Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 podvozek
E39 podvozek
Zdary, postupně s ochlazením se mi začaly při přejezdu kolejí a příčných rigolů objevovat asi 2 různé druhy ťukání. Přisuzuji to vůlím v nějakém uložení. Podle mého mechoše je to "v normě na ten nájezd", nicméně mě to vadí. Znamená to ale taky, že jemu se to nebude chtít hledat....
DOTAZ: existuje nějaká rozumná doporučená sada ramen/táhel/silentbloků, co už by ve 300tkm stála za to vyměnit? Vídám takové ty sady X dílné na přední/zadní nápravu, ale jemu se to moc nelíbilo, když jsme se o tom posledně bavili, z hlediska kvality (dělá v bmw autorizáku).
Díky za tipy, přiípadně pokud někdo dokonce prodáváte, tak i nabídky.
DOTAZ: existuje nějaká rozumná doporučená sada ramen/táhel/silentbloků, co už by ve 300tkm stála za to vyměnit? Vídám takové ty sady X dílné na přední/zadní nápravu, ale jemu se to moc nelíbilo, když jsme se o tom posledně bavili, z hlediska kvality (dělá v bmw autorizáku).
Díky za tipy, přiípadně pokud někdo dokonce prodáváte, tak i nabídky.
- Cossie
- Kontaktovat uživatele:
Re: E39 podvozek
Kdysi se tu řešilo, že tato sada/výrobce byla ok :https://auto.bazos.cz/inzerat/79903295/NapravaRamena10-Dilset-predramen-NemvyrATP-na-BMW-E39.php a v těhle km bych to vyměnil všechno ..
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
- soukupadam
Lemforder LMI je origo pro E39
sada ramena, tyčky, táhla řízení kolem 11 tis.
sada ramena, tyčky, táhla řízení kolem 11 tis.
Po zime to budu muset taky resit a bylo mi jednoznacne doporuceno koupit orig. dily v BMW. Ja osobne to tedy budu kupovat v nemeckem BMW.
- soukupadam
Tak Lemforder maj vybroušený (odstraněný) logo BMW, a stojej asi 4x míň, když je nekoupíš přímo v BMW.
Sada ATP na celé auto z eBay a vydržela na sníženém tvrdém podvozku cca 90tis km, za ty Kč (cca 6tis cca 5let zpátky) se můžu na celý LM .-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Já bych se toho ATP taky nebál, co jsem koukal, tak recenze jsou vesměs pozitivní, samozřejmě, že to nebude s výdrží jako Lemförder, Meyle HD - ty bych koupil nicméně radši už kvůli pocitu. Ale nechci to kupovat z ebaye nebo alibaba....
Nabízí tu někdo na klubu podvozkové díly?
Nabízí tu někdo na klubu podvozkové díly?
Jenom takový můj menší poznatek - meyle HD už bohužel šlo s kvalitou také rapidně dolů takže dle mého názoru je dnes už volba jedině lmi.
A musím souhlasit s tím, že je pravdou, že díly lmi jsou opravdu úplně to samé co se dodává do bmw jako nd, akorát s tím rozdílem, že jsou na nich vybroušeny znaky a není na nich tak obrovská marže jako u bmw dealera
A musím souhlasit s tím, že je pravdou, že díly lmi jsou opravdu úplně to samé co se dodává do bmw jako nd, akorát s tím rozdílem, že jsou na nich vybroušeny znaky a není na nich tak obrovská marže jako u bmw dealera
jj, už jsem to zachytil i na nějakém subaru fóru, tam si psali, že se to dává origo do bmw
Je to tak meyle HD je na prd,najeto 50tis ,loni jsem dával LMI ,podívej se na eshop Autodíly cardo tam jsem kupoval mají slušné ceny
Misanek píše:Jenom takový můj menší poznatek - meyle HD už bohužel šlo s kvalitou také rapidně dolů takže dle mého názoru je dnes už volba jedině lmi.
Že je na dílu vybroušené logo BMW ještě neznamená, že jde o stejný díl, jako origo. Často jen dotyčný výrobce používá stejnou formu/zápustku jako na origo díly, ale samotné čepy, silenty atd můžou být jiné. Vlastní zkušenost:)
Pořád je ale Lemforder nejlepší možnost v náhradách.
Jo, to máš pravdu
kolik vydržel ten lemforder ? dá to aspon 200tis km ? nebo je to jen o něco lepší jako ostatní...¨
Originální přední náprava vydrží cca 250-280 kdy se mění ramena a dalších pár desítek tisíc než se mění další čepy ...zkušenost z e60ky kde u originálu 280tis ramena na výměnu jinak vše ostatni ok stále.
u e39 či e38 nevím kolik to vydrží ale origo by mělo hodně. Museli bychom vědět zda díly ve fabrice mají jinou linku na origo BMW a jinou linku na lemforder klasika pro aftermarket ...
Taky by mě zajímalo zda pro západní trh se vyrábí kvalitnější díly a pro ostatní je to průměr nebo druhá jakost ale toto fakt nevím co se týče ramen a čepů. Chtělo by to někoho z oboru.
To stejné jako zákazníci Bilsteinu tlumiče na BMW kdy někteří jej velice chvalí a jiní nadávají jak tečou ....tak potom tomu nerozumím zda jsou ruzné kvality které jdou do prodeje... nebo se dělají kopie a ty zaplavují náš trh ...
Jak poznáte originální LMI od falešné napodobeniny ?
Originální přední náprava vydrží cca 250-280 kdy se mění ramena a dalších pár desítek tisíc než se mění další čepy ...zkušenost z e60ky kde u originálu 280tis ramena na výměnu jinak vše ostatni ok stále.
u e39 či e38 nevím kolik to vydrží ale origo by mělo hodně. Museli bychom vědět zda díly ve fabrice mají jinou linku na origo BMW a jinou linku na lemforder klasika pro aftermarket ...
Taky by mě zajímalo zda pro západní trh se vyrábí kvalitnější díly a pro ostatní je to průměr nebo druhá jakost ale toto fakt nevím co se týče ramen a čepů. Chtělo by to někoho z oboru.
To stejné jako zákazníci Bilsteinu tlumiče na BMW kdy někteří jej velice chvalí a jiní nadávají jak tečou ....tak potom tomu nerozumím zda jsou ruzné kvality které jdou do prodeje... nebo se dělají kopie a ty zaplavují náš trh ...
Jak poznáte originální LMI od falešné napodobeniny ?
Přispěji svojí troškou taky. Lemforder je to nejlepší co se dá koupit. Prošel jsem si tím u VW B5 kde je přední náprava vyhlášená. Začínal jsem nejlevnějším shitem asi za 3500 z aukra po 10tkm byla totálně na hadry. Dal jsem Meyle HD za necelejch 8k a po 60tkm silentbloky na hadry- kuláky v pohodě. Tak jsem vzal z hrnečku 12k a koupil Lemforder. Světe div se je tam zatím asi 130tkm a nikde není známka opotřebení. Silentbloky nejsou zpuchřely ani prachovky na kulákách nevypadají zle.
Meyle HD mi nesmí do auta. Tyčky stabilizátoru na BMW po 10tkm na hadry silentbloky, čepy opět OK. Termostat od Meyle nechodil už od začátku. Takže od té doby jedině Wahler. Člověk si tím musí projít...
K tomu jak poznat faleš nevím. Ještě se mi do ruky nic podezřelého nedostalo. Kupuju u odzkoušených prodejců a nemám problém. Většina prodejců dováží díly z Německa tak jako oleje.
Meyle HD mi nesmí do auta. Tyčky stabilizátoru na BMW po 10tkm na hadry silentbloky, čepy opět OK. Termostat od Meyle nechodil už od začátku. Takže od té doby jedině Wahler. Člověk si tím musí projít...
K tomu jak poznat faleš nevím. Ještě se mi do ruky nic podezřelého nedostalo. Kupuju u odzkoušených prodejců a nemám problém. Většina prodejců dováží díly z Německa tak jako oleje.