Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pomoc při koupi E70 - EU vs USA

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Machy1987

Pomoc při koupi E70 - EU vs USA

#1 Příspěvek od Machy1987 »

Prosím, je nějaký rozdíl mezi EU verzí a US u X5 E70 4.8i ?

Případně jaký? Mám celkem pěknou nabídku na US
Naposledy upravil(a) Machy1987 dne stř 06.09.2017 12:52, celkem upraveno 1 x.
mitocross

Re: Pomoc při koupi E70 měchy

#2 Příspěvek od mitocross »

U E70 existuju mechy len na zadnej naprave - ich primarna funkcia je nivo. Vpredu su vzdy pruziny.
Mechy boli u normalnej E70 vzdy priplatkova vybava (220),tzn. standard su pruziny. Toto neplati u 7miestnej verzie, kde je naopak nivo vzadu uz v serii.

Moznosti su:
1.standard pruzinovy podvozok
2.standard + mechy vzadu (220) - aka komfortna vybava chudobneho muza
3.sportovy pruzinovy podvozok (226)- neskutocna hrkalka
4.sport+mechy (226+220)
5. Adaptive Drive (2VA =EDC tlmice+aktivne stabilizatory Dynamic Drive,u E70 vzdy spolu) na pruzinach
6. Adaptive Drive + mechy -(2VA+220) suverenne najlepsia volba

U niektorych motorizacii boli niektore moznosti obmedzene,resp. vopred dane...viz cennik.

Doporucujem moznost 6. pretoze mas to najlepsie z dvoch svetov (komfort, sport) a mozes si to prepinat za jazdy.
S odstupom potom snad 5.,2.,1.
Moznosti 3 a 4 nebrat - je to uskakana koza - pozor tychto aut sa v CR a v SR predalo velmi vela, pretoze kazdy chcel 'sportpaketovat' bez rozmyslu...

Moznosti u verzie s Msportpaketom (ten pekny bodykit, patri sem aj M50d):
A. standard bol pruzinovy podvozok myslim s moznostou este tvrdsieho nastavenia ako v sportpakete - nebrat - v kombinácii s velkymi kolami je to auto pre teenagerov...
B. Adaptive Drive (+moznost vzduchu vzadu)- uplne ten isty AD (2VA) ako ten hore - stlacenim tlacitka pri radiacej pake mas moznost zmeny - vlastne skoro dve auta v jednom a nemusis ani vlastnit nejaky "paket"...

X5M:
Ma v serii Adaptive Drive aj vzduch, ale jednotlive diely su trochu inak nastavene a este k tomu su tam dalsi asistenti jazdy.

Najlepsie to pochopis, ked si v Google najdes "E70 cennik" a otvoris si ho.
Ked preverujes konkretne vozidlo, zadaj VIN cislo do vyhladavania na stranke bimmer.work a da ti to vypis vybavy s akou auto opustilo fabriku.
Machy1987

Re: Pomoc při koupi E70 - EU vs USA

#3 Příspěvek od Machy1987 »

Trochu jsem upravil příspěvek, abych nezakládal další téma.
US vs EU verze viz 1. příspěvek
vlastnemec

#4 Příspěvek od vlastnemec »

Zadní světla - můžeš mít problém na STK (koupíš z vraku a možná ovladač), možná budeš mít navíc kolenní airbag, pak snad nějaká drobnost jako ladění rádia (us je tuším po půlkách a ne desetinách) - možná jde upravit jen přes diag.
haarosh

#5 Příspěvek od haarosh »

USA verzi 4.8i mám a rozdíly jsou ve světlech, kdy amíci blikají červeně. U mě to vyřešil předchozí majitel předěláním blinkrů do pozice couvaček. Na STK se jim z toho ježí chlupy na zádech, neodpovídá to velikostí a samozřejmě ani úhlem pohledu z boku. Zatím brblají, ale technickou vždy dají, když už je to jednou schválené. Každopádně Snejk mi říkal, že to dělal debil a stačí dát do blinkrů tuším zelené žárovky a bude to přes to červené sklo normálně blikat žlutě a nemusí se nic dalšího řešit. Další věc jsou budíky, které jsou v mílích, ale uvnitř jsou ještě menšíma číslama normálně kilometry. Dá se s tím jezdit, já to vyřešil přelepem z ebay za pár dolarů. A jak je zmiňováno výše, rádio je potřeba upravit přes diag. jinak toho tady moc nechytíš, jedou tam po půlkách, ne po desetinách. Opět vyřešeno Snejkem. Zbytek věcí už je asi jen otázka výbavy a nikoliv rozdílností verzí, nebo mojí neznalostí.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ještě co TCU, resp. bluetooth a mobil, funguje u nás normálně bez problémů? bude tam jiná verze sítě, takže vyměnit?
napadá mě, není jiné naladění podvozku?
jj, zelená a červená je žlutá :)

tady něco víc, cca uprostřed od uživ. CZX6
http://www.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=455465
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

a motor má jiný SW, bývají tam i nějaké sračičky navíc na lepší kontrolu emisí, USA auto otravuje s každou kravinou.
Odpovědět