Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e93 2007 zamknutie a odomknutie bez autobaterie
e93 2007 zamknutie a odomknutie bez autobaterie
Zdravim vsetkych! Poradi mi niekto ako zamknem a odomknem auto s klucom a odpojenou autobateriou? Robim mensiu upravu s volantom a potrebujem odpojit airbag, vybrat volant a mat ho mimo priestoru auta, ale pri uzamykani auta sa okna elektricky dotahuju a kufor, kde je bateria dotahuje takisto elektrickym motorcekom..
Vie mi niekto poradit ako odist, nechat odpojenu autobateriu a zamknut dvere i kufor a neskor opat bez problemov odomknut?
Vopred dakujem!!
BMW 325i, 2007, e93
Vie mi niekto poradit ako odist, nechat odpojenu autobateriu a zamknut dvere i kufor a neskor opat bez problemov odomknut?
Vopred dakujem!!
BMW 325i, 2007, e93
Re: e93 2007 zamknutie a odomknutie bez autobaterie
a proc ji odpojujes
pokud vyndas airbag a nezapnes klicek tak se nic nestane 

e93 asi ma zamek na kufru,ale zabouchnout kufr s odpojenou baterkou treba u e92 ktera zamek nema tak se do toho uz v zivote nedostanes...
Preco? Staci sa napojit vpredu na terminaly a pohodlne si otvoris...
prave ze ne kdyz je to vzadu rozpojeny tak to do pojistek neprojde.
hansm5 píše:a proc ji odpojujespokud vyndas airbag a nezapnes klicek tak se nic nestane
hmm...to je tiez moznost. Vybrat airbag so zapojenou autobateriou a auto elektronicky normalne zamknut...a keby aj zapol klucom, maximalne zahlasi, ze je chyba v airbagu, ale auto by bolo aj pojazdne, no nie?

Naposledy upravil(a) zlatnik dne čtv 12.10.2017 19:33, celkem upraveno 1 x.
no z mojho laickeho pohladu kufor normalne zatvorim, ale motorcek ho este navyse dotiahne a ,,pricucne,, asi cca 5mm este...skusal som zatvorit s odpojenou bateriou a klucom, a neslo ani dotlacit na fest, to je proste uloha motorceka..ono ten kufor je napojeny aj na hydrauliku, kedze je to kabriolet a so strechou sa zaroven aj kufor otvara..asi preto to maju e93 takto riesene a e92 nie..mas pravdu, do kufra by som sa asi uz nedostal, i ked...musi existovat nejake servisne nudzove riesenie...de-nitro píše:e93 asi ma zamek na kufru,ale zabouchnout kufr s odpojenou baterkou treba u e92 ktera zamek nema tak se do toho uz v zivote nedostanes...
Ale ten napad s airbagom, ze vybrat a nechat len prazdne odpojene konektory neznie zle..
PetoK píše:Preco? Staci sa napojit vpredu na terminaly a pohodlne si otvoris...

Ma niekto z vas e93? rocnik 2007 a vyssie?
Takze som to prebral s jednym mechanikom...
Na odpalenie airbagu staci aj staticka elektrina. Odpojit baterku, odpojit airbag, zapojit baterku, zamknut auto. Potom odomknut, odpojit bateriu, dat airbag, a zapojit baterku...ak vysvieti airbag, to zresetuje univerzalna diagnostika ale vacsinou zevraj netreba..

Na odpalenie airbagu staci aj staticka elektrina. Odpojit baterku, odpojit airbag, zapojit baterku, zamknut auto. Potom odomknut, odpojit bateriu, dat airbag, a zapojit baterku...ak vysvieti airbag, to zresetuje univerzalna diagnostika ale vacsinou zevraj netreba..

pojizdne bude normalne,akorat ti pokud zapnes klicek nebo nastartujes,zustane svitit kontrolka airbagu,kterou kdyztak smazes diagnostikouzlatnik píše:hansm5 píše:a proc ji odpojujespokud vyndas airbag a nezapnes klicek tak se nic nestane
hmm...to je tiez moznost. Vybrat airbag so zapojenou autobateriou a auto elektronicky normalne zamknut...a keby aj zapol klucom, maximalne zahlasi, ze je chyba v airbagu, ale auto by bolo aj pojazdne, no nie?

Netaraj... startovacie terminaly pri motore su priamo spojene s +/- polmi na bat. Staci vpredu pripojit nejakymi start kablami druhe auto, resp.inu bat, prip. riadny zdroj a vsetko ozije akokeby si tam mal svoju bat. Samozrejme za predpokladu ze +svorka v kufri sa nedotyka kostry...de-nitro píše:prave ze ne kdyz je to vzadu rozpojeny tak to do pojistek neprojde.
co to je za blbost, je to normální paralerní spojení, pokud nebude v kufru v ležet plus na kostře tak to uplně v pohodě pujdede-nitro píše:prave ze ne kdyz je to vzadu rozpojeny tak to do pojistek neprojde.
to je blbost, když si oblečeš svetr tak ho můžeš vystřelit aji s odpojenou baterkou, tzn odpojovat baterku je blbost,. druhá věc je že potřebuješ odemčít volant, takže s odpojenou baterkou to těžko půjde. bud první vycvakni airbag, potom vypni klíček, odpoj airbag, zamkni auto a pak opačný postup, nebo si odpoj baterku před odpojením airbagu, ale je to zbytečnost. pokud se teda bavíme o airbagu řidiče ve volantu.zlatnik píše:Takze som to prebral s jednym mechanikom...
noo uz je to vyriesene
vsetko ok

Napokon som to vyriesil tak, ze som odpojil bateriu, vybral airbag, volant, auto ostalo len privrete...doma urobil co som potreboval, pak nasadil volant, airbag, zapojil bateriu a auto zamkol...ziadne hlasky nevyhadzovalo, je to okJaraX píše:to je blbost, když si oblečeš svetr tak ho můžeš vystřelit aji s odpojenou baterkou, tzn odpojovat baterku je blbost,. druhá věc je že potřebuješ odemčít volant, takže s odpojenou baterkou to těžko půjde. bud první vycvakni airbag, potom vypni klíček, odpoj airbag, zamkni auto a pak opačný postup, nebo si odpoj baterku před odpojením airbagu, ale je to zbytečnost. pokud se teda bavíme o airbagu řidiče ve volantu.zlatnik píše:Takze som to prebral s jednym mechanikom...