Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 550i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
toy machine

E61 550i

#1 Příspěvek od toy machine »

Ahoj Parto,

je tu prosím někdo s kým bych si mohl vyměnit zkušenosti a mít pár otázek ohledně provozu E61 550i ?

Popřípadě víte někdo, jak se zbavit zvuku mixéru pod kapotou ?
Zřejmě se jedná o servo čerpadlo aktviního řízení, ale nevím co vše to může být... :roll:

Dále bych chtěl poprosit jestli nevíte o někom kdo má na prodej ND Mpaket vedení vzduchu brzdy a nějaký kryty kolem motoru ??

Předem děkuji za Váš čas.
toy machine o/<):
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: E61 550i

#2 Příspěvek od JaraX »

a odkud ten zvuk jde a jak se projevuje? kdy? závisí na otáčkách? na řízení?

drobný kryty je nejlepší koupit přímo v BMW, stojí pár tisíc a jsou nové, měkké a odolné.
JakoobCZ

#3 Příspěvek od JakoobCZ »

Pokud by pomohla E60 po FL, dej vědět ;)
toy machine

#4 Příspěvek od toy machine »

Zvuky se ozívají hned po startu a po celou dobu zapnutého motoru.
Připomíná to opravdu mixér. Samozřejmě čím více otáček tím více to hlučí, skoro to větších otáčkách až píská..

Nepomohla ani výměna oleje.

Majitel přede mnou se asi snažil tento problém řešit výměnou čerpadla.
Dal tam repas od Bosch. Ale při kontrole oleje jsme zjistili, že tam je hnědý olej namísto zeleného.
Takže bůh ví co tam nalil... Nevím jestli tím nemohlo dojít k znehodnocení toho repas čerpadla.

Ještě jsem přemýšlel o výměně pružné hadice..

Taky jsem se někde dočetl, že by se to mělo manuálně odvzdušnit, jinde zase, že se to odvzdušní automaticky samo...

Předem moc Díky za pomoc..

Jinak s těma plastama jsem se taky rozhodl, že je lepší je koupit nové, potom co mi z jednoho nejmenovaného vrakoviště poslali nabídku, kde některé díly byly dražší než nové od BMW..
Jen zkouším, kdyby náhodou někdo měl třeba nějaké navíc :)
toy machine

#5 Příspěvek od toy machine »

E60 po FL by pomohla určitě. Taky mám po FL

Máš manuál nebo automat ?
Mám 140 tis najeto a chci měnit olej v automatu, tak se chci poradit co a jak ? ;)
TANN3R

#6 Příspěvek od TANN3R »

Nejdřív zjisti, odkud ten zvuk jde, jestli to není klimakompresor. Měl si nastartováno bez řemene příslušenství, případně bez řemene od klimatizace?

Olej v automatu prostě výměn, i s těsněníma pod mechatronikem a průchodkou, na tom není co radit. Výměnou tomu jen pomůžeš.

Btw. Máš aktiv. steering i dynamic drive? Protože repas tohohle čerpadla nikdo nenabízí, tak nechápu, kde by ho majitel před tebou sehnal..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

ten zvuk co popisuješ totiž spíš odpovídá klimakompresoru, takže bych to první zkusil bez něj.
zavez to někomu kdo těmdle autům rozumí a za 5 min budeš vědět, my to řešíme tak že když si nejsme jisti, tak nasazujem různe řemeny, které pak ženou různé věci. tzn nejdřív nic, pak jen altík, jen pumpa, jen servo atd.
RomanM3

#8 Příspěvek od RomanM3 »

Taky mi tam něco bzučí a nemůžu přijít na to co. Nejhorší je že když otevřu kapotu tak ten zvuk nikde neslyším. Slyším ho jen v kabině. Jde s otáčkama motoru a za studena se mi zdá víc za tepla míň. Ale já mám n53 bez dd a aktivniho řízeni (myslim) bo xdrive.
toy machine

#9 Příspěvek od toy machine »

Díky moc za tipy.

Hned jak budu moct vyzkouším nebo zajedu někam, kde by to mohli identifikovat. No někam, přemýšlel jsem, že zajedu rovnou do Stratosu odkud auto původně pochází a do 100 tis. bylo servisováno..
Jen nevím jestli to není nějaká blbost a zbytečně by mne to mohlo stát dost peněz.
Ale nechci šetřit na nesprávných místech...

Jinak mam jen aktivní řízení. Na to se dá sehnat čerpadlo od Bosch
Je to pravděpodobně repas tohoto: https://www.autokelly.cz/Product/BO-KS00000772/12106475

Zvuk jde slyšet více z venku než uvnitř a identifikoval jsem ho u levého předního kola. A tam se právě nachází i to čerpadlo.
Teď musím ještě zjistit, kde je klimakompresor... :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

myslím že jezdit do BMW je škoda peněz, stejně jako je škoda času se v tom rýpat sám, když nemáš vybavení ani zkušenosti.
zajeď za Snejkem a uvidíš
JakoobCZ

#11 Příspěvek od JakoobCZ »

TANN3R píše:Olej v automatu prostě výměn, i s těsněníma pod mechatronikem a průchodkou, na tom není co radit. Výměnou tomu jen pomůžeš.
Máte s tím někdo zkušenosti v ZFku, případně autorizáku? Tam totiž podle mě mění jen olej s vanou, ale ne ty gumy. Lepší to tedy odvézt ke Snejkovi a rovnou pořešit i ty pazvuky v motoru.

Nicméně pokud by někomu pomohlo přímé porovnání, tak se plánuji příště stavit na pražském srazu OC Šestka nebo tak. Hoďte mi SZ a domluvíme se ;)
toy machine

#12 Příspěvek od toy machine »

O Snejkovi jsem už syšel, ale prý je dost vytížený.. Na druhou stranu za zkoušku nic nedám..

Díky za tip..
TANN3R

#13 Příspěvek od TANN3R »

JakoobCZ píše:
TANN3R píše:Olej v automatu prostě výměn, i s těsněníma pod mechatronikem a průchodkou, na tom není co radit. Výměnou tomu jen pomůžeš.
Máte s tím někdo zkušenosti v ZFku, případně autorizáku? Tam totiž podle mě mění jen olej s vanou, ale ne ty gumy. Lepší to tedy odvézt ke Snejkovi a rovnou pořešit i ty pazvuky v motoru.

Nicméně pokud by někomu pomohlo přímé porovnání, tak se plánuji příště stavit na pražském srazu OC Šestka nebo tak. Hoďte mi SZ a domluvíme se ;)
Tak prostě zavolej do servisu, kde chceš nechat olej měnit a nech si to nacenit i s těsněním pod mechatronikem. Když si neřekneš, tak ho při výměně oleje měnit nebudou.
JakoobCZ

#14 Příspěvek od JakoobCZ »

Takhle šikovnej člověk byl, je a bude :D Chce to trpělivost a štěstí, aby zrovna neměl ucpané zvedáky. Což např zítra bude mít ;)
toy machine

#15 Příspěvek od toy machine »

Určitě se za Snejkem zastavím..

Jinak v ZFku prý mění olej komplet se vším.. Zítra tam budu volat, tak napíšu co jsem zjistil..
JakoobCZ

#16 Příspěvek od JakoobCZ »

TANN3R píše:...Tak prostě zavolej do servisu, kde chceš nechat olej měnit a nech si to nacenit i s těsněním pod mechatronikem. Když si neřekneš, tak ho při výměně oleje měnit nebudou.
To byla spíše řečnická otázka, už to vím, že se to má měnit. Nicméně na minulé E90 to v ZF podle mě neměnili, přitom to stojí pár korun a člověk se vyhne řadě problémů. Spoléhal jsem na to, že jako profesionálové to vědí taky.
TANN3R

#17 Příspěvek od TANN3R »

Tak měli by to minimálně zákazníkům doporučit vyměnit při tom, ale sami od sebe to dělat nebudou. V materiálu to je hned litr navíc + práce.
toy machine

#18 Příspěvek od toy machine »

A co olej, myslíte, že se vyplatí originál BMW ATF nebo stačí FEBI ?
JakoobCZ

#19 Příspěvek od JakoobCZ »

Oleje buď originál, nebo něco lepšího na doporučení Snejka/Jaraxe. Určitě bych na tom nešetřil...
TANN3R

#20 Příspěvek od TANN3R »

Jedinej olej, co do toho ofiko patří je zf lifeguard, což ti prodají i v BMW, jen v jejich obalu.
Odpovědět