Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 světlomety

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Misanek

Re: e39 světlomety

#21 Příspěvek od Misanek »

:lol: Tak aspoň že sis páteční večer náležitě užil :D

Paraboly, resp. projektory asi jenom tak sehnat jako díl od BMW, který by měl své číslo nepůjde, jelikož samotné světla kompletuje externě jiná firma (v tomhle případě Hella). Každopádně někde ty projektory sehnat jistě půjdou vzhledem k tomu, že se normálně vyměňují. Ovšem otázka je kde, aby člověk nekoupil nějaké číny
zedmen

#22 Příspěvek od zedmen »

já bych už do "halogu" nešel ani za nic=to raši se nechat zabít...divím se,že si ještě s těma bludičkama někeho nezabil...já malem skoro de facto ano a to na označeným přechodu v bilé bundě a hrkal pomalej než fáršule(autoškola)...ono se to poddá až pohrkáš náků tasu okrsku 2.-3.třídy a ani dálky ti to nevysvítí nebo v protivky jeden shit za druhým a hledj serpentiny...to pak se i zadlužíš abys měl i ty xenony...věř mi...měl jsem i jiný bimmery a u bavců sů lichty celogenerační rakovinný dědičný nádor a ne už nemoc.....to už vyhrkaný fordky ze 60.-90 let svítily líp než bawec...až 2x-5x málem někoho sejmeš a to pohrneš doslova krokem pak se upíšeš kde kemu na nové světla...
marekparek

#23 Příspěvek od marekparek »

no my s tím moc nikde po krajích nejezdíme a v Praze je většina míst osvětlených. Ale jak vás tak poslouchám asi brzo ten verk hodím ze skály a budu mít klid. Vždycky jsem byl proti investování peněz do auta a teď máme dvě a jenom do toho sypu prachy a vymejšlim jak bych na opravách ušetřil. Zkušenost mi však říká, ušetřit moc nejde
Naposledy upravil(a) marekparek dne čtv 16.03.2017 11:11, celkem upraveno 1 x.
wehrwolf

#24 Příspěvek od wehrwolf »

včera jsem náhodou narazil na článek o renovaci parabol,bohužel jsem ztratil odkaz na něj.
tam bylo posáno,že se vrstva nanáší po předchozí odstranění původní tzv. napařováním hliníku,.....ale ta hliníková vrstva se musí uzavřít vrstvou křemíkovou/tam jsem nepochopil,zda se jedná o lak nebo způsob podobný předchozímu/,....no prý málo kdo tohle má/technologii/ nebo se prostě na uzavíraí vrstvu vysere a pak je výsledek jak výše někdo popisoval=00 hovno za pár měsíců a zbytečná práce,neboť hliník je sám o sobě vysoce oxidační.
Já mám cca 3 tím rokem pokovené paraboly a bez problému či úbytku světla,a soused přs pár baráků dál to má asi 4 roky a taky zatím bez problému.
jaradaf

#25 Příspěvek od jaradaf »

Zdarec v e spolek.
Mam upadly tycky na svetlech poface nejdou rozlepit ma nekdo zkusenosti s temito kryty musim ty stare rozbit abych ty tycky vymenil :x .

https://auto.bazos.cz/inzerat/79595404/ ... svetel.php
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Prý by to mělo jít vyměnit zezadu - bez sundání krytu. Ale to musí být slušná pakárna a záleží kde se ty tyčky zlomily...protože se většinou zlomí tak, že ta část s "kuličkou" zůstane v uložení a to je pakárna vytáhnout i když k tomu je dobrý přístup...natož v zadělaném světle...
Já jsem si světla repasoval loni sám, mám taky po face, a dával jsem i nový projektory a nový plexi (já měl plexi totál neprůhledný...odřezával jsem ho vibrační rezačkou) A jsem spokojenej, ten rozdíl proti vysvíceným projektorům byl šokující :-)
Projektory a plexi jsem kupoval na http://www.autotechnik.sk a stálo to 7.200,-
Odpovědět