Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poskubavani 745li pri jizde na plyn

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
horan

Poskubavani 745li pri jizde na plyn

#1 Příspěvek od horan »

Ahojte.
Nez to dam plynari na pokusy, tak se zeptam tady. Kdyz jedu na plyn, tak auto zacalo poskubavat. Hodne nepravidelne a spis pri plynule jizde nebo lehke akceleraci. Na benzin to jede normalne. Projevuje se to spis jako vynechani zapalu, ale diagnostika je cista (diag plynu se jeste nedelala). Pocitove to dela vic, kdyz je min plynu. Volal jsem plynari co dela Prins s tim, ze bych chtel udelat membranu v reduktoru a filtr. Prvni co rekl, tak ze je to blbost, ze musi byt chyba v zapalovani. A ze i kdyz to na benzin jede, tak to neznamena, ze je zapalovani OK. ??? :shock: Myslim si teda svoje, ale budiz. Svicky jsem menil pred 11000km.
Vim, ze tu nikdo nema vesteckou kouli. Spis jde jen o nejake nazory co se tu sejdou.
Divil se, proc chci delat reduktor. (Plyn je v aute 10let). Je to moje prvni auto na plyn, ale predpokladam, ze ta membrana neni nesmrtelna. Filtry taky asi nikdo nedelal......
Tak se ptam, jestli to muze zpusobovat popsany problem? Kdyz bude ucpany vstrik, tak by asi byl problem porad atd.
Diky za debatu.
Mam domluveno, ze auto dovezu, ale rad bych vedel, co je realne a co je jen "chci vydelat". :oops:
pGb

Re: Poskubavani 745li pri jizde na plyn

#2 Příspěvek od pGb »

Mohl bych komentovat všechny otázky, ale nepřijde mi že jsem dostatečně znalý, abych neplácal blbosti.

Moje zkušenost bmw 750i:
Auto mi začalo cukat úplně hrozně při lehké zátěži(lehká akcelerace), hlavně v zatáčkách(WTF?) a nízkých otáčkách(cca 1500) při jízdě na lpg. Na benzín to nedělalo .... postupně se to zhoršovalo a nakonec to začalo dělat i na benzín. Jízda po rovině - bez vlivu odstředivé síly v pohodě (WTF?). Svíčky 37tkm ..... vyměněny a klid. Diag byl čistý celou dobu.

Amatérská odpověď: netuším jak by reduktor ovlivňoval zápal, lpg filtry můžou být přicpaný
horan

#3 Příspěvek od horan »

Diky. Je to jako u tebe. Az na ty zatacky. Reduktor jsem chtel udelat tak ci tak, filtry taky. Zkusim tedy jeste jednou ty svicky. Dal jsem tam nejaky extra super special lpg svicky (tusim NGK) , pak jsem se tady docetl, ze srat na ne a dat obyc co tam patri. Asi na tom fakt neco bude.
Jak je neco "extra pro...., heavy duty, premium......, tak to vzdy stoji za picu. :evil:
dogeatdog

#4 Příspěvek od dogeatdog »

Tzv LPG svicky mi v V8 delaly bordel, nepravidelny chod. A to mi to tam blbec plynar dal bez ptani, ze pry jsou lepsi.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

a když dojde LPG tak přepnete na benzín a vyměníte svíčky zpět?
Jaris330D

#6 Příspěvek od Jaris330D »

Kamaráde, není plynař, jako plynař. Mně tu místní plynař vyměnil filtry za obyčejné sračky a dozvěděl jsem se, že jsou to filtry max do Fabie :). Úplný jebky, které odrovnají vstřik za 10 000 km :). Pak tu je druhý mrnin, který prý takovou sračku, jako Magic neservisuje a divil se, že to vůbec v tomhle autě funguje :D . Pak je tu další borec, který to fakt umí a dal mně to do kupy.
horan

#7 Příspěvek od horan »

Jarax: to ne, ale jak jsem psal. Je to prvni auto na plyn a bral jsem to tak, ze kdyz jede auto temer 100% casu na plyn, tak bude chtit i "plynove svicky".
horan

#8 Příspěvek od horan »

Jaky svicky jsou teda overeny? Co tam mam dat?
TANN3R

#9 Příspěvek od TANN3R »

NGK BKR6EQUP
horan

#10 Příspěvek od horan »

Svicky vymeneny za doporucene (diky Tann3r) ,ale obcasne skubnuti tam porad je. :cry:
horan

#11 Příspěvek od horan »

Tak odvolavam predchozi prispevek. Svicky pomohly. Obcasne poskubnuti delala prevodovka. Den pred vymenou svicek se prehravala, pak se najelo cca 300km se skubanim. Smazal jsem jeste jednou adaptace a zatim dobry. Poskubavalo to i na benzin. Uvidime, jak dlouho to vydrzi.
horan

#12 Příspěvek od horan »

Ja uz nevim. Zase to obcas poskubne. Je to jako vynechani zapalu. Nyni na benzin i plyn. Pred vymenou svicek to skubalo hodne casto a ja to pozoroval jen na plyn. Po vymene se to hoooodne omezilo. Je to nepravidelne. Jeste jsem vypozoroval, ze to dela az treba po 15-20km (hodne zahraty). Potom to treba nekolik minut jede bez problemu a pak to treba behem minuty skubne nekolikrat v cca 5 vterinovych intervalech. Kdyby byla vadna civka, tak zapsala by se hned chyba, nebo by bylo potreba vic vynechanych zapalu po sobe? Diag je stale cista.
Jaris330D

#13 Příspěvek od Jaris330D »

No, jak dlouho tam máš ty cívky. Je možný, že je nějaká jen lehce chycena a jelikož si tam dal nové svíčky, tak se nebudou ty cívky tolik zatěžovat a to poškubávání se zmírnilo. Když jsem kdysi řešil poškubáváni u jiných benzínoých aut, tak mně každý říkal. Začni svíčkama, cívkama, vysokonapěťovým kabelem a rozdělovačem. Pak budeme řešit dál. U Golfa V 1.6 FSI mě taky občas poškubával motor, jelikož svíčky jsem měnil, tak jediná věc, co by to mohlo dělat byla cívka a nebo vstřik. Nakonec to začalo jet na 3 válce, a až pak Diag napsal chyba zápalu na jednom z válce. Byla to cívka ;)
No a když jedeš na LPG, tak je hodně důležité v jakém stavu jsou cívky a svíčky. Tyhle informace jsem pochytil u Jaraxe a Pgb
horan

#14 Příspěvek od horan »

Nekoukal jsem na rok vyroby. Ja je nemenil, takze je tu sance, ze maji pres 300000km
horan

#15 Příspěvek od horan »

Zdravim vas.
Tak se nam poskubavani pri jizde na plyn vraci. Diagnostika zatim nepise zadnou chybu (pouze ventilator u jednotek). Najeto od vymeny svicek cca 10000 km, takze +- stejne jako s predchozima svickama.
Jeste se v poslednich 2mesicich zacalo objevovat pohupovani volnobehu. Drzi nejakych 550ot a chvilku se zhoupne pod 500, "otrepe se" :lol: prida na cca 650 a zase klesne na tech 550ot. Za chvili znovu.
Vymeneny membrany, obe odvetravaci hadice, hadicky od lpg.
Pohupuje i na benzin.
Mam risknout ty civky?
pGb

#16 Příspěvek od pGb »

Ne risknout ale udělat. Cívka je spotřební věc.
Hoody4

#17 Příspěvek od Hoody4 »

Co se týče jemného poškubávání na LPG, měl sem stejný problém -> vyřešeno výměnou filtrů plynné a kapalné fáze (i přes to že mi Vaněk tvrdil, že to tím určitě nebude :D).
Pokud to dělá i na benzín, tak těžko říct, nicméně to houpání otáček bych přisuzoval spíše problému na převodovce.
Jaris330D

#18 Příspěvek od Jaris330D »

Nevim, co spolecneho ma houpani otacek s prevodovkou na rezim P. Pri jizde jo, to by mohlo mit spojitost, ale na volnobezne otacky ne. To muze delat i nejake falesne prisavani vzduchu.
horan

#19 Příspěvek od horan »

Prevodovka po vymene, menic repas z pakry. Delalo i pred vymenou.
To skubani je jen skubnuti jak kdyz jednou nezapali a treba jen jednou za nekolik km. Neni to pravidelne poskubavani. A dokonce tak, ze spolujezdci ani nic neciti. Ja jo.
Zugy

#20 Příspěvek od Zugy »

Tak Mé třeba 750i poskubava když je při mirne zátěži. Např. Jedu po dálnici 130. Spotřeba je na 10l a přidám tak aby ukazovala okolo 15l - míra akcelerace. Když tak chvíli nechám tak začne cukat. Když přidám nebo uberu tak je ti pak ok. Okolo lpg bylo vyměněno vse krom nádrže vstriku a jednotky. Svíčky nový a cívky taky. Pak , když se to zapne aby to jelo jen na lpg a dam kickdown, tak u 6tis otáček jakoby bych byl na omezovaci a otáčky dal nejdou ( převodovka má radit az někde při 6700. ) když se to nastaví, aby to třeba při 4700 přeplo na benzín tak to jede normalne. Při jízdě se taky někdy stane. Ze jedu 130 a ukazuje spotřebu 15l pak vypnu plyn a spadne to na 10l , při opětovném zapnuti plynu zase vyleze na 15l ..a jindy to zase jede normalne i na plyn za 10l .. diagnostika hlasi bohatou směs při 650 otáčkách. Takže Mé čekají vstriky a pak se uvidí. Na ba jede normalne. Jo a ještě mi k tomu sviti ponorka. Když pak jezdím jen na ba tak po 300km zhasne. Na lpg po 100m zase vyskočí ( kvůli te bohatého směsi ) a seřídit se to nedá. (Serizoval jarax a nešlo mu to ) . Takže po výměně se uvidi. Jinak to jezdí normalne, jen asi za větší spotřebu. Mam průměr okolo 15ti a dálku na 620 km po dálnici při 130 ti tak sem mel 13.5l . Myslím si že při plynule jízdě po dálnici při tempomat na 130 ti by melo jít trochu min
Odpovědět