkusím dokopat k tomu rozdělat podlahu kufru, zkusit modul resetovat a případně jej nechat opravit.
resetovat sa neda, len opravit (ak je vadny).
sqeezer

#9 Příspěvek od sqeezer »

Za pokus ala Windows (zkusit vypnout a zapnout - prostě odpojit od zdroje) nic nedám :) Když se chytí, bude dobře, když ne, tak se půjde měnit. Přeci jen neumí streaming hudby, tak bych tam dal něco lepšího, když už se musí měnit.
mr_nitroz

#10 Příspěvek od mr_nitroz »

Pri kazdem zamknuti a odemknuti jednotka usne a zase probudi, odpojenim a znova pripojenim to neopravis. Bluetooth audio neziskas, protoze nemas CIC. Maximalne prehravani hudby z USB pri vymene jednotky za MULF2HIGH.
rostak

#11 Příspěvek od rostak »

Já sem to vyřešil tak, že jsem si za pár korun koupil z číny bluetooth audou receiver a propojil jack-jack do auxu. Telefon se k tomu připojí jako k bluetooth sluchátkům a zvuk streamuju tímto způsobem do repro v autě bez problémů...
airbone

#12 Příspěvek od airbone »

no hej ale to je nieco ine. Ziadna integracia - nemozes to ovladat cez volant, cez idrive apd. Je len na urovni pripojenia externeho zdroja cez AUX. Kvalita mizerna apd. Je to nieco na urovni FM transmitteru....
rostak

#13 Příspěvek od rostak »

A2DP má rozhodně lepší kvalitu zvuku než FM transmiter a ovládám to přes aplikaci na hodinkách, což je taky celkem pohodlný. Jako uznávám, že to je taková nouzovka, ale když člověk nemá CIC a ani USB v loketce tak je to poměrně levný funkční řešení...
velinsto

#14 Příspěvek od velinsto »

Ahoj, zkusím oživit toto vlákno.

mám nově 330i (vin KC23486) a ve výbavě uvedeno - 677 Hifi System Professional
a při přepnutí na BT se mi zobrazí hláška "mobile phone not installed". zajímalo by mě, jestli teda v tom rádiu BT je, nebo není a pokud není, jestli to vyřeším pořízením toho BT modulu (pochopil jsem, že se instaluje nekam do kufru).

díky
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

Rozhodne v tom CCC telefon neni a musi se dodelat. Zadna priprava tam taky neni, takze ta montaz nejaky cas zabere.

Mam vsechny veci ktere jsou potreba pro dodelani, ale bez jednotky telefonu, ta uz je pryc. Nechal bych to cele za 5000kc, komu by se to zdalo moc, tak mne se to zda adekvatni za neposkozene kabelaze, mikrofon, BT antenu a praci s vypreparovanim.
Odpovědět