Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 4.8is ... zkusenosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
laik

Re: X5 4.8is ... zkusenosti

#461 Příspěvek od laik »

Vyčistit vanos? :shock: To se dělá?
Já myslel, že se jen vymění většinou za repas, protože tam něco nevím co odejde.(gumičky?manžety?)
Co vím, tak vanos jede pořád a když umírá, tak je hlučnější a motor nejde dobře od spoda.
Že by mohl nějak blbnout jsem tu ještě nečetl.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#462 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tadááá zkušenost lehkou sice jen ze 4,4i :) a když je premiéra X5 dostala fungl novej vnitřek v převodovce vč. hydroměniče a komplet ramena a vše vzadu, stala se z toho víkendovka, která teď už pomalu nic nenajede.
Obrázek
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od Kolafa »

[quote="Arnie_one"]Tadááá zkušenost lehkou sice jen ze 4,4i :) a když je premiéra X5 dostala fungl novej vnitřek v převodovce vč. hydroměniče a komplet ramena a vše vzadu, stala se z toho víkendovka, která teď už pomalu nic nenajede.

hmm, tak to gratuluju! At slouzi a dela radost.

ja tu moji mam taky jako "vikendovku", i kdyz zrovna dneska jsem s tim i praci, pac uz jsem zapominal ridit!

jinak co stala repase prevodovky????

ps. ještě, že já tam tu rafičku spotřeby nemam, by mě jeblo :-D
martin-leon

#464 Příspěvek od martin-leon »

jinak co stala repase prevodovky????

ps. ještě, že já tam tu rafičku spotřeby nemam, by mě jeblo :-D[/quote]
Mi to na jaře lehce kopalo sem tam při prudším rozjezdu...vytáhli hydromenic zdiagnostikovali vyměnili dva solenoidy +kontrola na stolici,doplnění oleje byl na podzim měněny .cena byla cca 23000,- bez dph
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#465 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ma to pribeh, poprve jsem nechal hydromenic delat u K...... porad to na 1 kopalo jeste dalsich 100kkm, nu co no, jezdilo a doslo to tak daleko ze v Breznu 2017 na ceste vychcal olej, total kaput hydromenic nemel lopatky. Nakonec po hodne dlouy dobe, komplet rychlosti novy lamely ( zf JI) VSECHNY nova tesneni seloindy, snad jen nikasilovy kanlky ok a hydromenice 18500 bez dph, kdyz si clovek rekne jaky jiny auto za to??? Tak sem rad tu prevodovku opravil a zena je spojena .
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#466 Příspěvek od Kolafa »

martin-leon píše:jinak co stala repase prevodovky????

ps. ještě, že já tam tu rafičku spotřeby nemam, by mě jeblo :-D
Mi to na jaře lehce kopalo sem tam při prudším rozjezdu...vytáhli hydromenic zdiagnostikovali vyměnili dva solenoidy +kontrola na stolici,doplnění oleje byl na podzim měněny .cena byla cca 23000,- bez dph[/quote]

rozumna cena ..... tady manik zrovna pise, ze koupil novou prevodovku ZF 6HP26X
já se obávám, že budu mít jinou ....

no ale cena 138000rublu, coz je v CZK zhruba 70tis. Na to, ze mi repasi v ZF Pakfa nabizeli za 135tis ..... :roll:

https://www.drive2.ru/l/485172975847342635/
martin-leon

#467 Příspěvek od martin-leon »

rozumna cena ..... tady manik zrovna pise, ze koupil novou prevodovku ZF 6HP26X
já se obávám, že budu mít jinou ....

no ale cena 138000rublu, coz je v CZK zhruba 70tis. Na to, ze mi repasi v ZF Pakfa nabizeli za 135tis ..... :roll:

https://www.drive2.ru/l/485172975847342635/[/quote]
Jinak jak jsem se ptal kompletní repas 95,-tkc s dph , dělají to u Brna.Velmi ochotní a znali .Bavil jsem se s mechanikem a problém u těchto převodovek je centrální mazání jestli funguje nebo ne nehlídá žádné čidlo.Pripadny problém odhalí při testu.Jinak jezdíš jezdíš a najednou nejezdis.....jednou za třeba 5.let by bylo vhodné asi při výměně oleje nechat všechno projít a otestovat.Nez se pak divit.Prece jenom není to nový vůz.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#468 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Repas u ZF stoji 49 tis tech uvadenych 90 je mimo. Za 120 je nova. Ono z 90% staci repasovat/koupit hydromenic, popripade lamely rychlosti a tesneni. Selenoidy a niklasilove kanallky se snad nikdy nepooo...
Problem je v proplachu, nejlepsi je celou rozebrat a vse kus po kusu cistit rucne, ale na to nikdo nema cas, tak sem cistil 5 lamel na jednicku a to stejeny 2,3 ty slavny pruplachy to je pekna blobost. Proc to vim poprve jsem to nechal delat s opravenym hydromenicem, nikdo Vam ho nevyvazi a netlakuje NIKDO. Lepsi je koupit novy, pokud se chystam na repsas.
Klidne byc Vam nohl ted demosnstrovat jak 5zf se chova lepe nez 6zf :)
martin-leon

#469 Příspěvek od martin-leon »

[quote="Arnie_one"]Repas u ZF stoji 49 tis tech uvadenych 90 je mimo. .......Mimo to není to je cena v servisu.Samozrejne když se to dělá doma cena je dole..to máš s brzdami se vším...ale 99% lidí si určitě nebude vrtat samo do automatu.Vice méně jak jsem mluvil s tím mechanikem repas je že dají nové střeva..a solenoidy odchází ..tak jak všechno..já měl jeden mrtvý a druhý nacly a bylo to dost poznat..při ostřejším rozjezdu..jinak při light jízdě více méně nic..
TANN3R

#470 Příspěvek od TANN3R »

Arnie tady celou dobu píše o repasu petikvaltu, tam je ta cena podstatně nižší, než šestikvalt.
laik

#471 Příspěvek od laik »

Arnie_one píše: Klidne byc Vam nohl ted demosnstrovat jak 5zf se chova lepe nez 6zf :)
6zf by měla být chytřejší = lepší, jak jsi to myslel?
U 5zf byl můj subjektivní pocit první měsíc takový to zklamání, že 6q je lepší.
Pak jsem si zvykl na zvuk V8 a 5q se mi líbí víc ;)
(moje první bmw v8 po 4válcových naftách, pořád jsem měl pocit, že motor běhá ve vysokých otáčkách, ale měl jen 3000 - 3500 rpm)
Arnie, prosím tě, zajímalo by mě, jak ti blbnul vanos? Máš M62? Asi se to tady rozjelo ve špatným vláknu.

Tannere, u 6zf je i obyčejná výměna oleje dražší, si myslím?
TANN3R

#472 Příspěvek od TANN3R »

Arnie to asi myslel tak, že repasovaná 5hp řadí líp, než 6hp před smrtí.
I výměna oleje bude na 5hp levnější, ale ten rozdíl není nijak markantní. To spíš když nastane problém a musí se převodovka opravovat, tam už je rozdíl velkej. U 6hp prostě většinu problémů způsobuje mechatronik, kterej je drahej.
laik

#473 Příspěvek od laik »

Na druhou stranu psát o pocitech, která jak řadí, když třeba nevím jak by měla správně řadit...
Jedině se svézt a porovnat převodovky po repasi.
Ale i tak bude 5q asi víc měkká a na ploužení okolo komínu je to balzámek ;)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#474 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ja pise Tanner, je to presne tak mluvim o 5q ne 6q, 5q na servis je "prijatelnejsi" do 50 se clovek vejde.
Zf6 v 7er zf5 v x5 nejde srovnavat, u 7er je chytrejsi presnejsi vic vi jak chci jet, je agilnejsi, lepsi rekace, plynulejsi a ma hlavne 6q.
Na druhou stranu 5q kdyz dela co ma je u x5 suprova, proste dobre radi a nedela bordel, vic neocekavam.

Laiku: bys to musel zazit rad bych ti ten rozdil ukazal, kdyz je uz "nacata" a skoro "nova" mas takovej dobrej pocit s tim jezdit, kdyz cekas kdy udela chybu a zavibruje, kopne sptane zaradi, neudrzi otacky...........aaaaaaaaaaa ono prd je proste perfektni a dela co ma :)
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#475 Příspěvek od Kolafa »

[quote="Arnie_one"]Repas u ZF stoji 49 tis tech uvadenych 90 je mimo. Za 120 je nova.

viz nabidka ZF .......
Přílohy
ZF.jpg
ZF.jpg (93.17 KiB) Zobrazeno 2631 x
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#476 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ahoj a ptal jsi se na 5ZF nebo 6ZF a X5 nebo E65 ?
A jak ti píše max (není běžná co jsi poptal ? :) ), když se mění úplně všechno (tzn zůstane karusel), jak jsem psal já repas hydroměniče je 3,5-12, jak Kapsh (fakturu mam na prvni repas od nich) tak Blučina (repas) (ZF, jedna rychlost (všechny lamely) je tuším kolem 3,5tis x 5 (většinou je na kašu 1,3 + to gufero mezi mot a prevod + konktor. je 2,5tis + olej a filtr, práce samozřejmě. Jak psal Tanner ja si díli poscháněl sám (od všech) a mechoš dal dohromady a jelikož jsme telata, dělalo se to 3x + drobný věci kolem, jako to vyndat atp.
Pak jde o to co kdo z tebe chce vytlouct, že.....
Takže rozhdoně na 5ZF je mimo, ale když je to někdo ochotný zaplatit........
PS: jinak v ETK je to +- jak píšu já, tak nedává smysl koupit za 112 když +- 130 je nová nebo ?
laik

#477 Příspěvek od laik »

Arnie, mě nic nekope ani nevibruje. Jen 4.a5. zařadí nějak váhavě, někdy jakoby na dvakrát třeba po 2 vteřinách. Asi to bude normální u 5ZF, ale píše se tady hodně o lamelách, jestli ta moje třeba nekončí. Jezdím hodně klobouk, tak možná chudina neví, co má dělat. :D Když jedu víc do otáček, tak to neudělá. Porovnat jsem myslel samozřejmě stejnou převodovku ve stejným autě, takže jako 4 auta. Blbě jsem to napsal. 750ku má mladý a to je úplně jinak, takže vím kulový.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#478 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Laik: no právě to dělat nemá, ta váhovost a pomalost, ale to neřeš jestli ti řadí, jak říkáš, tak to bych nikdy nerepasoval, to je blbost. Mě kopala na dojíždění 1 a to hodně, nedržela otáčky a chcal z toho olej, byla pomalá při podřazení 1sek než se rozjela, měla to prostě za sebou.
laik

#479 Příspěvek od laik »

Arnie dík, na repas to určitě není, s tím mým nájezdem vydrží asi ještě dlouho. ;)
Při servisu s tím dám zajet JaraXovi a nebo třeba někoho potkám.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

Re: X5 4.8is ... převodovka

#480 Příspěvek od Kolafa »

tak jsem se cvičně zeptat v autorizáku, co by stála nová převodovka.

přišla mi cena 147 624Kč včetně DPH, což se mi zdálo podezřele málo.
takže po kontrolním dotazu mi bylo sděleno, že novou už neseženu,
že to je taktéž firemní repas ........

voila, snad mi vydrží ta moje ještě dlouho .....
Odpovědět