Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 přední sportovní pružiny
E60 přední sportovní pružiny
Chtěl bych snížit předek o cca 2cm, má někdo zkušenost jaké použít pružiny, když je ve výbavě napsané S226 Sports suspension settings? Počítám, že je už to nyní snížené o nějakých 1,5-2cm nebo se pletu? Pokud bych vybral třeba sportovní pružiny s hodnotou snížení -35mm, mělo by pak dojít ke snížení o nějakých tedy ještě dalších 1,5-2cm? Lze to takto provést a jen za ty stávající prohodit? Díky
- Přílohy
-
- IMG_20170805_140231~01.jpg (68.8 KiB) Zobrazeno 7564 x
Re: E60 přední sportovní pružiny
Pokud je ve výbavě sportovní podvozek, můžeš to ještě o kus shodit pomocí Mpacket podvozku. Ale vzhledem k tomu že to chceš posadit ještě o 2 cm dolu tak to pro tebe bude nedostačující.
Pokud budeš měnit pružiny za jiné, myslím že by bylo dobré k tomu pořídit i adekvátní tlumiče.
Btw. Čeho se snažíš dosáhnout? Už takhle je to tak nízký že se nedá zaparkovat u většiny obrubníků
Pokud budeš měnit pružiny za jiné, myslím že by bylo dobré k tomu pořídit i adekvátní tlumiče.
Btw. Čeho se snažíš dosáhnout? Už takhle je to tak nízký že se nedá zaparkovat u většiny obrubníků

Pokud máš paketový podvozek tak ten má o 15mm nižší pružiny než standartní podvozek, takže pokud koupíš sportovní pružiny ať už H&R nebo Eibach (oboje -30mm) tak ti to padne dolu oproti současnému o 15mm, tlumiče tohle "decentní" snížení poberou, určité vůle na nápravách se ti ozvou krapet dřív než u paketovýho podvozku.
Osobně jsem měl na e61 M paket přední pružiny H&R (tuším právě těch -35mm) a podvozek lehce přitvrdil a byl čitelnější. Snížení tak akorát, co se obrubníků týče tak je jedno jestli máš výšku paketového podvozku nebo jsi o 15mm nižší, u obojího si musíš dávat pozor.
Dnes bych volil pružiny Eibach -30mm, jsou komfortnější.
Osobně jsem měl na e61 M paket přední pružiny H&R (tuším právě těch -35mm) a podvozek lehce přitvrdil a byl čitelnější. Snížení tak akorát, co se obrubníků týče tak je jedno jestli máš výšku paketového podvozku nebo jsi o 15mm nižší, u obojího si musíš dávat pozor.
Dnes bych volil pružiny Eibach -30mm, jsou komfortnější.
- Přílohy
-
- SAM_2253.JPG (186.14 KiB) Zobrazeno 7544 x
-
- SAM_2213.JPG (172.39 KiB) Zobrazeno 7544 x
-
- SAM_2204.JPG (192.15 KiB) Zobrazeno 7544 x
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
- Člen Klubu
Seriovej podvozek vepředu má od středu pokličky po horní lem tak 38,5cm. Od toho to můžete odvíjet.
Pomýšlím taktéž nad pružinama AP Sportfahrwerke nabo Eibach Prokit obojí -40mm.
Jen zjišťuju, které jsou jak komfortní bo není dobrý mít z 5er motokáru.
Pomýšlím taktéž nad pružinama AP Sportfahrwerke nabo Eibach Prokit obojí -40mm.
Jen zjišťuju, které jsou jak komfortní bo není dobrý mít z 5er motokáru.
No mám v papírech sportovní podvozek, teď jsem na to znovu koukal a od středu mám po lem přesně 35cm, mezera je asi 2cm, tak to radši pokoušet víc nebudu.
- Přílohy
-
- IMG_20170812_104151~01.jpg (75.77 KiB) Zobrazeno 7498 x
-
- Člen Klubu
Má někdo lidi zkušenosti se Sportfederung S226A (popř. s DynamicDrive) vs. M-suspension S704A ??
Nakolik je to rozdílný ve snížení a tuhosti? Co se jak chová?
Nakolik je to rozdílný ve snížení a tuhosti? Co se jak chová?
S226 Sportfederung jsem měl z výroby společně s Dynamic drivem, nicméně sem auto koupil už se značně unavenýma tlumičema i pružinama. Takže když jsem těď měnil za M technik podvozek (protože ten S226 se blbě shání) tak výsledek byl, že auto je výrazně tužsí a šlo cca 1,5cm nahoru 
Ať tu jenom neplácám, pokud řešíš komfort tak jezditelný to pořád je bez problémů. Případně pokud si pražskej, můžeš se stavit a porovnat.
edit: Tak teď jsem si všiml, že do té Prahy bys to měl daleko

Ať tu jenom neplácám, pokud řešíš komfort tak jezditelný to pořád je bez problémů. Případně pokud si pražskej, můžeš se stavit a porovnat.

edit: Tak teď jsem si všiml, že do té Prahy bys to měl daleko

-
- Člen Klubu
Jo to je potom docela unikátní spojení, protože M-podvozek s dynamicem se myslím nedělal, ale klidně proč ne.
Já ty SACHS Sportfederung docela vídám na shopech a prý jsou pro DD naladěný taknějak měkkší. Snížení vypadá, že bude po zajetí asi podobný. Unavenej měkej tlumič a pružina udělá vždy rozdíl proti novým tužším. Ještě se náhodou zeptám délka pístnice obou tlumičů před a po výměně byla stejná-zkrácená? Jinak snížení by mohlo bejt od středu po lem cca 36,5cm, což?
No a jinak v Praze jsem byl min.pátek "na Letný" a docela v pohodě, malej provoz. Ale na D1 to mě už nasr*lo. Je tam mnohem víc úseků v opravě a uzavírek než vloni, pořád min.půlka trasy hrbolatá jak pr*el a cestou z5 když jsem zrovna spěchal kolona 4km skrz bouračku ..ani D1info mě nezachránilo. Tak jsem se rozhod, že tam následující 3 roky nevjedu dokud ta jejich "technologická přestávka" neskončí.

No a jinak v Praze jsem byl min.pátek "na Letný" a docela v pohodě, malej provoz. Ale na D1 to mě už nasr*lo. Je tam mnohem víc úseků v opravě a uzavírek než vloni, pořád min.půlka trasy hrbolatá jak pr*el a cestou z5 když jsem zrovna spěchal kolona 4km skrz bouračku ..ani D1info mě nezachránilo. Tak jsem se rozhod, že tam následující 3 roky nevjedu dokud ta jejich "technologická přestávka" neskončí.

Co se týče délky pístnice tak nevím. Objednal sem to na eshopu a odvezl mechanikovy, takže nebyla možnost to porovnat. Nicméně kupoval jsem to i s M pružinama, takže i kdyby byli kratší tak by to myslím nemělo vadit.
Jinak teď jsem měřil tu vzdálenost od středu pokličky k lemu blatníku a je to cca 35,5cm.
Jinak teď jsem měřil tu vzdálenost od středu pokličky k lemu blatníku a je to cca 35,5cm.
-
Nevíte někdo jakýma barevnýma puntíkama jsou značené m paketové pružin? případně na jakých stránkách jste koupily sportovní pružiny, díky
M paket černé pružiny a tuším oranžový puňťa, h&r nebo eibach asi nejlépe na e bay, levný a hlavně hned dostupný bez čekání.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
Origo pruziny mam dva oranzove a jeden bilej punta, mohl by nekdi s paketem kouknout za kolo jak jsou barevne, budu kupovat starsi a nerad bych se napalil, diky
ja myslím že to podle toho nepoznáš, těch pružin je moc typů, objednavají se přes konfigurator pružin v ASAPu dle vinu auta a přesné výbavy. nejsou jen Mpaketové a normální, ale taky když máš komforty, panaoramu atd, tak už jsou jine, když máš další věci, zase jsou jiné atd.
-
to jich je tolik druhů jo?:O, Každopádně kdyby byla nějaká tabulka s tim barevnym označenim tak by se to asi dohledat dalo, no vypadá to že koupim eibachy -30mm a bude